Uutiset

Työkoneet

Kuopiossa ollaan valmiita talveen Maxliftin toimittamilla koneilla


–– Artikkelin lopussa on video, jossa jutun yritykset esittäytyvät –


Maxlift Oy avasi viime vuoden lopulla toimipisteen Kuopioon. Yritys on jo kuitenkin pitkään palvellut Pohjois-Savon asiakkaitakin Joensuusta käsin. Kuopion uuden toimipisteen myötä alueen palvelu paranee niin myynnin, varaosien kuin huollonkin osalta. Kunnollinen talvi tulee taas varmasti Kuopioon ja Maxliftiltä muistutetaankin, että yrityksessä on jo varauduttu talven haasteisiin. Lumikoneita on toimitettu asiakkaille hyvissä ajoin ja lisääkin on vielä saatavana. Konepörssi poikkesi Kuopiossa jututtamassa Maxliftin miehiä sekä yrityksen pitkäaikaisia asiakkaita talvitöiden puitteissa.

Maxliftiä luotsaava Arto Turunen on tyytyväinen Kuopion uuteen toimipisteeseen. Se on Turusen mukaan osoittautunut jo näin lyhyessäkin ajassa hyväksi ratkaisuksi.
”Nyt olemme kaikkien palveluidemme kanssa lähellä Kuopion seudun asiakkaita. Pisteessä palvelevalla Jari Vitsalalla on kiireinen vuosi takana, joten lisäresurssien rekrytointiakin on harkittu vakavasti. Meillä on kyllä heti töitä ammattitaitoiselle huoltomiehelle, eikä supliikkitaidoistakaan ole haittaa”, paljastaa Turunen.

Maxliftillä on varauduttu talveen jo hyvissä ajoin. Pihalla on valmiita konepaketteja nopeaan toimitukseen niin Kuopiossa kuin Joensuussa ja lisääkin on vielä tulossa. Myös varaosia on varattu hyllyyn talven kiireisiä aikoja varten.

Maxliftin tarjonnasta löytyy uusia koneita talvitöihin Kramer– ja Wacker Neuson -merkin alta. Lumityölaitteissa merkki on Arcon Pro. Eikä unohtaa sovi Maxliftin muutakaan konetarjontaa. Yanmarin kaivukoneet ovat suosittuja minikoneita.

Uusien koneiden ohella Maxliftillä on tarjolla vaihtokoneita, vaikkakin Turusen mukaan niitä voisi olla enemmänkin. Hyviä vaihdokkeja kaivataan, näin kun uusien ja räätälöityjen koneiden toimitusajat ovat varsin pitkiä.

Suosituin kone lumitöihin lienee Turusen mukaan viiden tonnin kokoluokkaan sijoittuva Kramer 8085 -pyöräkuormaaja kauha-, aura- ja hiekoitinvarustein sekä usein kevätsiivouksissa tarvittavin harjalaittein. Siinä kuulemma yleisimmin toimitettu konekokonaisuus.

Maxliftin Arto Turunen toivottaa talven tervetulleeksi Pohjois-Savoon ja Pohjois-Karjalaan. Maxliftiltä löytyy aseita talven taltuttamiseen.

Talvi ei yllätä

Viime talvet ovat olleet pitkiä ja kovia niin Pohjois-Karjalassa kuin Pohjois-Savossakin. Maxliftillä tämä on tiedostettu, ja tulevaan talveen onkin varauduttu aikaisempia perusteellisemmin. Varastokoneita on pyritty varaamaan hyvissä ajoin pihalle lähtövalmiiksi ja toimituksiakin on jo tehty hyvissä ajoin päätöksiä tehneille. Turusen mukaan lisääkin varastokoneita on vielä tulossa ennen lumia niin Kuopion kuin Joensuun myymälään. Maxliftillä on myös varauduttu talveen varaosien osalta, jotta koneet eivät seiso silloin, kun niitä kipeimmin tarvitaan. Turunen muistuttaa myös kulutusteristä, joita Maxliftillä on runsaasti varastossa.


Kuopion Huoltotrio Oy

Kuopion Huoltotrio on vuonna 2009 perustettu kiinteistönhuoltoyritys. Samana vuonna yritys hankki Maxliftiltä ensimmäisen Kramer-koneensa malliltaan 680. Nyt Kramereita on talossa neljä kappaletta ympärivuotisessa käytössä. Huoltotrion Juha Kröger laskeskelee heidän hankkineensa tähän mennessä yhteensä kahdeksan uutta Krameria Maxliftiltä. Asiakassuhde on pitkä ja Krögerin mielestä palvelu nyt vain parantui, kun Kuopioon saatiin oma toimipiste. Peruskoneiden lisäksi Maxlift on toimittanut Huoltotriolle paljon erilaisia työlaitteita sekä hoitanut koneiden ja työlaitteiden huollot.

”Meidän hommissamme on elintärkeää, että kone on toimintakuntoinen aamuyöllä, kun lumilähtö tulee. Siinäkin mielessä Maxliftin tarjoama paikallinen huolto- ja varaosapalvelu on meille arvokasta”, sanoo Kröger.

Kuopion Huoltotrio on Maxliftin pitkäaikainen asiakas. Huoltotrion Juha Krögerin (kuvassa) laskelmien mukaan he ovat ostaneet jo kahdeksan uutta Krameria Maxliftiltä. Tällä hetkellä niitä on talossa yhteensä neljä kappaletta.

Kramerin koneet saavat Krögeriltä kiitosta alhaisesta polttoaineenkulutuksesta. Nelipyöräohjaus tuo ketteryyttä. Taitavan sekä rauhallisen kuljettajan käsissä kone on Krögerin mukaan todella tehokas työmyyrä. Sähkökoneisiin ei mies vielä usko. Heillä kun työvuoron mitta on helposti 12 tuntia, ja silloinkin on pyörien pyörittävä lähes koko ajan.

Juha Krögerin mukaan Kuopiossa ymmärretään vielä talvea ja osataan varautua sen mukaan.
”Viime aikoina lumikausi on kestänyt täällä lokakuusta huhtikuuhun. Lumenkäsittelyn ohella teemme paljon hiekoitusta. Lumikauden aikana yksittäiseen kiinteistönhoitokoneeseen tulee helposti 1 000 käyttötuntia, eli liikkeellä ollaan paljon”, laskeskelee Kröger. Hänen mielestään he ovat pystyneet pitämään kaluston hyvin iskukunnossa juuri Maxliftin palvelun ansiosta. Näillä eväillä on helppo lähteä lunta päin taas tulevana talvena.

Huoltotriolla on henkilökuntaa nykyisin noin 60 henkeä. Yritys tekee kiinteistönhuolto- ja talotekniikan korjaustöitä liike- ja asuinkiinteistöille sekä muihinkin kohteisiin. Toimialueena on Pohjois-Savo pääpainon ollessa Kuopion seudulla.


Vatupassi Kuopio

Joensuussa pääpaikkaansa pitävä kone- ja laitevuokraamo Vatupassi Oy laajentui Kuopioon jo vuonna 1994. Vuodesta 2005 alkaen Maxlift on toiminut koko Vatupassin eräänlaisena hovihankkijana ehkä juuri siksi, että Maxliftin tarjoamat konetyypit ovat paljon edustettuina juuri konevuokraamoissa. Niin myös Vatupassilla. Kramerin pyöräkuormaajat ovat suosittuja konevuokraamoissa. Kuopion Vatupassilla niitä on viisi kappaletta. Kaikki ne ovat vuokrattavissa kattavalla lumityölaitevarustuksella. Muun muassa Huoltotrio käyttää usein Vatupassin vuokrakoneita lisäkapasiteettina talvisesongin kiireisimpinä aikoina.

Vatupassin Kuopion pisteen aluemyyntipäällikkö Juha Komulainen on tyytyväinen Maxliftin laajaan konetarjontaan. Kramereiden lisäksi Vatupassin vuokrakonearsenaalissa on Yanmar-minikaivukoneita (0,8–10 t), Dynapac-jyriä, Wacker Neuson -minidumppereita (0,8–1 t) ja paljon Wacker Neuson -maan tiivistäjiä. Tärylätkät ovatkin yksi Vatupassin tärkeimmistä vuokrausnimikkeistä. Yhteistä kaikille edellä mainituille laitteille on sama konetoimittaja, Maxlift.

Juha Komulainen ja Satu Rossi.

Komulaisen mielestä yhteen merkkiin keskittyminen helpottaa koneiden ylläpitoa. Varsinkin konevuokraamoissa se ilmenee hyvin. Vatupassilla koneiden ja laitteiden päivittäishuollot hoidetaan itse, mutta isommissa operaatioissa luotetaan Maxliftin osaamiseen. Komulainen on erittäin tyytyväinen Maxliftin uuden toimipisteen läheiseen sijaintiin. Konevuokraus on edelleen vahvassa kasvussa, mikä heijastuu tietenkin myös kone- ja laitehankintoihin sekä huollon tarpeeseen. Vatupassi luottaa Maxliftiin tällä saralla jatkossakin.

Vatupassin Kuopion pisteen vastuualue on koko Pohjois-Savo Varkaudesta Iisalmeen ja Suonenjoelta Outokumpuun. Tyypillistä asiakaskuntaa edustavat kiinteistönhuoltoyritykset, pienet ja keskisuuret rakennusliikkeet, koneurakoitsijat ja lisääntyvässä määrin myös yksityiset asiakkaat. Vuokralle on tarjolla edellä mainittujen ”isojen” koneiden lisäksi myös laaja valikoima rakentamisessa käytettäviä käsityökaluja ja muita välineitä.
”Ja meiltä saa vuokrakoneen kanssa samaan kuormaan myös nestekaasua”, muistuttaa Komulainen lopuksi.

Vatupassin kone tavoitettiin, kuinkas muuten kuin työmaalta katuinfran rakennushommista.
Maantiivistyskoneet ovat suosittuja vuokrausnimikkeitä Vatupassin tarjonnassa. Ne kaikki on Vatupassille toimittanut Maxlift.


Mika Rissanen

Päivätyökseen Mika Rissanen johtaa kuopiolaista huonekaluvalmistaja Woodia. Reilut 60 henkeä työllistävä yritys valmistaa irtokalusteita päiväkoteihin, kouluihin ja senioritaloihin. Toiminta on kestänyt kohta jo 30 vuotta. Kotimaan myynnin lisäksi yrityksellä on vientiä moniin maihin.

Jutunteon yhteydessä tehtiin myös uuden koneen toimitus. Sen kunniaksi Maxliftin Arto Turunen (vas.) ja Woodin Mika Rissanen paiskasivat kättä.

Rissanen on ollut aina tykästynyt koneiden käyttöön. Ehkä isänsä urakoitsijahistorialla on siihen vaikutusta. Niinpä päivittäisten työpaineiden lievittämiseksi Rissanen istahtaa iltaisin mielellään kaivukoneen tai pienen pyöräkuormaajan puikkoihin.

Viimeisin hankinta on Kramer 5040 -pyöräkuormaaja, jolla Rissanen aikoo tehdä Woodin piha-alueen hätäisimpiä lumitöitä. Tämän vuoden hankintoihin kuuluu myös Yanmar ViO 57 -minikaivukone, jonka ajaminen saa verenpaineen todistetusti alenemaan. Siitä Rissasella on tieteellistäkin näyttöä.

Itse kaivukoneen lisäksi Maxliftin toimituspaketti sisälsi myös kauhoja, purkukouran, pyörittäjän ja tärylevyn. Menneenä kesänä Rissanen sanoo istuneensa kaivukoneen hytissä parisensataa tuntia, joten mahtaakohan miehellä olla enää verenpainetta lainkaan.

Maxliftin Kuopion toimipisteen vetäjä Jari Vitsala luovutti osaltaan uuden koneen kättelyiden kera.

Rissanen kertoo tekevänsä maarakennusta ja muitakin konehommia harrastuspohjalta, tehnyt sitä jo kymmenisen vuotta. Kaivukoneella hän hoitaa muun muassa piha-alueiden maisemointeja ja rakentamista, salaojitusta ja vesijohtohommia. Uuden Kramerin myötä hän pääsee nyt ehkä välillä koneen ohjaksiin virka-aikanakin, jos lunta tupruttaa tehtaan pihalle runsain mitoin.Lue seuraavaksi