Uutiset

Työkoneet

Kramer – uusi sukupolvi

Nelipyöräohjattuja ja teleskooppipuomilla varustettuja pyöräkuormaajia sekä kurottajia valmistava Kramer-Werke GmbH on esitellyt vuoden 2014/2015 -mallistonsa jälleenmyyjille ja asiakkaille. Nyt koneet viedään Stage IIIB-aikaan.

”Tuotteitamme myydään yhä laajemmilla maailman markkinoilla ja siksi olemme yksinkertaistaneet tuotemerkkimme nyt Krameriksi ilman ”allrad” merkintää. Asiakkamme kuitenkin puhuvat vain Kramerista, joten kehitys oli loogista”, kertoo johtaja Friedrich Hauri.

Hänen mukaansa myös uusilla mallimerkinnöillä selkeytetään viestiä asiakkaille.

”Tuoteperheitä on kaksi; 5- (Economy) ja 8-sarja (Premium). Esimerkiksi 8095T-mallimerkinnässä ensimmäinen numero on tuoteperhe (8) ja kolme viimeistä merkkaavat kauhakokoa (0,95 kuutiometriä)”, selkeyttää Hauri.

T mallimerkinnän lopussa tarkoittaa teleskooppipuomia.

Vitossarjan mallit ovat 5035, 5055, 5065, 5075, 5085, 5085T ja 5095, kauhakokojen ollessa siis uusien mallimerkintöjen mukaisesti 0.75 to 0.95 kuutiometriä. Valmistajan mukaan koko sarja on uusittu moottoria, ohjaamoa ja voimansiirtolinjaa myöten.

Kahdessa suuremmassa mallissa 5085T ja 5095 on moottorin vääntömomentti kasvanut 17 prosenttia vanhoihin malleihin verrattuna. Nelisylinterisen moottorin teho on 55 kilowattia. Stage IIIB-päsätörajat alittuvat DOC-teknologialla. Kramerin mukaan polttoainetta säästyy huomattavasti edellisiin malleihin verrattuna.

Edelleen suurimpaan 5095 malliin voi tehdasasenteisena saada Volvo-kiinnikkeen. Joihinkin malleihin saa myös markkinoilla tutun Bobcat-kiinnikkeen. Pienimpiin malleihin 5055 ja kuvan 5065 saa optiona commonrail-moottorin partikkelisuodattimella. Nämä versiot tuttaavat vähemmän ulkopuolista melua ja soveltuvat hyvin esimerkiksi aamuöisiin lumihommiin taajamissa sekä myös sisäkäyttöön.

Näiden koneiden ohjaamon näyttöpaneliin on lisätty muun muassa tiedot pakokaasun lämpötilasta sekä tieto partikkelisuodattimen regeneroinnin tilasta.

Ohjaamon layout on uusi ja katkaisimien ja symbolien tunnistamista on helpotettu ja selkiytetty entisestään. Mallista 5075 ylöspäin ohjausvaihtoehdot ovat vanhat tutut; nelipyörä-, etupyörä- tai rapuohjaus.

Mallista 5055 ylöspäin saatavana on optiona myös paremman kuormauskorkeuden ja ulottuvuuden tarjoavat ”long loading” aisastot. Uusia vitosperheen kuormaajia luvataan markkinoille maaliskuussa 2015.

https://www.youtube.com/watch?v=4SuOHTFUGaY

Entinen 80-sarja muuttuu siis 8-sarjaksi. Siihen kuuluu seitsemän nelipyöräohjattua pyöräkuormaajaa eli mallit 8075, 8085, 8085T,8095,8095T, 8105 ja 8115. Pienimmässä mallissa on Yanmarin 35 kilowatin Stage IIIA-moottori. Muut kuusi mallia on varustettu vakioversiossa 55 kilowatin tehoisella Deutz TCD 2.9 –dieselmoottorilla. Kolmeen suurimpaan malliin saa optiona 20 kilowattia lisää tehoa.Valmistaja lupaa huoltovapaata DOC-teknologiaa käyttävän Deutzin myötä polttoaineen kulutuksen tippuneen kymmenen prosenttia.

Myös tehokkaamman työhydrauliikan saa optiona, jolloin 120 litran minuuttituotolla pystytään käyttämään eniten tehoa vaativia työlaitteitakin kuten lumilinkoa.

Uutena ominaisuutena teleskooppimalleihin on korkeuden rajoitin. Maksimi nostokorkeus voidaan säätää ennelta tiettyyn korkeuteen, mikä lisää turvallisuutta.

Myös 8-sarjan joihinkin malleihin saadaan lisää ulottuvuutta tarjoava aisasto optiona, kuten myös Volvo-kiinnike.

Valmistaja muistuttaa, että Kramer-pyöräkuormaajat ovat vakaita täydelläkin ohjauskulmilla ja maksimi kauhakuormilla. Tähän vaikuttaa osaltaan jäykkä, yksiosainen runko. Kääntösäteet vaihtelevat mallista riippuen 1,9-2,9 metrin välillä.

Suomessa Kramerit myy KH-Koneet Oy.

Lue seuraavaksi