Uutiset

Työkoneet

JCB:lle uusi elämä

Lincolnshiressä Englannissa toimiva Eric Carnaby & Son on ollut JCB:n asiakas vuodesta 1959 lähtien eli 61 vuotta. Asiakassuhteen aikana yritys on ostanut yhteensä yli 150 JCB-merkkistä konetta. Nyt pitkä luottamus palkittiin. Kiitoksena JCB nimittäin palautti alunperin Carnabyn perheen vuonna 1964 hankkiman kaivurikuormaajan, mallimerkinnältään JCB 1, kunnostettuna takaisin.

JCB täyttää tänä vuonna jo 75 vuotta, joten aivan alusta alkaen ei Carnaby vielä ole JCB-koneita käyttänyt. Mutta joka tapauksessa kunnioitettava taival saman merkin puitteissa. Projektia pidettiin tiukasti salaisuutena, kunnes JCB:n perustajan Joseph Cyril Bamfordin pojanpoika George Bamford kertoi alkuvuodesta asiakkaalle asiasta vieraillessaan yrityksen tukikohdassa Imminghamissa, lähellä Grimsbyä. Huonoon kuntoon päässyt konevanhus kuljetettiin Rocesteriin, JCB:n pääkonttorille.

Entisöintiprojektiin kului aikaa kuusi kuukautta ja siihen koottu asentajaryhmä paneutui tunteella työhön. Aikaa kului satoja tunteja, sillä työn laadusta ei haluttu tinkiä. Kuusi kuukautta myöhemmin kaivurikuormaaja on palautettiin asiakkaalle vietettyään aikaa entisöintiä rakastavan tiimin käsittelyssä JCB:n World HQ: ssa Rocesterissa. Kone palautettin alkuperäiseen asuunsa.

”Perheeni ja minä olemme innoissamme restauroinnista. JCB 1 on arvokas meille, ja omana tarkoituksenamme oli pitkään entisöidä se. Mutta bisneksien hoito vei aina kaiken ajan, ja se jäi toteuttamatta”, kertoo perustajan Eric Carnabyn pojanpoika, toimitusjohtaja Roland Carnaby Junior.

George Bamford (vas.), Anthony Bamford, Roland Carnaby ja Roland Carnaby Junior, JCB-miehiä kaikki tyynni.

”On hämmästyttävää nähdä JCB:n asiantuntijoiden henkiin herättämä vanha kone. Kaivurikuormaaja näyttää aivan samalta kuin hetkellä, jolloin se poistui tuotantolinjalta vuonna 1964”, pohtii George Bamford.

Eric Carnabyn vuonna 1946 perustamaa vuokraus- ja kuljetusyritystä johtaa nyt isä ja poika -tiimi Roland Carnaby Senior ja Roland Carnaby Junior.

Lähtötilanne entisöinnille. Hieman olivat ajan hammas ja herra ruoste päässeet puremaan konevanhusta.

Yrityksen ensimmäinen JCB-hankinta oli JCB 4 -kaivurikuormaaja vuonna 1959. Juuri JCB-kaivurikuormaajat muodostivat Eric Carnaby & Son -laivaston selkärangan tulevina vuosina. 1970- ja 1980-luvuilla niitä oli kerralla kalustossa yli 10 kappaletta.

Yhtiön viimeisin hankinta on X-sarjan kaivukone. Carnaby ja JCB ovat olleet vahvasti sidottuina toisiinsa 61 vuoden ajan. Nyt 95 prosenttia Eric Carnaby & Son -laivastosta koostuu JCB-koneista.

Eric Carnaby & Son Facebook-sivulle tästä.


Lue seuraavaksi