Uutiset

Työkoneet

JCB kaikkien aikojen ennätykseen

Koneitten valmistusmäärä kohosi yli 72.000 kappaleen ja sillä heltiää JCB:n omien laskelmien mukaan 12 prosentin markkinaosuus maailmassa sekä valmistajien kolmas tila Caterpillarin ja Komatsun jälkeen. Vuodesta 2006 kasvu on ollut melkoinen eli noin 30 prosenttia. Liikevaihto tuolloin oli 1,75 miljardia ja tulos 149 miljoonaa puntaa. Koneitten valmistusmäärä oli rapiat 55.000 ja markkinaosuus tuolloin 10,4 prosenttia.
”Vuonna 2007 JCB osoitti suurta edistystä ja se oli meidän kaikkien aikojen paras vuotemme. Tämä vuosi on monella tapaa viime vuotta haasteellisempi, mutta me olemme valmiit sopeutumaan tuleviin vaikeisiinkin aikoihin”, sanoi Sir Anthony Bamford.
JCB:llä ennustetaan Pohjois-Amerikan talousvaikeuksien heijastavan tänä vuonna myös Eurooppaan. Suuria kasvulukuja ei tälle vuodelle enää edes odoteta.
Merkittäviksi tekijöiksi viime vuoden huikeassa kasvussa muodostuivat sellaiset maat kuin Intia, Puola, Venäjä, Bulgaria, Romania ja Etelä-Amerikka kaikkinensa.
Tänä vuonna JCB tulee esittelemään 28 uutta tuotetta. Investoinnit tehtaisiin ja jälkimarkkinointiin ovat nekin olleet massiiviset. Mainittakoon mm. 40 miljoonaa puntaa maksanut uusi kaivukonetehdas Englantiin, seitsemän miljoonan sijoitus työlaitetehtaaseen Intiassa ja 36 miljoonaa maksanut kaivurikuormaintehdas niin ikään Intiassa. Rakenteilla on myös 15 niljoonan punnan varaosa- ja koulutuskeskus Amerikkaan.
Suomeen keltaiset JCB-koneet tuo Mateko Oy.

Lue seuraavaksi