Uutiset

Työkoneet

Hyundai hyödyntää uusia medioita

Markkinointi-insinööri Jan Coemans on pitkälti asian takana. Konepörssi uteli Coemansilta mistä oikein on kysymys?

”Aloitimme oman Youtube -kanavan maaliskuussa 2007 ja olimme tuolloin ensimmäisten konevalmistajien joukossa. Esimerkiksi Doosan aloitti vuotta myöhemmin. Case, Volvo ja Cat tulivat vastaavalla palvelulla mukaan tänä vuonna. Päädyimme Youtubeen keinona saada videot diilereille ja asiakkaille katsottavaksi. Aiemmin olimme käyttäneet DVD-levyjä, jotka tahtoivat kadota jonnekin ja näin videot jäivät useimmilta näkemättä. Nyt osoitteessa http://video.hyundai.eu videot on kaikkien nähtävillä milloin tahansa ja saamme niistä palautetta välittömästi. Youtubesta saadun erittäin hyvän palautteen ansiosta aloitimme oman Twitter -sivuston huhtikuussa tänä vuonna ja Facebookiin liityimme kuukautta myöhemmin. Näemme Twitterin kanavana tavoittaa koneitten omistajia ja omia jälleenmyyjiämme sekä myös lehdistöä ja osakkeenomistajia. Facebook toimii kuljettajien ja sekä jälleenmyyjien että Hyundain palveluksessa olevien työntekijöitten ”yhdistäjänä”, aloittaa Coemans.

”Kokemukset ovat olleet positiiviset. Ensi kertaa meillä on mahdollisuus kommunikoida nopeasti ja maailmanlaajuisesti jopa koneitten kuljettajien kanssa. Youtuben käytön laajuudesta kertoo se, että suosituin videomme on katsottu lähes 700.000 kertaa. Twitter ja Facebook toimivat vielä aika pienessä mittakaavassa, mutta tulevat yleistymään kovalla vauhdilla. Online -maailma kasvaa, kun sana kulkee offline -maailmassa”, filosofoi Coemans edelleen.

”Uusien kanavien päämäärä on parantaa yhtiön näkyvyyttä ja vahvistaa tuotemerkkiä. Myös tuotteitten esittely on Internetin palveluitten avulla helpompaa ja ennen kaikkea myös edullista. Toiseksi saamme kohderyhmämme tiiviiksi ja lähemmäs meitä. Kolmanneksi kaiken palautteen kerääminen helpottuu huomattavasti sekä nopeuttaa jälkimarkkinoinnin toimintaa”, listaa Coemans etuja.

”Vanhempi urakoitsijakunta ei varmaankaan vielä hirveästi syty tällaisille palveluille. Mutta vaikka vielä niitä ei kaikkialla käytetäkään, niin kymmenen vuoden kuluttua on jo toisin. Toimimme bisneksessä paljon isä/poika akselilla ja nuorempi sukupolvi tuntee jo Internetin mahdollisuudet ja osaa käyttää erilaisia palveluita. Me Hyundailla näemme tärkeäksi olla mukana tässä vaiheessa kokemuksia keräämässä. Nyt käytössä ovat mm. Twitter ja Facebook, mutta mitä onkaan työvälineinä huomenna? Kuka tietää, sillä teknologia kulkee lujaa vauhtia. Tulevaisuudessa työmaan koneet itsessään tuodaan lähemmäksi tai osaksi näitä verkossa pyöriviä teknologioita. Myös kohderyhmien kiinnostus voi muuttua. Voi olla, että esimerkiksi kuljettajat siirtyvät tulevaisuudessa Facebookista Twitteriin. Tuolloin me tulemme miettimään strategiamme uudestaan”, lopettaa Coemans.

Lue seuraavaksi