Uutiset

Työkoneet

Hysterin uudet A-sarjan trukit räätälöidään käyttötarpeen mukaan

Sigma Trukit Oy on materiaalinkäsittelylaitteiden maahantuontiin ja myyntiin erikoistunut yritys, jonka valikoimasta löytyvät trukit, konttikurottajat, kontinkäsittelylaitteet sekä terminaalien vetomestarit vaativaan käyttöön. Sigma palvelee asiakkaita erittäin kokonaisvaltaisesti, ja toiminnan sujuvuus on taattu laajan huolto- sekä varaosaverkoston, leasingtarjonnan ja logistiikan ulkoistuspalvelujen avulla. Tuotepuolella Sigma Trukit esittelee jatkuvasti alan kärkiuutuuksia, joista hyvänä esimerkkinä toimii Hysterin uusi A-sarjan vastapainotrukkimallisto.

Vuosi 2022 oli Sigma Trukeille maailmantilanteesta ja komponenttipulasta huolimatta menestyksekäs, ja yrityksen liikevaihto kasvoi kattavan tuotepaletin avulla. Vuoden aikana solmittiin myös useita uusia merkittäviä asiakassopimuksia, ja 18 huoltopisteen koko maan kattava verkosto osoitti toimivuutensa haastavissakin tilanteissa. Tänä vuonna Sigma Trukit tulee jatkamaan samalla hyväksi havaitulla strategialla, ja tuoteperheen sekä palvelujen laajuuden lisäksi myös huoltoverkosto jatkaa kasvuaan.

Alalla uusia erikoispiirteitä

Sigman liiketoimintajohtaja Antti Mäkinen on seurannut alan kehitystä tarkoin ja havainnut merkittäviä vahvistuvia suuntauksia koko materiaalinhallinnan alalla.

”Esimerkiksi leasingratkaisujen määrä on selvässä kasvussa, ja vankan ammattitaitomme ansiosta pystymme räätälöimään asiakaskunnallemme erittäin yksilölliset ja kustannustehokkaat vuokrasopimukset. Suosiotaan ovat kasvattaneet myös kunnossapitosopimukset, jotka takaavat täydellisen toiminnanvapauden ja minimoivat investoinnin riskit pitkälläkin tähtäimellä, ”kertoo Mäkinen.

”Kolmas selkeä trendi materiaalinhallinnassa on sähkötrukkien osuuden kasvu, mikä tapahtuu nyt myös suuremmissa kokoluokissa. Meillä on tälläkin rintamalla laaja tarjonta ja niin Hyster-, Yale– kuin Hubtex-trukkeja on saatavana sähköisinä versioina. Erittäin hyvää palautetta olemme saaneet myös Sigma Heavy -linjastostamme, jossa nimen mukaisesti keskitytään raskaan sarjan, kuten satamien, terminaalien sekä saha- ja terästeollisuuden materiaalinkäsittelyn tarpeisiin aina 52 tonnin nostoluokkaan saakka”, korostaa Mäkinen.

Hyster A-sarja tuo toimintavarmuutta ja mukavuutta

Liiketoimintajohtaja Antti Mäkinen korostaa Sigma Trukit Oy:n erittäin kattavaa tuotevalikoimaa sekä laajan verkoston mahdollistamia korkealaatuisia jälkimarkkinointipalveluita.

Yksi Sigma Trukkien tämän vuoden mielenkiintoisimmista uutuustuotteista on Hysterin 2–3,5 tonniluokan polttomoottorikäyttöinen vastapainotrukkimallisto.

”Mallisto korvaa edellä mainitun tonniluokan Fortens-mallisarjan, ja tarjolle tulee neljä eri kokoluokan trukkia. Uudistus on todella huomattava, sillä voimalinja pois lukien A-sarja on täynnä uutta teknologiaa. Voimasta vastaavat Yanmarin Stage5-luokan turbomoottorit, joissa 37 tai 44 kW:n teho yhdistyy erittäin taloudelliseen kulutukseen.”

”Ohjaamo on uusittu täysin ja esimerkiksi jalkatilojen koko ja istuinmukavuus tekevät pitkistäkin työpäivistä miellyttäviä. Erityishuomiota on Hysterin tapaan kiinnitetty turvallisuuden kasvuun, ja näkyvyys joka suuntaan on varmistettu rakenteellisilla ratkaisuilla, kuten maston ketjujen ja letkujen sekä vastapainon sijoituksella. Luonnollisesti A-sarjalaiset on mahdollista myös räätälöidä tarkoin omien työtehtävien mukaisesti ja tarjolla on vaikkapa peruutuskamera, kattolasin pyyhkijä ja takalasin lämmitin. Trukin hermokeskuksena toimiva seitsemän tuuman kosketusnäyttö on helppokäyttöinen, mutta samalla erittäin informatiivinen, ja perustietojen lisäksi selville saa vaikka haarukoiden korkeustason, nopeusrajoituksen tai nostokorkeuden esivalinnan tiedot”, Mäkinen lisää.

Informaatio hyötykäytössä

Hysterin uusi A-sarja tarjoaa runsaasti uusia ominaisuuksia, laajan varustevalikoiman ja modulaarisen rakenteen mahdollistaman tarkan yksilöinnin työtehtävien mukaan.

Hyster on edelläkävijä myös alan teknisissä edistysaskelissa ja Mäkinen rohkaiseekin asiakaskuntaa uusien innovaatioiden optimaaliseen hyödyntämiseen.

”Esimerkiksi uusi dynaaminen DSS-vakausjärjestelmä on erinomainen lisävaruste, joka maksaa itsensä nopeasti takaisin vahinkojen välttämisen kautta. Järjestelmän avulla kuljettaja saa trukin näyttöpäätteeseen ilmoituksen, mikäli järjestelmä havaitsee kaarreajossa tai taakan nostotilanteessa poikkeavia arvoja. Kriittisissä tilanteissa järjestelmä hidastaa ajonopeutta tai oleellista hydrauliikkatoimintoa.”

”Arvokkaan investoinnin hyödyt kannattaa luonnollisesti maksimoida, ja Sigma Fleet -etäseurantajärjestelmä puolestaan auttaa sekä kehittämään työn tehokkuutta että lisää turvallisuutta. Fleet-järjestelmän tason voi valita tarkoin omien tarpeiden mukaan ja seurantaan kuuluvat esimerkiksi kone- ja kuljettajakohtaiset aktiiviset käyttötunnit, tyhjäkäynnin osuudet ja mahdolliset törmäykset sekä huoltojen lähestymisen muistutus. Samalla voi halutessaan seurata kartta- ja kaarreajon sekä ajonopeuksien tilastoja sekä kuljettajakohtaisia käyttötapahtumia. Kaikki tilastot saa ulos järjestelmästä helposti Excel-tiedostomuodossa nopeaa raportointia varten”, päättää Mäkinen.

Lue seuraavaksi