Uutiset

Työkoneet

Euro Auctions 20 vuotta

Euro Auctions juhlii tänä vuonna 20-vuotista toimintaansa. Siinä ajassa yrityksestä on tullut maailmanlaajuinen, käytettyjen ja ”uusien” urakointi-, maatalous- ja teollisuuskoneiden kauppapaikka. Euro Auctions on alansa johtavia toimijoita.

Ensimmäinen yhden päivän huutokauppa järjestettiin Dromoressa Pohjois-Irlannissa, samassa paikassa, jossa Euro Auctionsin pääkonttori nykyisin sijaitsee. Tuona päivänä vasaran alle päätyi yhteensä 371 konetta ja ajoneuvoa. Kokonaismyynti oli lähes miljoona puntaa. Vuosien saatossa toimipisteiden ja henkilökunnan määrä on kasvanut ja yritys on luonut kansainvälisesti tunnen brändin. Kasvu jatkuu edelleen.
”Emme osanneet edes haaveilla tällaisesta kansainvälisestä maineesta, kun käynnistimme tämän seikkailun”, sanoo Derek Keys, joka ideoi ja aloitti huutokauppatoiminnan. ”Olemme nyt myyneet koneita ja laitteita monien miljardien edestä. Suurimmat yksittäiset huudot on tehty kahdesta Tadanon 220 tonnin nosturista, joista naputeltiin 725 000 puntaa kappaleelta (n. 815 000 euroa). Kyseiset kaupat tehtiin keväällä 2017, samaisena päivänä, jolloin yhden päivän kokonaismyynti oli huikeat 32 miljoonaa puntaa (n. 36 M€). Toki tuolloin tehtiin myös paljon alle tuhannen punnan kauppoja, mikä tarkoittaa, että jokaisessa huutokaupassa on laaja tarjonta.”

Euro Auctions tänään ja eilen
Yritys järjestää vuosittain kuutisenkymmentä huutokauppaa, kymmenessä eri toimipisteessä, seitsemässä maassa ja neljällä mantereella. Vuodessa yksittäisiä kauppoja syntyy yli 75 000. Toimeksiantavia myyjiä on säännöllisesti yli 6 000. Jokainen huutokauppatapahtuma saavuttaa yli 150 000 potentiaalista asiakasta, joista viidesosa on rekisteröityneitä huutajia. Yhden tai useamman nimikkeen ostajia on vuosittain yli 10 000. Vuotuinen liikevaihto on 400 miljoonaa puntaa (n. 450 M€).
Pohjois-Irlannin Dromoresta käynnistynyt toiminta laajentui Englantiin 2000-luvun alussa. Ensimmäinen huutokauppa pidettiin Wetherbyssä. Siellä myytiin erä Volvon dumppereita, jotka tulivat Kauko-Idästä. Muutamien vuosien kuluttua uuden Selby Leedsin toimipisteen avajaistapahtuma houkutteli paikalle yli 500 huutajaa. Tarjolla oli 1 139 nimikettä 83 myyjältä. Tuolloin kauppoja vasaroitiin noin seitsemän miljoonan punnan arvosta. Kyseinen toimipiste on kasvanut niin fyysisesti kuin myynnillisesti. Nykyisin siellä järjestetään 30 miljoonan punnan liikevaihdollisia huutokauppoja muutaman kuukauden välein.
Yrityksen laajentuminen Saksaan vuonna 2006 ja Espanjaan vuonna 2010 oli looginen askel, sillä monet toimeksiantajat ja asiakkaat vaikuttavat Manner-Euroopassa. Tuolloin toimintaa laajennettiin myös nimeämällä aluepäälliköitä markkinoimaan ja tekemään huutokauppatoimintaa tutuksi muissa Euroopan maissa, myös Itä-Euroopassa.

Isoon maailmaan
Laajentumisprosessin seuraava vaihe oli Brisbanen toimipiste Australiassa. Ensimmäinen Tyynen Valtameren alueen huutokauppa pidettiin maaliskuussa 2012. USA:n markkinoille pääsy oli pitkään Euro Auctionsin suunnitelmissa. Sopiva toimipiste löytyi läheltä Atlantaa, Georgian osavaltiosta. Viime vuosi oli yritykselle merkittävä.
Tammikuussa toteutui yrityskauppa kuuluisan Yoder & Frey:n kanssa, jonka toimintaa Peter Clark oli rakentanut uudella mantereella jo yli neljänkymmenen vuoden ajan tiiminsä kanssa. Kaupan myötä toiminta Pohjois- ja Etelä-Amerikassa käynnistyi toden teolla. Samoihin aikoihin avattiin uudet toimipisteet myös Dubaihin ja Hongkongiin. Kyseiset toimipisteet tehostavat toimintaa Euroopan ja Australian välillä luoden saumattoman maailmanlaajuisen myyntiverkoston.

Tulevaisuudessa
”Henkilökuntamme on suurin voimavaramme. Pyrimme huolehtimaan, että heillä on kaikki työn vaatimat välineet, jotta he voivat palvella asiakkaitamme, niin myyjiä kuin ostajia, mahdollisimman hyvin”, toteaa Jonnie Keys Euro Auctionsilta.
”Viimeisen vuoden aikana on tapahtunut kasvua ja kiinnostuksen lisääntymistä kaikilla markkinoilla maailmanlaajuisesti. Kaupankäynti on ollut ahkeraa, etenkin verkossa tapahtuva online-kaupankäynti. Lippulaivamme Leedsin toimipisteessä Englannissa vasaroitiin kauppoja ennätyksellisen 42 miljoonan punnan (n. 47 M€) edestä viime huhtikuussa.”
”Uudet toimipisteemme Dubaissa ja Hongkongissa on otettu mielenkiinnolla vastaan ja jatkossa pyrimme panostamaan yksityisiin koneenomistajiin, jotka ovat myymässä koneitaan. Rohkaisemmekin niitä, jotka eivät ole ennen osallistuneet huutokauppatapahtumiimme, tulemaan paikalle toteamaan tarjonnan laajuuden, tuotteiden laadun sekä toimintamme monimuotoisuuden.”

Tapahtumia Euro Auctionsin perustamisvuodelta
Vuosi 1998 oli merkittävä monelle muullekin yritykselle. Microsoftin julkaisema Windows 98 –käyttöjärjestelmä sinetöi sen aseman tietokonemaailmassa. Google perustettiin syyskuussa ja Apple julkaisi iMacin, joka nykyisin on yksi halutuimmista brändeistä maailmanlaajuisesti.
Samoihin aikoihin Euroopassa sovittiin yhteisen valuutan, euron, käyttöönotosta. Vaikkakaan Englanti ei tähän sopimukseen liittynyt, on yhteinen valuutta ollut merkittävä tekijä Euro Auctionsin toimintaan.
Ranska järjesti jalkapallon MM-kisat ja voitti ne historiansa ensimmäinen kerran. Toinen voitto tuli tänä vuonna.

Tulevia Euro Auctionin ja Yoder & Freyn huutokauppoja:

Leeds UK 3 pv 22.-24.8.
Brisbane AUS 1 pv 30.8.
Dromore NIR 2 pv 14.-15.9.
Dormagen GER 2 pv 5.-6.9.
Dubai UAE 1 pv 17.9.
Zaragoza ESP 1 pv 19.9.
Leeds UK 3 pv 17.-19.10.
Ashland, Ohio (Y&F) USA 1 pv 20.10.
Kissimmee, Florida (Y&F) USA 1 pv 24.10.

 

 

Lue seuraavaksi