Uutiset

Työkoneet

Ensimmäinen Bronto F135RLX -nostolava Manchesterin pelastuslaitokselle

Pelastuslaitteiden valmistaja ja Bronto Skyliftin edustaja E-ONE on toimittanut ensimmäisen Bronto F135RLX -nostolavan Manchesterin pelastuslaitokselle. Kyseessä on USA:n New Hampshiren osavaltion Manchester, hieman Bostonista pohjoiseen. Toimitettu nostolava edustaa alan uusinta teknologiaa.
Pystyulottuvuus on 41 metriä. Nostokori on saanut uudet muodot sekä lisää tilaa. Etureunassa on kaksi käyntiporttia sekä integroitu taso pelastustehtäviä varten.

Bronto F135RLX:

  • Nivelpuomi niin ylä- kuin alapuolisiin pelastustehtäviin
  • Ulottuvuus maanpinnan alapuolelle 4,5 metriä
  • Vaakaulottuvuus 27 metriä
  • Useita eri nostomenetelmiä
  • Korikuorma 580 kilogrammaa (henkilöt 455 kg ja varusteet 125)
  • Veden läpiajokapasiteetti 4 700 litraa minuutissa
  • E-ONE Cyclone -kori
  • Cummins X15 -dieselmoottori, teho 440 kilowattia (600 hv)
  • Kotelo 30 metrin tikkaille
  • Harrisonin hydrauliikkakoneikko, 8 kilowattia

”RLX-nostolavaperhe on tuttu Pohjois-Amerikan ulkopuolella. Kuten aikanaan toimimme F116RLP:n kanssa, teimme myös nyt läheistä yhteistyötä Bronton suunnittelijoiden kanssa uuden F135RLX-nostolavan kehityksessä Pohjois-Amerikan markkinoita varten. Paljon huomiota kiinnitettiin monipuoliseen nostokoriin ja siinä oleviin sisäänkäynteihin”, sanoo Joe Hedges E-ONE:lta.
Tämä on kolmas E-ONE:n toimittama Bronto-nostolava Manchesteriin viimeisen 20 vuoden aikana. Samalla se on toinen kahdesta E-ONE:n äskettäin asiakkaille toimittamista Bronto-nostolavoista. Miami-Dade Fire Rescue vastaanotti juuri F116RLP+-nostolavan. Siinä on 35 metrin pysty- ja 26,5 metrin vaakaulottuvuus, useita eri nostomenetelmiä, veden läpiajokapasiteetti 5 700 litraa minuutissa, pumppu 7 600 litraa minuutissa, vesisäiliö 1 150 litraa sekä SideTracker-letkukeloja.

E-ONE

E-ONE suunnittelee ja valmistaa paloautoja maailmanlaajuiseen jakeluun. Tänä päivänä maailmalla on käytössä jo yli 28 000 yrityksen valmistamaa ajoneuvoa. Pääkonttori on Ocalassa, Floridassa. E-ONE on osa REV Groupia, joka valmistaa erikoisajoneuvoja ja ajoneuvovarusteita sekä huoltaa viranomaisajoneuvoja ja busseja.

Bronto Skylift

Bronto Skylift valmistaa ajoneuvosovitteisia ja hydrauliikkakäyttöisiä nostolavoja. Yritys suunnittelee, valmistaa, myy ja huoltaa pelastustoiminnassa ja teollisuudessa käytettäviä nostolaitteita. Valikoimassa on noin 50 erilaista kuorma-auton alustaan sovitettavaa nostolavaa, joiden nostokorkeus on 17–112 metriä. Moduulirakenteen myötä asiakkaiden erilaisia vaatimuksia on helppo toteuttaa.

Bronto Skylift on toimittanut viimeisen 50 vuoden aikana yli 7 000 ajoneuvoalustaista nostolavalaitetta palolaitoksille ja teollisuuden asiakkaille kaikkiin maanosiin, yli 120 maahan. Pääkonttori ja tuotanto ovat Suomessa. Yrityksellä on toimintaa myös Saksassa, Ruotsissa, Sveitsissä ja USA:ssa.Lue myös: Bauma 2019: Bronto Skyliftiltä helppokäyttöinen nostolavalaite

Lue seuraavaksi