Uutiset

Työkoneet

Novatronin Xsite® 2D-puoliautomaatiojärjestelmä saatavilla Doosaniin

Doosan on ilmoittanut, että yhtiön suositun lyhytperäisen ja tela-alustaisen DX235LCR-5-kaivukoneen voi nyt tilata uudella Novatron 2D -koneohjausjärjestelmän lisävarustepaketilla. Uusi varustepaketti on saatavilla osana Doosanin Smart Solution -älyratkaisua.

Novatron 2D -koneohjausjärjestelmä tarjoaa omistajalle nopean ratkaisun päivittää tämän päivän kone uusilla automaatio-ominaisuuksilla, jotka vastaavat tulevaisuuden vaatimuksia parantamalla tuottavuutta, turvallisuutta sekä suorituskykyä.

Uusi varustepaketti tarjoaa joustavuutta

Varustepaketti tarjoaa asiakkaalle joustavuutta, sillä koko Novatron 2D -ohjausjärjestelmää ei tarvitse asentaa välittömästi. Pääkiinnikkeet ja johdotukset asennetaan asiakkaan kaivukoneeseen valmiiksi, jotta muu järjestelmä voidaan lisätä myöhemmin. Ne mahdollistavat Novatron 2D:n osien asennuksen nopeammin ja yksinkertaisemmin ilman työlästä hitsausta, uudelleenmaalausta, poraamista tai purkamista.

Varustepaketti asennetaan asiakkaan koneeseen Doosanin kokoonpanokeskuksessa Belgiassa. Tämä lyhentää koneiden toimitusaikaa, ja vähentää myös työmäärää jälleenmyyjien tai asiakkaiden verstailla. Olemassa olevia tilauksia on jopa mahdollista muokata vain muutamaa päivää ennen koneiden toimitusta jälleenmyyjälle. Lisäksi varustepaketti on perusteellisesti koulutetun henkilöstön asentama, joten kyseessä on integroitu ja ammattimainen prosessi.

Novatron puoliautomaattisen 2D -koneohjausjärjestelmän automatisoidut puomi-, kauhanvarsi- ja kauhatoiminnot mahdollistavat tasauksen kohdetasoon ja -kaltevuuteen vaatien vain yhden ohjainvivun liikkeen, jolla hallitaan sekä liikettä että nopeutta. Novatron 2D:ssä on myös integroitu toiminto, joka mittaa syvyyden, etäisyyden sekä kaltevuuden. Järjestelmä kertoo käyttäjälle myös kauhan koron, jotta hänen ei tarvitse keskeyttää työtään sen tarkistamista varten.


Kauhan aputoiminto lukitsee kauhan suunnan helpottaen kuormausta ja muita käyttötarkoituksia. Järjestelmä asettaa myös puomin, varren ja kauhan liikkeille rajat.


Novatron 2D -koneohjausjärjestelmä on suunniteltu tarjoamaan huomattavasti nopeammat tulokset tarkemmin ja johdonmukaisemmin manuaaliseen toimintaan verrattuna:

  • Estää yli- ja alileikkaukset
  • Vähentää polttoaineenkulutusta
  • Vähentää työvoimakustannuksia
  • Optimoi koneen käyttötunteja
  • Optimoi koneen huollot ja paikan päällä tehtävät korjaustyöt

Järjestelmä minimoi käyttäjän väsymisen ja mahdollistaa nopeamman koneen käsittelyn nopeamman oppimisen. Myös turvallisuutta on parannettu työskenneltäessä ahtaissa tiloissa, kuten rakennusten sisällä ja ylikulkusiltojen alla.

24-tonninen lyhytperäinen Doosan DX235LCR-5 -kaivukone tarjoaa valmistajan mukaan erinomaisen kaivutehon, joustavuuden, käyttömukavuuden sekä alhaiset käyttökustannukset. Sen etukääntösäde on 2 310 millimetriä. DX235LCR-5 on vastaus ahtaissa tiloissa käytettävien kompaktien koneiden kasvavaan kysyntään.

Kasvanut teho ja parantunut polttoainetehokkuus

DX235LCR-5:ssä on hyväksi todettu 6-sylinterinen turboahdettu ja vesijäähdytteinen Doosan DL06P -dieselmoottori. Se tarjoaa käyttömukavuutta ja alhaisemmat kustannukset täyttämällä päästömääräykset jäähdytetyllä pakokaasujen takaisinkierrätysjärjestelmällä (EGR) sekä selektiivisellä ja katalyyttisellä pelkistyksellä (SCR) ilman dieselpartikkelisuodatinta (DPF). Moottorin teho on 141 kilowattia (189 hv) 1 900 kierroksella minuutissa.


Suomessa Doosanit maahantuo ja jälleenmyy RealMachinery Oy.


Lue seuraavaksi