Uutiset

Työkoneet

Doosanin innovaatio – läpinäkyvä kauha

Doosan Infracore Europe on esitellyt, luultavasti ensimmäisenä maailmassa, läpinäkyvän pyöräkuormaajan kauhan. Illuusio luodaan koneen ohjaamon näytölle kahden eteen asennetun kameran avulla, joten mistään lasiseinäisestä kauhasta ei sittenkään ole kysymys.

Kauhan eteen jää kuolleita kohtia, jotka ovat turvallisuusriski työmailla. Doosan on nyt siis ratkaissut pulman edellä mainitulla tavalla. Kuljettaja voi nähdä näytöltä, mitä esimerkiksi mursketta täynnä olevan kauhan edessä tapahtuu. Doosan kertoo patentoineensa järjestelmän Etelä-Koreassa, Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Kiinassa.

”Läpinäkyvä kauha täydentää ennen esiteltyjä, turvallisuutta olennaisesti parantavia ratkaisujamme, joita ovat esimerkiksi takahälytin sekä koneen ympäristöstä lintuperspektiivikuvaa välittävä kamerajärjestelmä”, kerrotaan Doosanilta.

”Koska turvallisuusominaisuudet ovat nykyään yksi valintakriteeri koneiden ostajille ja töiden tilaajille, niin olemme päättäneet olla eturintamassa näiden järjestelmien kehittäjänä. Tätä päämäärää palvelee myös nyt esitelty läpinäkyvä kauhakin”, todetaan Doosanilta.

Doosan-maarakennuskoneita Suomessa myyvät RealMachinery Oy, Hannun-Kone Oy ja Kone-Viertola Oy.

Lue seuraavaksi