Uutiset

Työkoneet

Doosanilta uusia minikaivukoneita

Doosan lanseeraa ensimmäiset uuden sukupolven kaivukoneensa, DX50Z-7:n (5,4 t) ja DX55R-7:n (5,7 t). Ne asettuvat minikaivukoneluokkaan. Koneiden ulkoasu on uudistunut ja moottorina on molemmissa malleissa Stage V -päästönormit täyttävä voimanlähde. Lyhytperäisinä ne soveltuvat hyvin ahtaille työmaille.

Molemmissa malleissa on Doosan D18 -dieselmoottori, josta tehoa saadaan 36,4 kilowattia (48,8 hv) 2 200 kierroksella minuutissa. DX50Z-7 ja DX55R-7 tarjoavat valmistajan mukaan luokkansa suurimman tehon ja vääntömomentin. Näin ne soveltuvat hyvin mitä moninaisimpiin kaivutöihin.

Ylävaunun rakenne on uudistunut tarjoten molemmissa malleissa aikaisempia malleja suurempia ulottuvuuksia sekä kaivu- ja murtovoimia. Lisälaitteita varten on käytössä hydrauliikkaa 80 minuuttilitran verran. Uudenmuotoinen, valettu vastapaino takaa koneen vakaan käytön. DX55R-7-malliin on saatavana lisävarusteena 200 kilogramman painoinen ja pulttikiinnitteinen lisävastapaino. Myös ohjaamo on saanut uutta ilmettä sekä lisätilaa. Huomioita on kiinnitetty koneen tarkkaan hallintaan sekä kuljettajan mukavuuteen.

Uusi, mukava ohjaamo

Uusiin DX50Z-7- ja DX55R-7-minikaivukoneisiin on pakattu runsaasti uusia ominaisuuksia. Ohjaamon ovi on kokolasinen tarjoten hyvän näkyvyyden vasemmalle. Led-toimiset työvalot ovat vakiona. Lisävarusteena on tarjolla lisää led-valotehoa.

Uuden ohjaamon ominaisuuksia:

  • Parantunut lämmitys- & ilmastointilaite
  • DAB-radio
  • Aurinkolasikotelo
  • 8-tuumainen kosketusnäyttö
  • Ilmajousitettu istuin lämmityksellä
  • Rullaohjaimilla varustetut joystickit
  • USB- sekä 12 voltin tupakansytytinpistorasia
  • Käännettävät polkimet
  • Puskulevyn hallinta

Lämmitys-/ilmastointilaitteen toimintaa on tehostettu lisäämällä suuttimien määrää. Suuremmat suuttimet parantavat ilman virtausta. Suuttimien suuntausta voidaan säätää käsin sekä myös sulkea suutin kokonaan.

Lämmitys-/ilmastointilaitteen sekä audiojärjestelmän toimintoja hallitaan 8-tuumaisen kosketusnäytön avulla. Lisävarusteena saatavan takakameran kuvaa saadaan näkymään kosketusnäytöllä. Näyttö kertoo myös hydrauliikan virtausten asetukset. Tarjolla on kymmenpykäläinen asetus, joka tehdään joystickin rullaohjaimella.

Uusi puskulevy sekä uusi hallinta

DX50Z-7- ja DX55R-7-minikaivukoneissa on uusi puskulevy. Levy nousee valmistajan mukaan ylemmäs sekä laskeutuu alemmas kuin millään muilla markkinoilla olevilla koneilla. Koneissa on myös uusi puskulevyn hallintavipu. Vivun avulla voidaan säätää levyn lasku- tai nostonopeutta. Vivussa on myös painonappi, jonka avulla voidaan vaihtaa koneen ajonopeutta hitaan ja nopean välillä. Ylikuormitustilanteissa ajonopeus kytkeytyy automaattisesti hitaalle nopeudelle säästäen konetta.

Puskulevyssä on kelluntatoiminto. Se kytkeytyy päälle, kun vipu työnnetään etuasentoon. Puskulevyyn saa lisävarusteena myös lukituksen, joka estää levyn liikkumisen. Jos koneessa on levyn lukitus päällä, kellunta ei toimi, vaikka vipu työnnettäisiinkin etuasentoon.

Valmistajan mukaan puomin liikkeet ovat luokkansa moninaisimmat ja suurimmat. Näkyvyys ja käytettävyys ovat parantuneet kauhan yltäessä aikaisempaa etäämmälle teloista. Tyvitaiton sylinteri on puomin vasemmalla puolella mahdollistaen työskentelyn hyvin lähellä seinää. Polttoainesäiliö on ohjaamon alaosassa. Moottori on sijoitettu ohjaamon oikealle puolelle. Huoltojen teko on näin helppoa ja näkyvyys oikealle sivulle on silti hyvä.

DoosanConnect-telematiikka

DX50Z-7:ssä ja DX55R-7:ssä on vakiona viimeisin versio DoosanConnect-telematiikkajärjestelmästä. Se kerää tietoa koneen antureilta. Lisätietoa löytyy oheisesta linkistä, www.eu.doosanequipment.com.

 

TEKNISET TIEDOT:

Doosan DX50Z-7 -minikaivukone

Kauhan tilavuus:   0,16 m3
Omapaino (ohjaamolla, kumiteloilla, pitkällä puomilla):  5 438 kg
Kaivusyvyys: 3 480 mm
Ulottuvuus, vaaka:  5 945 mm
Ulottuvuus, ylös:   5 575 mm
Kauhan murtovoima (ISO):  3,45 t
Puomin murtovoima (ISO):  2,35 t
Tyvitaitto (vas./oik.):  60°/53°
Perän kääntösäde:  1 000 mm
Telan leveys:  400 mm
Ajonopeus: Hidas alue; 2,6 km/h
Nopea alue; 4,4 km/h
Hydrauliikan tuotto:  80 l/min
Vetovoima:  5,13 t
Pintapaine:  0,31 kg/cm2
Moottori:   Doosan D18, Stage V,
36,4 kW @ 2 200 r/min

Doosan DX55R-7 -minikaivukone

Kauhan tilavuus:   0,16 m3
Omapaino (ohjaamolla, kumiteloilla, pitkällä puomilla):  5 740 kg
Kaivusyvyys: 3 630 mm
Ulottuvuus, vaaka:  6 090 mm
Ulottuvuus, ylös:   5 680 mm
Kauhan murtovoima (ISO):  4,43 t
Puomin murtovoima (ISO):  2,79 t
Tyvitaitto (vas./oik.):  60°/53°
Perän kääntösäde:  1 050 mm
Telan leveys:  400 mm
Ajonopeus: Hidas alue; 2,6 km/h
Nopea alue; 4,4 km/h
Hydrauliikan tuotto:  80 l/min
Vetovoima:  5,13 t
Pintapaine:  0,33 kg/cm2
Moottori:   Doosan D18, Stage V,
36,4 kW @ 2 200 r/min


Doosan-maarakennuskoneet tuo maahan ja jälleenmyy RealMachinery Oy.


Lue seuraavaksi