Uutiset

Työkoneet

Develonilta kaksi uutta Stage V -luokan minikaivukonetta

Develon on julkaissut kaksi uutta minikaivukonetta mallimerkinnöiltään DX62R-7 ja DX63-7. Ensin mainittu on lyhyemmällä perällä. Molemmat ovat kuuden tonnin painoisia ja niissä on sama Develon D24 -dieselmoottori, joka täyttää Stage V -päästönormit. Tehoa moottorista irtoaa 44,3 kilowattia (59,4 hv). Valmistaja lupaa lisääntynyttä vääntömomenttia ja alentunutta polttoaineen kulutusta verrattuna merkin aiempiin vastaavankokoisiin koneisiin. Koneet edustavat muotoilultaan Develonin uutta sukupolvea.

Koneissa on kuormantunteva hydrauliikkajärjestelmä (LS) sekä uusi hallintaventtiili. Venttiilikarojen pidentyneen liikkeen myötä valmistaja lupaa parempaa hallittavuutta sekä lisää suorituskykyä. Hydrauliikkajärjestelmän paine on nyt 275 baaria. Painehäviöiden vähentymisen johdosta polttoainetalous paranee ja sitä myöden käyttökulut pienenevät.

Molemmissa koneissa on 90 litraa minuutissa öljyä tuottava lisähydrauliikka lisälaitteita varten. Kymmenenportaista tuoton määrää voidaan säätää joystickin peukalorullalla ja seurata 8-tuumaisen kosketusnäytön kautta.

Mukava, toimiva ohjaamo

Develon DX62R-7:ssä ja DX63-7:ssä on uudistunut ohjaamo. Valmistaja sanoo sen olevan koneiden kokoluokkaan nähden erittäin tilava. Ovi on kokolasinen tarjoten hyvän näkyvyyden. Led-työvalot ovat vakiovarusteena. Lisävarusteena on saatavana peruutuskamera.

Ohjaamon varusteita:

  • Lämmitys- ja ilmastointilaite
  • DAB-radio handsfree- ja Bluetooth-toiminnoilla
  • Aurinkolasikotelo
  • 8-tuumainen kosketusnäyttö
  • Lämmitettävä, ilmajousitettu istuin
  • Peukalorullat joystickeissä
  • Usb- ja 12 V -pistoke
  • Taitettavat polkimet
  • Puskulevyn hallinta
  • Led-työvalot edessä ja takana

Lämmityslaitetta ja audiojärjestelmää ohjataan 8-tuumaisen kosketusnäytön avulla. Näyttö kertoo myös kymmenportaisen lisähydrauliikan tuoton määrän. Lisäksi se toimii lisävarusteena saatavan peruutuskameran näyttönä.

Uusi toimintoja puskulevyn käyttöön

Puskulevylle on valittavissa nopea tai hidas liike (lasku/nosto). Lisäksi ajonopeusaluetta voi vaihtaa vauhdissa puskulevyn vivussa olevalla painonapilla. Nopeusalue vaihtuu automaattisesti hitaalle, kun ajetaan nopealla ajoalueella ylämäkeen ja eteneminen alkaa hidastua.

Puskulevyssä on nyt myös kelluntatoiminto. Kellunta kytkeytyy päälle, kun puskulevyn vipu työnnetään ääriasentoon eteen. Lisävarusteena on saatavana puskulevyn lukitustoiminto, joka pitää levyn halutulla korkeudella.

Helppo pääsy huoltokohteisiin

DX62R-7:ssä ja DX63-7:ssä on uusi kaksiosainen konepeitto. Valmistajan mukaan edellisen sukupolven koneisiin verrattuna luukut aukeavat reilummin ja huoltokohteisiin pääsy on helpompaa. Konepeiton muotoilulla on pyritty vähentämään lian kertymistä rakenteisiin.

Ohjaamossa on kaksi helpossa paikassa olevaa sulakerasiaa, toinen lämmityslaitteen vasemmalla puolella ja toinen istuimen alla.

Develonin kalustonhallintajärjestelmä

Koneissa on asennettuna vakiona Develonin Fleet Management TMS 3.0 Cellular -telematiikkaohjelmisto. Se kerää tietoa kaivukoneen toiminnoista.Tekniset tiedot

DevelonDX62R-7DX63-7
Moottori:D24, Stage VD24, Stage V
Teho:44,3 kW (59,4 hv)44,3 kW (59,4 hv)
Paino:           6,16 t6,18 t
Max. kaivusyvyys4 095 mm4 095 mm
Max. ulottuvuus6 485 mm6 440 mm
Max. kaivuvoima:  
    – Kauha:43,8 kN43,8 kN
    – Puomi:27,8 kN27,8 kN
Perän kääntösäde:1 180 mm1 350 mm
Siirtonopeus: 2,9/4,6 km/h2,9/4,6 km/h
Lisähydr.:90 l/min90 l/min
Vetovoima:51 kN51 kN
   

Develon-maarakennuskoneet tuo maahan sekä myy ja vuokraa Suomessa RealMachinery Oy.


Lue seuraavaksi