Uutiset

Työkoneet

ConExpo 2020: Doosanin hybridi

Koko Doosan-malliston järein kaivukone DX800LC-7 nähtiin ConExpon vetonaulana (kuva yllä). Edellinen malli DX800LC-5B oli esillä viime vuoden Baumassa. Nyt tämä vajaat 80 tonnia painava kone on siis päivitetty myös seiskasarjalaiseksi. Moottoriteho on 354 kilowattia ja vakiokauhan kooksi valmistaja suosittelee 6,1 kuutiometriä. Amerikassa uutuus tulee saataville tämän vuoden aikana.

Hyvissä ajoin ennen vuodelle 2023 ajoitettua julkistusta osastolle oli tuotu pyöräkuormaaja DL200-5 (kuva yllä). Kyseessä on hybridimalli, jonka peltien alla on pienempi dieselmoottori kuin vakiomallissa. Puuttuva teho korvataan voimansiirron sähkökomponenteilla, joista ei vielä kerrota julkisuuteen teknisiä yksityiskohtia. Doosanin mukaan tehot ovat hybridillä samat, mutta polttoaineen kulutus tietenkin pienempi.

Vielä yksi Amerikan markkinoille tarkoitettu uutuus oli esillä. Tosin tämä akkuja voimanlähteenä käyttävä Doosan DX17Z-5 (kuva yllä) on kaupallisessa käytössä aikaisintaan ensi vuonna.

HUOM: ConExpo sulkee ovensa päivää aiottua aiemmin eli perjantaina 13.3. on viimeinen näyttelypäivä. Tämä johtuu presidentti Donald Trumpin ilmoituksesta Euroopan lentojen kieltämisestä Amerikkaan seuraavan kuukauden ajan. Näyttelyn järjestävät haluavat näyttelyä lyhentämällä varmistaa kaikkien ulkomaisten vieraiden oikea-aikaisen ja turvallisen pääsyn kotimaihinsa.Lue myös: Doosanin 7-sarjalaisia maahan.

Lue seuraavaksi