Uutiset

Työkoneet

CE Rental vuokrannut koneita jo yli 20 vuotta

CE Rental Oy on toiminut konevuokrauksen parissa jo vuodesta 2003. Tänä päivänä yritys toimii kuudella paikkakunnalla eli Pirkkalassa , Espoossa, Oulussa, Turussa, Seinäjoella ja Mikkelissä. Ajettavia konenimikkeitä on lähes 200 sisältäen monia eri konetyyppejä. CE Rentalin viesti kentälle on, että vuokrakoneella operointi on helppoa niin budjetoinnin kuin koneen ylläpidon kannalta.

CE Rentalin vuokrakalusto on pääosin JCB-merkkistä. Konetyyppejä ovat kaivukoneet (2–26 t), pyöräkuormaajat (3–22 t) ja teletrukit. Viimeksi mainitut ovat saavuttaneet hyvän suosion teollisuudessa sekä erilaisissa lastaustöissä. JCB:n teletrukissa on vastapainotrukin kaltainen alusta, mutta trukkimaston tilalla on kurottajista tuttu teleskooppipuomi. Kone on nelivetoinen ja pyörät ovat hieman trukin pyöriä suuremmat, joten laite selviää perinteistä trukkia paremmin ainakin ulkotöissä.

Kimmo Kallio hoitaa konevuokrauksen ohella myös konemyyntiä CE Rentalin Pirkkalan toimipisteellä.

CE Rentalin vuokrakonekantaa uusitaan tasaisesti. Kolme vuotta vuokrakoneena palvellut kone myydään pois vaihtokoneena, jonka historia on tarkasti tiedossa. Kyseiset vaihtokoneet ovat säännöllisesti huollettuja ja siksi asiakkaiden keskuudessa CE Rentalin Kimmo Kallion mukaan erittäin haluttuja.
Äskettäin tehdyn yrityskaupan myötä on mahdollista, että Stokker Oy:n maahantuomien Kubota-traktorien ja -viherkoneiden vuokraus alkaa CE Rentalilla. Stokker osti vuoden alussa Mateko Invest Oy:n, jonka tytäryhtiö CE Rental on.

LiuGongin suosio yllättänyt

JCB:n kaivukoneiden lisäksi CE Rental vuokraa myös LiuGong-kaivukoneita. Niitä on vuokra-arsenaalissa 30 kappaletta painohaarukkaan 2–16 tonnia niin kumi- kuin terästelaisena. Kallion mukaan kuskeilta tullut palaute LiuGong-koneista on ollut pelkästään positiivista, joten ne tullaan pitämään vahvuudessa jatkossakin, ja ehkäpä vähän lisäämäänkin määrää.
”Suosio oli yllätys itsellenikin. Se perustuu kentällä koettuun luotettavuuteen”, sanoo Kallio.

Myös työlaitteita

Kaikkien kaivukoneiden perusvarustukseen kuuluvat kallistuvat kauhanpyörittäjät ja kauhat. Isompiin kaivukoneisiin saa mukaan myös 3D-koneohjausjärjestelmän. Pyöräkuormaajien perusvarustukseen kuuluvat kauhat ja trukkihaarukat. Erikseen on vuokrattavissa runsas valikoima auroja, hiekoittimia ja harjoja. CE Rentalilla on lähes 140 vuokrattavaa pyöräkuormaajaa.
Näin talvella ne ovat kaikki ajossa ympäri Suomen, eteläisimmät pääkaupunkiseudulla ja pohjoisimmat Saariselällä. Koneiden menoa ovat takaamassa huoltoautot ympäri Suomen. Kallio kehottaa kyselemään pyöräkuormaajia vuokralle myös kesällä, koska silloin niiden vuokraushinnat ovat miehen mukaan todella edullisia.

Tyypillisiin konehommiin

CE Rentalin asiakaskuntaa edustavat Kallion mukaan maarakentajat, kiinteistöhuolto, viherrakentajat sekä erilaisia lastaustöitä tekevät, jotka vuokraavat paljon juuri edellä mainittuja teletrukkeja. Kausiluonteisuus leimaa konevuokrausalaa. Kaivukoneiden sesonkia on sulan maan aika. Kallio sanoo kaivukoneiden tyypillisen vuokra-ajan olevan 7–8 kuukautta, kun taas pyöräkuormaajilla se on puolisen vuotta eli lumitöiden aika.
Ja itse vuokrattavaan koneeseen liittyvän palvelun ohella CE Rental järjestää myös koneen kuljetuksen työmaalle niin sovittaessa, sekä tietysti koneiden huollot niiden ollessa työmaalla. Konetta vuokraavan yrityksen vastuulle jää näin vain polttoaineet ja konekuljettajan palkka. Koneen ylläpitoon liittyvät asiat hoitaa CE Rental.


Ei mikään teletappi, vaan JCB-teletrukki.


Lue seuraavaksi