Uutiset

Työkoneet

Caterpillarin kuljettajakisan finalistit selvillä

5 500 kisaajaa ympäri maailman on osallistunut Caterpillar-kuljettajakilpailun esikarsintoihin, joista on seulottu yhdeksän finalistia Las Vegasissa pidettävään pidettävään finaaliin (Global Operator Challenge). ConExpo-Con/Agg -näyttelyssä (14.–18.3.2023) tullaan siis näkemään maailman parhaimmistoon kuuluvien kuljettajien kova koitos.

Live-lähetyksenäkin välitettävään kisaan selviytyivät:

Eurooppa:

  • Pontus Ericksson – Ruotsi
  • Sebastian Behr – Saksa (sijoittui kolmanneksi vuonna 2020)
  • Łukasz Mokrzyński – Puola

Amerikat:

  • John Schiedeck – Amerikan Yhdysvallat
  • Matt Ferris – Amerikan Yhdysvallat
  • Fernando Do Nascimento – Brasilia

Aasia-Tyynenmeren alue

  • Patrick Doheny – Australia
  • Masato Imai – Japani
  • Nick Thompson – Australia
Suomessa ei karsintoja järjestetty, joten muillakin on mahdollisuuksia. Pohjoismaista osaamista edustaa Pontus Ericksson Ruotsista.
Fernando Do Nascimento tulee kilpailemaan Brasiliasta.

”Projektin alussa tosiaan kasassa oli noin 5 500 innokasta kilpailijaa. Eri maiden jälleenmyyjät järjestivät alkukarsinnat. Näistä 84 selviytyi jatkokarsintoihin ja heistä edelleen yhdeksän raivasi tiensä mielenkiintoiseen finaaliin”, tiivistää markkinointipäällikkö Jessica Nunley.

Mielenkiintoiseksi finaalin tekee se, että siinä ajettavat koneet paljastetaan kilpailijoille vasta pari päivää ennen tapahtumaa. Kaikilla ei ole samanlaiset mahdollisuudet harjoitella etukäteen, joten salassapito tasaa puntteja tässä suhteessa. Caterpillarilta kerrotaan, että tämänkertaisetkin finaalitehtävät punnitsevat kuljettajien osaamista varsin monipuolisesti.

Saksalainen Sebastian Behr sijoittui edellisessä loppukilpailussa vuonna 2020 kolmanneksi.

”Haluamme tavoittaa kisalle katsojia ympäri maailman. Siksi striimaamme koko kilpailun alusta loppuun Facebook-sivulla. Myös muissa sosiaalisen median kanavissamme tullaan raportoimaan kilpailun kulusta”, jatkaa Nunley.

Kisapäivä on tiistai 14.3. ja koko tapahtuma kestää aamuyhdeksästä noin iltapäivä neljään. Voittaja on selvillä kello 15.00 mennessä ja sen jälkeen seuraa palkintojen jako. Voittaja saa kahden hengen matkan täydellä ylöspidolla johonkin Caterpillarin lokaatioon maailmalla.

Masato Imai voitti Japanin karsinnat.

Live-lähetys kisasta 14.3.2023 myös tämän linkin kautta.


Lue seuraavaksi