Uutiset

Työkoneet

Caselta uusi SV-sarjan kaivurikuormaaja

Case Construction Equipment on julkistanut uuden, SV-sarjan kaivurikuormaajan. Yrityksellä on jo yli 60 vuoden kokemus kaivurikuormaajien valmistuksesta. Uudessa SV-sarjan koneessa on uusi, tilavampi ohjaamo sekä paljon uusia toimintoja. Moottori on FPT:n uutta mallia, ja se täyttää Stage V -päästövaatimukset. Näillä eväin on tarjolla parempaa suorituskykyä, pienempiä päästöjä sekä alhaisempia käyttökuluja.

”Tämä uusi SV-sarjan kaivurikuormaaja on tehokkain, tuottavin, polttoainetehokkain sekä luotettavin kone luokassaan”, hehkuttaa Egidio Galano Caselta.

”Ohjaamo on toteutettu kokonaan uudelleen kuljettajan olojen parantamiseksi, FPT:n Stage V -moottori vähentää päästöjä merkittävästi tehojen siitä kuitenkaan kärsimättä ja monet uudet ominaisuudet, kuten integroitu pikakiinnike, tehostavat työntekoa.”

Tuottavuus ja mukavuus samassa paketissa

Ohjaamo on uudistunut kokonaan. Sisätilat ovat kasvaneet tarjoten näin paremmat jalkatilat, kun istuinta käännetään eteen ja taakse. Myös ohjaamoon nousu on helpottunut. Tuulilasinpesurin säiliö on nyt ohjaamossa, vasemmalla sivulla. Säiliön täyttö tapahtuu vasemman oven kautta.

”Mukavasti istuvat kuljettajat ovat tuottavia kuljettajia. Uudessa SV-sarjan kaivurikuormaajassa on monia parannuksia, jotka lisäävät tuottavuutta. Uudelleensijoitettu seisontajarrun kytkin, uusi nopeusmittari, uudelleenryhmitellyt katkaisijat oikeanpuoleisessa konsolissa, Power Shift -mallissa uusi suunnanvaihdon kytkin (F-N-R) kuormaajan hallintavivussa, uusi joystick rullalla sekä lisättynä monilla uusilla toiminnoilla sekä uudelleen sijoitetut tukijalkojen hallintavivut”, listailee Galano.

Näkyvyys on parantunut uusien, suurempien takasivulasien ansiosta. Lasit ovat myös aikaisempaa halvempia vaihtaa. Ohjaamon melutaso on laskenut kolmella desibelillä ollen nyt 74 desibeliä. Äänimerkin kytkin on nyt sijoitettu helpommin tavoitettavaan paikkaan, vasempaan vaihdevipuun. Turvallisuus ja mukavuus on valmistajan mukaan ollut etusijalla tuotekehityksessä.

Käytettävyyttä lisäävät kaksi usb-porttia, 12 voltin virtapistorasia kojelaudassa, älypuhelimen teline, Bluetooth-liitäntä sekä runsaat säilytystilat. Sitä on nyt nelinkertainen määrä verrattuna aikaisempaan malliin; kaksi lukittavaa lokeroa, kaksi pullotelinettä, neljä avointa kaukaloa ja kylmälokero.

FPT:n Stage V -dieselmoottori

FPT:n uusi F36, Stage V -moottori tarjoaa parempaa suorituskykyä, mutta alentuneita päästöarvoja aikaisempiin malleihin verrattuna. Näin kokonaiskulut (TCO) alenevat suhteessa saavutettuun työtulokseen. Moottori on suunniteltu erityisesti keskiraskaaseen työhön, jota kaivurikuormaajilla yleisesti tehdään.

FPT on kehittänyt erityisen pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmän, joka soveltuu hyvin kompaktin kokoisiin koneisiin. Compact High Efficiency SCR2 -järjestelmä (Hi-eSCR2) on suunniteltu alhaisiin pakokaasulämpöihin ja töihin, joissa on paljon moottorin sammutuksia. Pakokaasujen käsittelystä huolehtivat EGR, SCR ja DPF, myös alhaisissa lämpötiloissa. Nämä yhdessä ECO-moodin kanssa ajettaessa alentavat valmistajan mukaan polttoaineenkulutusta jopa kymmenellä prosentilla.

Nelisylinterisen ja 16-venttiilisen moottorin sylinteritilavuus on 3,6 litraa. Common Railin ruiskutuspaine on 1 800 baaria. WG-turboahtimella varustettu moottori tuottaa tehoa 82 kilowattia sekä vääntöä 460 newtonmetriä. Moottori on kooltaan pienempi aikaisempiin verrattuna, joten näkyvyys moottorin yli on parantunut.

Moottorin öljynvaihtoväli on 500 tuntia. Säätyvätilavuuksinen hydrauliikkapumppu tuottaa painetta vain silloin, kun sitä tarvitaan. Jälkikäsittelyjärjestelmä (ATS) on huoltovapaa. Kaikki nämä yhdessä alentavat käyttökuluja ja lisäävät koneen työssäoloaikaa. Huoltojen teko onnistuu valtaosin koneen yhdeltä sivulta. Hi-eSCR2-järjestelmä on huoltovapaa.

Case Service Solutions helpottaa kunnossapitoa

Casen uuden SV-sarjan kaivurikuormaajan käyttöä tehostaa Case Service Solutions -työkalut. CASE SiteWatchTM:n avulla voidaan seurata ja valvoa yksittäisen koneen toimintoja, tiloja ja hälytyksiä, kuten polttoaineenkulutusta, koneen käyttöastetta, käyttötunteja ja tyhjäkäyntiaikaa. CASE SiteConnect on yhteydessä jälleenmyyjiin CASE’s Uptime Centerin välityksellä liittyen hälytyksiin ja muihin häiriöihin. Näin päästään nopeasti selvittämään viat ja saadaan kone takaisin tuottavaan työhön. Sekä SiteWatch ja SiteConnect ovat saatavana lisävarusteena uuteen SV-sarjan kaivurikuormaajaan. Kaikkien näiden ohjelmistojen tarkoituksena on luoda asiakkaalle mielenrauhaa.

Kaivurikuormaajan tarina jatkuu

”Tämä uusin, Casen SV-sarjan kaivurikuormaaja on jatkoa jo 60 vuoden kokemukselle alalta”, sanoo Galano. ”Ensimmäinen kaivurikuormaaja näki päivänvalon vuonna 1957. Muutaman vuoden päästä julkaistiin ensimmäinen dieselkäyttöinen malli. Sitä seurasi monia uusia ominaisuuksia, joita otettiin käyttöön. Suurin osa niistä on käytössä tämänkin päivän malleissa.

Casen uuden SV-sarjan kaivurikuormaajan ominaisuuksia:

  • Tarjolla on kolme mallia; 580SV, 590SV ja 695SV
  • Moottori, 3,6-litrainen FPT-diesel, Stage V -päästönormit täyttävä
  • ECO-moodissa käytettäessä luvassa jopa 10 prosentin säästö polttoaineenkulutuksessa
  • Moottorin huolto helppoa yhdeltä sivulta suoritettuna
  • Huoltovapaa pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmä, Hi-eSCR2
  • Edeltäjään nähden suurempi ja hiljaisempi ohjaamo, enemmän lasipintaa, halvemmat lasit
  • Tuulilasinpesurin säiliö ja sulakerasia ohjaamossa, helposti luokse päästävässä paikassa
  • Sisustus uusittu, tuulilasissa uudet salvat, 2xUSB, kännykkäteline, Bluetooth-radio, 2 lukittavaa lokeroa, 2 pullotelinettä, 4 avointa kaukaloa, kylmälokero
  • Uudet hallintavivut, suunnanvaihdin (F-N-R) kuormaajan vivussa, uusi rullakytkin joystickissä, tukijalkojen hallintavivut uudessa paikassa
  • Tietyissä maissa laajennettu takuu ja pidemmät huoltovälit Case Service Solutions -ohjelmiston myötä. Case Protect, Case Care, Case Fluid Analysis, Case SiteConnect ja Case SiteWatch lisäävät koneen työssäoloaikaa.


Case-maarakennuskoneet tuo maahan ja jälleenmyy  Rentti.


Lue seuraavaksi