Uutiset

Työkoneet

Bauma 2022 – Ausalta uudistunut, keskikokoinen dumpperi

Ausalta nähdään Baumassa uusi kolmen tonnin hyötykuorman kantava runko-ohjattu dumpperi. Se on jatkumoa valmistajan äskettäin lanseeraamalle 6–10 tonnin dumpperisarjalle. Uusi kolmen tonnin D301AHG-dumpperi on päivitys saman kokoluokan aikaisempaan malliin. Samalla se on Ausan keskikokoisten dumppereiden ensimmäinen malliuudistuksen läpikäynyt kone. Valmistaja sanoo uuden mallin hyötykuorman kasvaneen 12 prosenttia edelliseen verrattuna.

Moottorina on Kubotan neljäsylinterinen diesel ilman DPF:ää. Moottori täyttää Stage V -päästönormit ja tehoa siitä irtoaa 18,5 kilowattia. Alhainen painopiste ja neliveto mahdollistavat tehokkaan käytön hankalassakin maastossa.

Kukkurallisen lavan tilavuudeksi ilmoitetaan 1 742 litraa. Kasvaneen lavakapasiteetin myötä ajokerrat vähenevät. Toisaalta työn tehokkuus kasvaa suurempien kuormien myötä.

Kaikki moottorin huoltotoimenpiteet yltää tekemään maassa tukevasti seisten ilman kiipeilyä. Suodattimille ja nestetankkeihin on konehuoneessa esteetön pääsy. Vastapainon keskiosan maski mahdollistaa jäähdyttäjän kennon helpon puhdistuksen ja irrotuksen.

Valmistaja sanoo uuden mallin polttoaineenkulutuksen pienentyneen oleellisesti teho-painosuhteen optimoinnin myötä verrattuna aikaisempaan versioon.

Hydrostaattinen voimansiirto mahdollistaa pehmeän ja turvallisen ajon. Turvallisuutta lisää edelleen kuljettajan istuimen ”kuolleen miehen kytkin” ja koneen käynnistäminen edellyttää turvavyön kiinnittämistä. Se estää koneen tahattomat liikahtamiset. Seisontajarru kytkeytyy aina automaattisesti päälle, kun moottori sammutetaan.

Uuteen Ausa D301AHG -dumpperiin on tarjolla runsas määrä lisävarusteita. Näin kone voidaan helposti räätälöidä moninaisiin asiakastarpeisiin. Kone voidaan liittää myös Ausan kalustohallintajärjestelmään.


Ausan osasto on sisähalleja lähinnä olevalla ulko-osastolla numero FM.709/7.   


Suomessa Ausat myy Finnsiirto Oy.


Lue seuraavaksi