Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Terexin osasto pullollaan uutuuksia

Terexin osastolla on esillä paljon merkin alle mahtuvaa, monipuolista kone- ja laitetarjontaa.

Terex Ecotec TTS 620 

Terex Ecotec -tuotemerkillä markkinoidaan puun- ja biomassan käsittelyn sekä kierrätyksen laitteita. Baumassa tullaan näkemään paikan päällä monitoiminen TTS 620 -rumpuseula. Laitteen halkaisijaltaan kaksimetrinen rumpu ja kehittynyt hydraulinen hallintajärjestelmä eivät varmastikaan jää huomaamatta osastolla vierailevilta. Laitteen rummun vaihto on helppo suorittaa ja moottorikehdon kääntö ulos huoltotöiden ajaksi tekevät TTS 620 -rumpuseulasta erittäin käyttäjäystävällisen laitteen.

Terex-brändin alle kuuluva EvoQuip esittelee osastolla uusimman lisäyksensä iskupalkkimurskaimien sarjaan. Osastolla nähdään tela-alustainen Cobra 290R -murskain. R-malli on suljetun kierron versio mallista Cobra 290. Moottoritehoa on 232 kilowattia (315 hv) ja tuntituottoa luvataan parhaimmillaan 290 tonnia. Seulan mitat ovat 2,74×1,5 metriä. Ylisuuret materiaalit voidaan kierrättää takaisin murskaimeen tai ajaa sivuun. Koneen ohjaus tapahtuu langattomalla kauko-ohjaimella vaikka kaivukoneen hytissä istuen. Laitetta voi liikuttaa myös murskaimen pyöriessä. Huollot onnistuvat pääosin maantasolla seisten, kuten moottorin, hydrauliikan huollot sekä myös tankkaukset. Jäähdytinkennosto ja polttoainesäiliö on saranoitu, joten ne voidaan helposti kääntää ulos, jolloin huoltokohteisiin pääsy helpottuu. Laitteen käynnistys tapahtuu myös maantasolta ja laitteiston ”ylösajo” tapahtuu nopeasti. Murskaus voidaan aloittaa muutamassa minuutissa käynnistämisestä. Laitteeseen on valittavissa erilaisia poistokuljettimia sekä jälkiseuloja.

EvoQuip Cobra 290R 

Terex Finlay tuo näytille kaksi uutta tuotetta; 883+-suurtehoseulan ja TF-75L-syöttölaitteen. Osastolla nähdään myös merkin järeä TC-80-kuljetin sekä J-1160-leukamurskain.
883+ on kolmeakselinen ja sen ovaalin muotoinen seulontaliike parantaa toiminnan tehoa ja vähentää tukkeentumisia. Laite soveltuu niin kuivan kuin märän materiaalin käsittelyyn louhoksilla ja kaivoksilla sekä hiekan, soran sekä rakennusjätteen ja muiden kierrätysmateriaalien seulontaan.
TF-75L-syöttölaite on rakenteeltaan matala. Syöttökaukalon tilavuus on seitsemän kuutiota ja syöttökorkeus on 1,9 metriä. Kaukalon leveys on 3,5 metriä. Näin syöttö on helppoa vaikka kaivukoneella, kappaletavaranosturilla tai pyöräkuormaajalla. Syöttö onnistuu kolmesta eri suunnasta. Tela-alustainen laite on nopeasti käyttöönotettavissa. Kaukalon laitoja voidaan nostaa pystyyn ja laskea alas hydraulisesti. Laskostettavan kuljettimen maksimi pituus on 22,6 metriä ja leveys 1,2 metriä. Kuljettimen pää nousee parhaimmillaan kymmenen metrin pudotuskorkeuteen, jolloin kuljetin on 28 asteen kulmassa.

Terex Finlay TC-80

Fuchs MHL375F HD

Niin ikään Terex-brändin alle kuuluva Fuchs julkistaa Baumassa uuden materiaalinkäsittelykoneen malliltaan MHL375F HD. Se soveltuu hyvin romunkäsittelyyn ja satama-alueiden toimintoihin. Kone on saatavana diesel- tai sähkökäyttöisenä ja se asettuu 60–70 tonnin painoluokkaan. Vankkarakenteisesta alavaunusta huolimatta kone on ketterä. Rakenne on modulaarinen mahdollistaen erilaisia kokoonpanoja, kuten pari- tai yksittäispyörillä, kuormausetäisyyttä 18–20 metriä sekä erilaisia ohjaamon nostojärjestelmiä. Ohjaamossa on reilusti säilytystilaa ja latauspisteitä nykyaikaiselle elektroniikalle. Eväitä varten hytissä on myös kylmätilaa.

 

Powerscreen esittelee osastolla Trakpactor 550SR -iskupalkkimurskaimen ja Metrotrak-leukamurskaimen.
Trakpactor 550SR soveltuu niin luonnonkiven, asfaltin kuin kierrätysmateriaalien murskaukseen. Käytön helpottamiseksi huolto- ja tarkistuskohteet ovat silmänkorkeudella. Laite on helposti purettavissa osiin kuljetusta varten. Purettavien osien sähkön ja hydrauliikan liitokset ovat pikaliittimin.
Metrotrak on kompaktin kokoinen leukamurskain, joka soveltuu käytettäväksi ahtaissa paikoissa. Pienestä koosta on etua myös siirtoja tehtäessä. Kuljettimen pystyy laskemaan lähes maan tasalle, jolloin sen huolto helpottuu ja käyttö monipuolistuu. Metrotrakissa on uusi menetelmä tukosten purkamiseen. Kidan takaseinää pystyy keinuttamaan vauhtipyörän avustuksella.

Trakpactor 550SR

Metrotrak

 

Kaikki nämä Terexin merkin alla olevat laitteet ovat esillä osastolla FM117.

 

 

Lue seuraavaksi