Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Mantsiselta uusi kompakti materiaalinkäsittelykone

Mantsinen lanseeraa Bauma-messuilla uuden Mantsinen 60 -materiaalinkäsittelykoneen. Sen myötä valmistaja nostaa keskikokoisten materiaalinkäsittelykoneiden vaatimustasoa. Mantsiselta määritelläänkin uusi kone kompaktin kokoiseksi, älykkääksi ja ominaisuuksiltaan vahvaksi.

Materiaalinkäsittelykoneiden markkinoilla on ollut jo pitkään trendi ”mitä isompi, sen parempi”. Suomalainen materiaalinkäsittelyalan kansainvälinen toimija Mantsinen tekee uutuustuotteellaan murroksen vastakkaiseen suuntaan. Kaksi vuotta sitten Mantsinen esitteli maailman suurimman materiaalinkäsittelykoneen, Mantsinen 300:n. Nyt julkaistava Mantsinen 60 sijoittuu pienempään, mutta erittäin kilpailtuun 60–70 tonnin kategoriaan. Valmistajan tavoitteena onkin nostaa markkinoiden vaatimukset koneen kestävyydestä ja käyttötuntiodotteesta uudelle tasolle verrattuna totuttuun.

Mantsinen 60

Mantsinen 60
Moottori:  Volvo Penta -diesel
Teho: 210 kW
Koneen omapaino: 65–80 tonnia
Max. ulottuvuus: 20,5 metriä
Kuormakapasiteetti: 6–9 tonnia
Alavaunu: Tela- tai kumipyöräalustainen

 

                                      

”Meillä on kattava tarjonta maailman suurimpia materiaalinkäsittelykoneita, mutta nyt haluamme tarjota asiakkaillemme täsmäratkaisun erityisesti puun ja romun käsittelyyn”, kertoo liiketoimintajohtaja Tapio Pirinen. ”Enemmän ei ole enää enemmän materiaalinkäsittelyssä, vaan nyt markkinoilla haetaan operaatiokohtaisten ominaisuuksien ja kestävyyden optimaalista yhdistelmää. Mantsinen 60:ssä tiivistyvät koneissamme tunnetut tekniset ominaisuudet aiempaa kompaktimmassa koossa. Pienen ja keskisuuren kapasiteetin materiaalinkäsittelyyn suunnitellussa uudessa mallissa yhdistyvät ketteryys, äly ja voima. Koneessa on Mantsinen Telematic Systems (MTS) -etävalvontajärjestelmä vakiona.”

Mantsinen haluaa näin tarjota entistä kohdennetumpia ratkaisuja myös terminaaleissa ja tehdasalueilla operoiville asiakkaille.

”Meidän kilpailuetumme markkinoilla on vahva käytännön osaaminen ja omat kokemukset materiaalinkäsittelystä. Tämä antaa Mantsiselle etulyöntiaseman koneiden ja nostolaitteiden tuotekehityksessä ja konsultoivassa myynnissä. Urakointityön tuoma tietotaito logistiikkapalveluistamme helpottaa koneenrakennustamme. Olemme käsitelleet vuosien saatossa Mantsisen logistiikkapalveluiden kautta yli 500 miljoonaa kuutiota puuta, joten se toki antaa uskottavuutta neuvoillemme. Tiedämme tarkalleen, mitä arkihaasteita asiakkaillamme on, ja osaamme tarjota vastaukset heidän haasteisiinsa”, päättää Pirinen.

 

Mantsinen esittäytyy Baumassa ulko-osastolla numero FN821/5, joka löytyy alueen pohjoisosasta.

 

Tässä Metsola Groupin Mantsinen 160R HybriLift töissä Haminan satamassa vuonna 2016.

 

 

Lue seuraavaksi