Uutiset

Työkoneet

Avantpalvelu Oy on nyt Liedossa – iso Kramer vuokrakalustoon

Konevuokrausta ja -myyntiä tekevä Avantpalvelu Oy viettää parhaillaan Liedon Tuulissuolla kaksipäiväisiä avajaisiaan. Toki muuttokuorma Raisiosta Lietoon kulki jo muutamia kuukausia sitten, mutta nyt oli otollinen hetki avajaisille. Talvea varten varusteltua kalustoa eli muun muassa Kramerin pyöräkuormaajia odotti vielä sitä ensimmäistä lumisadetta eli pihalla oli jotain esiteltävääkin. Vuokrakalustolle ominaista kun on, että se tuppaa olemaan asiakkaiden käytössä eikä hallilla. Ja hyvä niin.

Maaliskuussa tänä vuonna Konepörssissäkin kerrottiin, että Juha Väyliön luotsaama Avantpalvelu on aloittanut Sunward-kaivukoneiden myynnin Varsinais-Suomessa. Myös jo muutaman vuoden edustuksessa olleita Solis-traktoreita myydään nyt Liedon uusista tiloista. Vuokrakalustossa on yhteensä 35 liikkuvaa konetta ja sen lisäksi runsaasti työlaitteita, peräkärryjä ym. Sellaisia tuttuja merkkejä kuin Avant ja Kramer on muun muassa tarjolla.

”Tällä hetkellä vuokrakaluston enemmistö on Avanteja, joita on noin 20. Kramer-pyöräkuormaajia löytyy kymmenkunta painoluokissa 2–12 tonnia. Nyt tässä pihalla on juuri riviin saatu Kramer 8145T, joka on varustettu yli viiden metrin pinoamiskorkeuden omaavalla teleskooppiaisalla”, aloittaa Avantpalvelun perustaja ja omistaja Juha Väyliö.

Avajaisiin on tullut myös KH-Koneet Oy:n Turun myynnissä työskentelevä Juha Keränen. Etunimikaimat ovat kätelleet Kramer-kauppoja vuosien varrella useita. Miehet muistelevat, että vuonna 2012 osakeyhtiöksi rekisteröity Avantpalvelu sai ensimmäisen Kramerinsa vuonna 2016.

Juhat Väyliö (vas.) ja Keränen lujassa kädenpuristuksessa uuden Kramerin kaupan sinetiksi.

”Kramerit ovat Avantien tapaan otollisia koneita vuokrata; kestäviä ja luotettavia. Etenkin talviaikaan koneilta vaaditaan toimintavarmuutta ja se on todettu erittäin hyväksi vuosien mittaan. Myös se, että koneita on varastossa ja kaupat syntyvät tarpeen vaatiessa nopeasti, on asia, jota arvostan”, kehaisee Väyliö.

”Kramerit soveltuvat vuokrauskäyttöön myös helppokäyttöisyytensä ansiosta. Ei muuta kuin toinen käsi joystickille, toinen urakkanupille ja sitten menoksi. Kokematonkin kuljettaja oppii nopeasti koneen turvallisen ja tehokkaan käytön”, jatkaa Keränen.

Avantpalvelun maantieteellinen toiminta-alue on pitkälti Etelä-Suomi akselilla Turku-Helsinki-Tampere.

”Meillä erikoisuutena täällä lounaiskulmassa on saaristo. Saariin koneita viedään yleensä pienillä lautoilla, joten koneiden kompakti koko ja matala työpaino ovat eduksi. Saaristossa Avantit ja pienemmät Kramerit kulkevat helposti”, päättää Väyliö.

Avajaistapahtuma on auki vielä huomenna lauantaina 4.11. kello 10–15. Osoite on Kakontie 4 Lieto.

Nyt Avantpalvelulle toimitettu, nelipyöräohjattu 8145T on Kramerin malliston järein ja kuvan teleskooppiaisalla se painaa noin 12 tonnia ilman työlaitetta. Teleskoopin lisäksi puomivaihtoehtoja on kaksi muutakin eli perusaisat sekä siitä pidempi, kiinteä L-versio. Voimanlähteenä on Deutz (115 kW) ja päästöluokka on tietenkin Stage V. Päästöt kuritetaan järjestelmällä DOC+DPF+SCR. Trukkipiikeillä lavan pystyy nostamaan hieman yli viiteen metriin ja peruskauhalla kuormauskorkeus on 4,47 metriä.
Kramerin ohjaamosta näkymä eteenpäin.
Joystickiin on alistettu paljon toimintoja. Automaailmasta tuttu ohjausrulla näytön toiminnoille sijaitsee oikeanpuoleisessa konsolissa. Ohjaustapa valitaan sinisellä kiertokatkaisijalla. Ja kuten huomataan, katkaisijat ovat värikoodattuja käyttötarkoituksensa mukaan.
Avantpalvelu myy myös Solis-traktoreita.


Lue seuraavaksi