Uutiset

Työkoneet

Atlas Copco Maxpo 2013 -näyttelyssä

Atlas Copcon perustamisesta tuli keväällä kuluneeksi 140 vuotta ja juhlavuosi tulee olemaan yhtenä teemana näyttelyosastollakin. Juhlaa vietetään työn merkeissä ja mahdollisimman suuri osa näyttelyn kalustosta tulee olemaan mukana työnäytöksissä ja osa jopa asiakkaiden itsensä kokeiltavina, tosin järeämmällä kalustolla joudutaan näyttelypaikasta johtuen tyytymään perinteiseen esittelyyn. Poravaunun tunnelmaan pääsee Smartrock D 65 -simulaattorilla.

Rakennuskoneet ovat näyttelyn luonteen mukaisesti pääroolissa ja niiden työnäytökset pyörivät lähes keskeytyksettä näyttelyn aikana. Suuressa roolissa näytöksissä ovat Kopadin paikalle tuomat Brokk -purkurobotit ja niiden Atlas Copco vasarat. Piikkauskoneet, kallioporat ja muut käsikoneet ovat myös halukkaiden vieraiden kokeiltavissa osastolla. Atlas Copcon pumput paineilma-, hydrauli- ja sähkökäyttöisinä nähdään toiminnassa. Lisäksi näiden kaikkien voimanlähteinä hyrisevät kompressorit, generaattorit ja hydrauliikkayksiköt. Viereisellä Talhu Oy:n osastolla tullaan esittelemään Atlas Copcon maantiivistäjät ja betonikoneet.

Ehkä suurimpana uutisena näyttelyyn liittyen on Atlas Copco Powercrusher-murskainten ja seulojen markkinoinnin aloittaminen myös Suomessa. Varsinaisia tuoteuutuuksia Powercrusher-mallistosta ei näyttelyssä nähdä, mutta PC 1055 J -leukamurskaimen Suomen ensi-ilta kylläkin. Näyttelystä kone jatkaa matkaa omistajalleen Talastyö Oy:lle Multialle.

Atlas Copco Louhintatekniikka Oy Maxpossa 2013     
Osasto: A170

Lue seuraavaksi