Uutiset

Yleinen

Siipilumikauhoja ja päällirakenteita

Esimerkiksi nyt on työn alla perävaunu, jolla ajetaan Outokummun teräsrullakuljetuksia. Rulla painaa 15–26 tonnia. Vaunun pohjaan tehdään kouru, johon rulla asettuu tukevasti ja painopiste vaunussa alenee. Samalla perävaunulla tuodaan paluukuormassa metalliromua takaisin sulatettavaksi.

Jarmo jatkaa, että yksi erikoisuus, jota olemme tehneet kuorma-auton perävaunuihin, on kauko-ohjattava kuormapeitto. Lava saadaan peitettyä, vaikka vetoauto ei ole vaunussa kiinni, kun kuormapeittoa käytetään kauko-ohjauksella ja käyttövoima saadaan perävaunun valojen akulla.

Mielenkiintoiset siipilumikauhat

JKM Steelin valmistamat siipilumikauhat ovat mielenkiintoinen tuote etenkin pihoja ja katuja auraaville. Pyöräkuormaajan kauhalle saadaan enimmillään neljä metriä työleveyttä ja pihat nopeasti puhtaaksi. Kun siivet käännetään hieman suppuun, kulkee lunta isompi kasa kerralla hoitoalueen laidalle.

– Hoidan oman tontin lisäksi viereisen Kaukokiidon terminaalin reilun hehtaarin tontin puhtaaksi lumisateen jälkeen yleensä hieman reilussa tunnissa, kertoo Jarmo. Siivellä saan myös irtonaisten rekan perävaunujen alta lumet pois, jolloin ne on mukava laittaa kiinni vetoautoon.

Siivet ovat hydraulisesti erillisohjattuja, jolloin siivellä saadaan puhdistettua alueen reunat tai vaikka teollisuusalueen piha tarkkaan kiertämällä pihalle varastoitu tavara vierestä. Siiven siirtäminen sivusuunnassa kun voidaan tehdä kääntämättä ohjauspyörää. Erityisen näppärä siipi on, kun puhdistetaan tolpan juuria vaikka katoksista.

Siipi nousee ylös

Siivessä on etenkin taajamissa auraaville mielenkiintoinen ominaisuus, kun siipi kelluu liukuholkkien varassa pystysuunnassa. Tällöin koneella voidaan ajaa ajorataa, ja kauhan reuna kulkee kiveyksen reunaa. Samaan aikaan siipi kerää lumen hieman ylempänä olevalta jalkakäytävältä, ja jälki on siisti.

– Siipi myös joustaa kulmittain eli se on nivelöity. Tällöin voidaan hoitaa myös viistoja pintoja. Siipeä ei ole kuitenkaan erikseen painotettu. Kun siipi käännetään kauhan sivuseinän suuntaiseksi, siipi nousee hieman ylös, jolloin se ei piirrä maahan viirua, Jarmo esittelee.

Traktoriinkin

Hallissa on juuri valmistumassa vastaava kauha, jossa on traktorisovitteet ja joka on rakenteeltaan hieman kevyempi. Traktorin siipilumikauhassa on samat ominaisuudet kuin pyöräkuormaajan kauhassakin.

www.jkm-steel.com

Lue seuraavaksi