Uutiset

Yleinen

Mommilassa luotetaan Ferrin laatuun – kartanon pientareet kuriin italialaisella laadulla

Kesän 2011 aikana Ferriä käytettiin pellonpientareiden siivoukseen ja metsäteiden varsien vesakkojen raivaukseen. Kone osoittautui voimaltaan riittäväksi ja se ei vaadi edes vetokoneelta hirvittäviä. Sepon mukaan 100 hevosvoiman traktorillakin pärjää Ferrin kanssa mainiosti, kunhan painoa löytyy riittävästi. Ferri itse painaa vain 1320 kiloa ja Seppo antaa kiitosta sen helpolle ajettavuudelle. Kunhan säädöt saa kerran sopivasti kohdalleen, on ajo tämän jälkeen huoletonta. Varsinkin 60 sentin sivusiirto on hyödyllinen ominaisuus, joka helpottaa varsinkin vaikeissa oloissa ajamista, kuten syvänteissä ja jokien reunoilla.

Uivan teräpalkin ja painevaraajan ansiosta leikkuri seuraa maanpintaa tasaisesti, jolloin saadaan hyvä työasento leikkurille. Myös työn jälki miellyttää Sepon silmää ja tehokkaan murskauksen ansiosta esimerkiksi pajut kuivivat ja kuolevat nopeasti.

Helppo huollettavuus tärkeää

Ferri on yhden kesän kokemusten perusteella osoittautunut varmatoimiseksi ja helpoksi huoltaa. Rasvanippoja on riittävä määrä ja tähän mennessä rasvaus onkin riittänyt ainoaksi huoltotoimenpiteeksi. Vaikka myös kiviin tulee väkisinkin törmäyksiä, ovat jouset estäneet pahempien haverien synnyn. Mekanismi on myös sopivan jäykkä eli pienimmät kolaukset mekanismi vastaanottaa laukeamatta. Terien laatu on koneessa korkea, mistä kertoo se, ettei niitä ole vielä tähän mennessä tarvinnut vaihtaa ensimmäistäkään.

Vaihtomenetelmä on kuitenkin katsottu läpi ja todettu erittäin helpoksi ja nopeaksi. Rungoltaan kone on riittävän jämerä kovaankin ajoon ja varsinkin rummun paksuus on kerrankin riittävän suuri.

Myös koneen myynyt HL-Vihannes saa Sepolta hyvää palautetta. Palvelu on ollut aina hyvää ja tarvittaessa on voinut kysyä neuvoja ja vastaukset ovat olleet asiantuntevia. Kaiken kaikkiaan Ferri on yhden kauden perusteella osoittautunut hinta/laatu­suhteeltaan erinomaiseksi ostokseksi ja kartanon maisemat pysyvät sen ansiosta siistinä vielä pitkään.

www.turunkonekeskus.fi
www.hl-vihannes.fi

Lue seuraavaksi