Uutiset

Yleinen

Kotimainen ratkaisu ongelmalliseen Volvo/Deutz-sylinteriryhmään

Tammer Diesel Oy on kehittänyt ratkaisun seitsemänlitraisen Volvo/Deutz -moottorin sylinteriryhmän putkenpainumisongelmiin ensimmäisenä maailmassa. Kyseinen moottori on käytössä mm. lukuisissa traktoreissa, pyöräkuormaajissa, kaivinkoneissa, trukeissa jne. Ratkaisua esitellään ensimmäistä kertaa suuremmalle yleisölle keskiviikkona 9.3.2016 klo 9-15 Lakalaivan uudistetulla moottorikoneistamolla.

Tammer Diesel Oy tarjoaa Volvo/Deutz putkitusratkaisua ainoana maailmassa. Uudet sylinteriputket ovat saatavilla vain Tammer Dieselin asentamana, koska putkien sovittaminen vaurioituneeseen sylinteriryhmään on vaativa ja tarkka toimenpide. ”Tuotteen toimivuus sylinteriryhmässä ja sen tarkat asennusmenetelmät ovat testattu Tampereen korjaamolla ja testimoottorit ovat toimineet menestyksekkäästi.

Seitsemänlitraisten Volvo/Deutz -moottoreiden sylinteriryhmissä on tiedostetusti ongelma. Valmistajan asentama sylinteriputki painuu näissä moottoreissa. Putken painumisen johdosta, moottorin jäähdytysjärjestelmään alkaa muodostua painetta. Painuma on sylinterin vasemmassa reunassa. Tämä taas johtaa moottoririkkoon.

Tammer Dieselissä kunnostettu lohko.

Tammer Dieselin kehittämä ratkaisu tähän ongelmaan on uudelleen mitoitettu putki, jossa on 65 % enemmän kantopinta-alaa kuin alkuperäisessä putkessa. Uusi putki on nyt itsessään tukevampi ja se istuu lohkossa jämäkämmin. Näin Tammer Dieselissä korjattu kyseisen ongelman omaava sylinteriryhmä on tukeva ja kestävä. ”Ratkaisun avulla saamme pelastettua muuten romuun meneviä lohkoja takaisin käyttöön ja samalla pääsemme eroon alkuperäisestä ongelmasta” kertoo Pohjanperä.

Vuonna 1954 perustettu Tammer Diesel palvelee Tampereella, Jämsässä, Pieksämäellä ja Joensuussa. Yritys työllistää n. 75 henkilöä ja sen palveluihin kuuluu moottorikoneistamisen lisäksi mm. kattavat moottorin korjaus- ja autohuoltopalvelut sekä varaosa- ja työkalumyynti. Tammer Diesel on myös hyvin varustettu dieselkorjaamo.

Lue seuraavaksi