Uutiset

Yleinen

FinnBuildissa Robotti

Purkutyömailla pitäisi olla tilanteen mukaan reilusti suojavaatetusta, kun työ on usein pölyistä ja meluista. Käsityökaluilla työ vaatii kuitenkin lihastyötä ja sitten on hiki. Sen on moni piikatessaan havainnut. Konevuokrausliikkeiden piikkareissa voisi olla vaikka hikipisaramittari.

Rakenteiden rikkomista voidaan tehdä myös kätevästi hikeä välttäen Avant Robot 185:lla, joka on Avantin uutuus, kauko-ohjattava rikotuslaite. Kyseinen kone painaa reilu kaksi tonnia eli 2200 kiloa iskuvasaran kanssa. Paino kertoo, että rakenteissa on mukana vankkaa tavaraa. Toimintasäde eli signaalin kantama on 300 metriä, mikä etäisyys ei normaalisti tule työmaalla kyseeseen.

Robotti toimii sähköllä, ja johtoa pitää syöttää takaa. Moottorina on 15 tai 18,5 kW sähkömoottorit, jotka edellyttävät 32 tai 63 ampeerin tappeja. Kaikki toiminnot hoidetaan hydraulisesti ja työpaineena on 250 baria ja tuotto on 66 litraa minuutissa.
Tela-alustainen robotti ajetaan työkohteelle ja jalat painetaan alas. Tämän jälkeen voidaankin aloittaa työt.

Robotin työkalua voidaan pyörittää suhteessa runkoon, jolloin tehollisia työtunteja saadaan paljon. Hydrauliikalla toimiva puomi 46 sentin teleskoopilla tarjoaa mahdollisuuksia joustavaan työntekoon. Vasaran sijaan työkaluksi voidaan kiinnittää myös muita Avantin työkaluja.

www.avanttecno.com


Lue seuraavaksi