Uutiset

Yleinen

Ensimmäinen uusi T-sarjalainen asiakkaalle

Ensimmäinen neljännen sukupolven Valtran T-sarjalainen luovutettiin TPP Kokko Oy:lle Ylivieskan konepäivillä joulukuun puolivälissä. T174 Direct pääsee lumi- ja maansiirtotöihin, mutta kesällä ohjelmassa on myös vähän maatalousurakointia.

TPP Kokko Oy:n Pekka Kokko kuuli huhuja uudesta traktorimallista jo viime keväänä. Hän päätti hankkia uuden sukupolven traktorin jo ennen kuin se oli lanseerattu.

– Pasi tuli kysymään, että voisiko hän tilata sellaisen uuden traktorin. Minä sanoin, ettei sieltä mitään uutta traktoria ole tulossa. Kun aikamme väiteltiin, niin tehtiin sitten kesällä kaupat, vaikka traktorin hinnasta tai varusteista ei ollut tietoa. Sovittiin että hinta on vanhan mallin hinta plus tietty korotus ja varusteet arvattiin myös vanhan mallin pohjalta, kertoo Ylivieskan traktorimyyjä Rauno Somero.

Pekka Kokko suhtautui luottavaisesti uuteen traktorimalliin.

– Mitäpä sitä vanhaa mallia ostamaan, kun uusi oli tulossa. Takalasin lämmityksen ja pikaohjauksen olisin ottanut lisävarusteiksi, jos olisin tiennyt, mutta otetaan ne sitten seuraavaan koneeseen. Kyllä minä näinkin sellaisen keväällä 2013, kun yhtä protoa kuljetettiin rekalla ja se oli pysähtyneenä huoltoasemalla, kertoo Pekka Kokko.

Veljekset Pasi ja Pekka Kokko harjoittavat monipuolista urakointia Ylivieskan seudulla. Myös isä Tarmo on mukana töissä, etenkin maatalousurakoinnissa. Perheellä on myös viljatila Ylivieskan Niemenkylällä.

– Urakointi on monipuolista kunnallisteknistä urakointia, esimerkiksi lumitöitä, hiekoitusta, harjausta ja maanajoa. Meillä on myös kolme kaivinkonetta, puimuri ja kuivuri, joilla kaikilla tehdään urakointia. Traktoritunteja tehdään noin 7000 vuodessa. Tunneista noin 80 prosenttia tulee kunnallisteknisestä urakoinnista ja 20 prosenttia maataloudesta, kertoo Pasi Kokko.

TPP Kokko Oy:llä on kunnallisteknisessä urakoinnissa kolme traktoria: T174 Direct, T171 HiTech ja 6300. Maatalousyhtymällä on lisäksi T213 Versu, N91 HiTech, 702 ja 565. Uuteen traktoriin kertyy noin 2000 tuntia vuodessa. Henkilökuntaa on perheenjäsenten lisäksi kolme täysiaikaista palkattua sekä 1-4  osa-aikaista.

TPP Kokko Oy tekee myös maatalouskoneiden fiksauksia eli myyntikunnostuksia. Kokot fiksaavat esimerkiksi suurimman osan Valtran Kokkolan ja Ylivieskan pisteisiin tulevista vaihtokoneista, mutta fiksauksia tehdään myös muille myyjille. Kaikkiaan traktoreita ja muita koneita fiksataan noin 200-350 kappaletta vuodessa.

Lue seuraavaksi