Uutiset

Kuljetuskalusto

Ympäripyörivä Fassi Kuljetusrinki Oy:lle

Maailman ensimmäinen Fassin rajattomasti ympäripyörivä, pienemmän kokoluokan kappaletavaranosturi luovutettiin syyskuun puolivälissä Kuljetusrinki Oy:lle. Nosturi ensiesiteltiin suurelle yleisölle Power Truck Show:ssa. Kuljetusrinki on vuonna 1989 perustettu, Helsingissä toimiva perheyritys. Ympäristö- ja kuljetuspalvelut muodostavat toiminnan rungon.
”Voidaksemme tarjota yrityksille ja yksityisille asiakkaillemme toimivaa ja luotettavaa palvelua, pyrimme pitämään kalustomme ajan tasalla”, sanoo Kuljetusringin toimitusjohtaja Jukka Aro.
 ”Yrityksemme tunnetaan erityisesti palvelun nopeudesta ja hyvästä laadusta, minkä tarkoitukseen sopiva kalusto ja henkilökunta mahdollistavat. Tarjolla on ratkaisuja ympäristönhuoltoon, kiinteistöille, kaupanalalle, teollisuuteen sekä muun muassa monipuolinen ja runsas vaihtolavavalikoima rakentamiseen”.

Uusia kuorma-autoja on hankittu yritykseen tiiviiseen tahtiin, esimerkkinä tämä nyt hankittu vaihtolava-auto pienemmän kokoluokan ympäripyörivällä Fassin 23 tonninmetrin nosturilla. Suurissa Fassi-nostureissa on rajaton ympäripyörintä ollut jo pitkään. Uudessa autossa nosturina on Fassi F255RA, sarjanumeroltaan ykkönen, ja alustana uudistunut Volvo. Nosturiasennuksen auton päälle on tehnyt Valkealassa toimiva Nappa Machine Oy.

Fassilta entistä pienempiä, rajattomasti ympäripyöriviä kappaletavaranostureita. Tässä 23 tonnimetrin F255RA.

F255RA:n maksimiulottuvuus on 17,1 metriä. Sinne asti siirtyy 775 kilogramman massa. F255RA:ssa on sama runkorakenne kuin pykälää pienemmässä 21,2 tonninmetrin F235RA:ssa, jossa siinäkin on rajattomasti ympäripyörivä kääntökehä. Isomman mallin nostoarvot saadaan aikaiseksi ohjausjärjestelmän ohjelmistolla. Kääntökehä on terästä ja puomiston rakenteiden lujuutta on pyritty parantamaan vähentämällä hitsaussaumojen määrää. Käyttö hoituu langattomalla radiokauko-ohjaimella (RCH/RCS). Nosturissa on myös Suomessa vakiona etäyhteystoiminto, IOC (Internet of Cranes). Sen avulla voidaan diagnosoida nosturin tapahtumia sekä muuttaa asetuksia korjaamolta käsin internet-yhteyden välityksellä.

Kääntökehä on terästä.

F255RA on pitkään odotettu lisäys Fassin jo muuten runsaaseen nosturimallistoon. Se mahdollistaa entistä joustavamman ja nopeamman työskentelyn myös pienemmissä kokoluokissa.

”Fassilta on ilmestynyt äskettäin myös uusi, 19 tonnimetrin nosturi, F195A.1. Sen maksimi ulottuvuus on 14,7 metriä. Nosturi kääntyy ympäri 416 astetta. F195A.1:n omapaino on 1 870 kilogrammaa”, listailee Fassi-nostureita maahantuovan Grutech Oy:n Christoffer Weber. F195A.1 soveltuu kompaktin kokonsa ja teho-painosuhteensa ansiosta hyvin vaikkapa rautakaupan jakeluautokäyttöön.
Nämä Fassin uudet, kevyemmän kokoluokan nosturit täydentävät valmistajan muuten jo runsasta tarjontaa. Ja uusia malleja on kuulemma tulossa lähiaikoina lisää.


Fassin rajattomasti ympäripyörivän kappaletavaranosturin, 23 tonnimetrin F255RA:n, käyttäjäkoulutuksessa Kuljetusringin ajojärjestelijä Petri Väisänen (vas.) ja Grutech Oy:n myyntipäällikkö Christoffer Weber.
Fassilta on tullut markkinoille viime aikoina runsaasti uusia malleja. Nyt ovat vuorossa kevyemmät nosturit. Tässä F195A.1.


Lue seuraavaksi