Uutiset

Kuljetuskalusto

Nosturihuoltoa ja päällirakennusta – Nappa Machine

Valkealassa toimiva Nappa Machine Oy on nostolaitteiden monimerkkihuolto ja -korjaamo. Lisäksi yritys hoitaa nostureiden asennuksia päällirakenteiden kokonaistoimituksena. Keväällä yritys toteutti Fassi F1650 -kappaletavaranosturin asennuksen Volvo FH540:n päälle.

Nappa Machinen toiminta on alkanut jo vuonna 2008, kun jo siihen mennessä pitkän uran nosturien huolto- ja korjaushommissa tehnyt Janne Korpivaara päätti ryhtyä yrittäjäksi. Tänä päivänä yritys työllistää Valkealassa kymmenkunta henkeä. Asiakaskunta on puolestaan ympäri Suomen. Nappa Machine on monimerkkitalo toimien useiden nostolaitemerkkien virallisena huoltopisteenä. Niitä ovat Fassi, Hiab, Jonsered, Loglift, Multilift, Zepro, Moffet, Effer, HMF, Palfinger ja PM. Muitakin merkkejä toki huolletaan. Myös 10- ja määräaikaistarkastukset kuuluvat palveluun. Valkealan toimipisteessä tapahtuvan korjaustoiminnan lisäksi yritys palvelee asiakkaitaan tarpeen mukaan kentällä huoltoautoillaan.

Huolto- ja korjaustoiminnan tukena on nykyaikainen diagnostiikkalaitteisto. Nappa Machinella on myös kattava nosturien varaosavalikoima Valkealan toimipisteessään.

Nappa Machine Oy varusteli keväällä omaan ja Grutechin esittelykäyttöön suorituskykyisen nosturiauton. Alustana on Volvo FH540 ja nosturina Fassin F1650. Nyt kokoonpano on jo päässyt ”oikeisiin töihin”.

Esittelyautoksi
Keväällä Nappa Machine varusteli esittelykäyttöön nosturiauton, jonka alustaksi valikoitui viisiakselinen Volvo FH540 ja nosturiksi Fassin F1650RA2.28L816 xhe-dynamic. Nappa Machine suoritti nosturin asennuksen sekä apurungon valmistuksen asennuksineen. Samassa yhteydessä ajoneuvo varusteltiin myös runsailla nosto- ja kuljetustöihin tarvittavilla päällirakenteilla.

Kokoonpano toimi jonkun aikaa Nappa Machinen työnäytteenä ja Fassia maahantuovan Grutechin esittelyautona. Sittemmin auto on myyty ja se on päässyt ”oikeisiin töihin”. Korpivaaran mukaan ensi vuoden alussa on taas tarkoitus toteuttaa Grutechin kanssa Fassin nosturiin ja Volvon alustaan perustuva esittelyauto, joka tietenkin ladataan alan viimeisimmillä varusteilla.

Myös myyntiä

Nappa Machine toimii myös Fassin nostureiden myyjänä. Grutechin myyntiorganisaatio puolestaan vahvistui kesällä, kun Olli Karvonen aloitti Pohjois-Suomen aluemyyjänä. Etelä-Suomen Fassi-asiakkaita palvelevat Christoffer Weber ja vuosi sitten aloittanut Jaakko Vettenranta.

”Janne on jo tehnyt meille monta tyylikästä esittelyautoa, ja lisää on tulossa. Jannessa on hyvää potentiaalia tulevaisuutta ajatellen näissä päällirakenneasioissa”, sanoo Grutechin Weber.    

Nappa Machinen nimi muuten juontaa Kouvolan kaupunginosaan, jossa yrityksen toiminta aikoinaan alkoi. Nyt yritys toimii siis Kouvolan naapurissa Valkealassa.


Grutechin myyntitiimi vasemmalta oikealle; Christoffer Weber, Jaakko Vettenranta ja Olli Karvonen.


Lue seuraavaksi