Uutiset

Kuljetuskalusto

WestMac myy ja vuokraa trailerit, autot sekä pienkoneet


Jakke Saarinen on kasvattanut WestMacistä monipuolisen yrityksen, jonka palvelut ja valikoima täyttävät maamme asiakaskunnan korkeatkin laatuvaatimukset.


Vahvan autourheilutaustan omaava Jakke Saarinen on vuosikymmenien ajan toiminut automyynnin parissa, ja Keski-Euroopan tuontiautoista alkanut yritystoimina laajeni jo vuosituhannen alussa myös trailerien myyntiin ja vuokraukseen. Saarisen WestMac Oy:n toiminta on vuosien mittaan kasvanut ripeästi ja tällä hetkellä yrityksen valikoimassa on satoja vuokrattavia ajoneuvoja, trailereita, peräkärryjä, mönkijöitä sekä pienkoneita.

WestMacin hulppea trailerivalikoima soveltuu moneen kuljetustarpeeseen ja tarjolla on ainoastaan yrityksen omassa ja vuokrakäytössä hyviksi osoittautuneiden merkkien tuotteita.

WestMacin vahvuutena on usean tukijalan periaatteelle perustuva liiketoiminta, jossa suunnitelmallisen valikoiman sekä tuote-edustusten määrän laajentamisen kautta yrityksen kehitys on varmistettu vuosiksi eteenpäin. WestMac Oy työllistää tällä hetkellä seitsemän henkilöä Heinolan, Kouvolan ja Lahden toimipisteissä. Kouvolassa ja Lahdessa keskitytään kaikkien tuoteryhmien myynti- sekä vuokraustoimintoihin, ja yrityksen päätoimipisteeseen Heinolaan on keskitetty esimerkiksi yhtiön monipuoliset huoltopalvelut sekä trailerimyynti.
Heinolassa jyrää
WestMacin myynti- ja vuokrauskaluston määrä on kasvanut reippaasti vuosien mittaan ja uusien laajempien toimitilojen hankinta tuli ajankohtaiseksi.

”Viime keväänä siirryimme Heinolan Mustanportinkadulle, josta vapautuivat yrityksellemme mainiosti soveltuvat, aikaisemmin esimerkiksi katsastuskonttorina ja logistiikkakeskuksena toimineet tilat. Lähes 4 000 neliön hallitilat sekä 1,5 hehtaarin piha-alue tulivat tarpeeseen, ja remontin jälkeen homma toimii nyt täydellä vauhdilla. Kouvolan ja Lahden toimipisteet täydentävät saumattomasti WestMacin toimintaa, ja vielä ensi vuoden aikana tulemme laajentamaan uudelle paikkakunnalle joko Tampereelle, Mikkeliin tai Jyväskylään. Vihjeitä hyvistä toimitiloista otetaankin mielellään vastaan”, vinkkaa Saarinen.

Vuokrausta henkilöautoista yhdistelmiin
Autopuolella WestMacilla on tarjota asiakaskunnalle erittäin laaja kattaus vuokra-ajoneuvoja pienistä henkilöautoista pullakoreihin, puoliperä/täysperäyhdistelmiin ja vaikkapa hinausajoneuvoihin.

WestMacillä on tarjolla noin 150 ajoneuvoa vuokrauskäyttöön henkilöautoautoluokasta aina puoliperävaunuihin. Sopimuksien tarkka räätälöinti ja joustavuus tekevät vuokrauksesta turvallista ja ennakoitavaa.

”Lähes 150 ajoneuvon valikoimasta löytyy varmasti sopiva ratkaisu miltei jokaiseen kuljetustarpeeseen ja vahvuutenamme on asiakkaille tarjottavat erittäin yksityiskohtaisesti räätälöitävissä olevat vuokraussopimukset. Ymmärrämme asiakkaiden muuttuvat tilanteet ja moni sopimus onkin jatkunut saumattomasti viikoista jopa vuosia kestäviksi. Tällä hetkellä kysyntä on kovaa esimerkiksi puoliperävaunuluokassa, jossa vuokraus tarjoaakin taloudellisesti turvallisen ratkaisun monen kuljetustehtävän suorittamiseen. Meillä onkin saatavilla ratkaisuja käytännössä kaikkiin kuljetustarpeisiin, pois lukien ainoastaan maansiirto- ja puuautot”, Saarinen korostaa.
Kattava trailerivalikoima
WestMacin trailerien maahantuonti alkoi autojen tuonnin lomassa ja yrityksessä laitettiinkin vaunut saman tien vaativaan vuokrauskäyttöön.

”Raskaissa vuokraustehtävissä tuotteiden laatu paljastuu vääjäämättä, ja kokemusten perusteella meidän olikin helppo valita tuontiohjelmaamme Suomen olosuhteisiin parhaiten soveltuvat tuotteet. Tätä kautta valikoimaamme on valittu esimerkiksi Niewiadow-, Boro-, Wiola- sekä Brentex-trailerit. Valikoimassa on kaikenkokoisia vaunuja, kuten autonkuljetus-, lavetti-, hevos- sekä konekuljetustrailereita sekä kylmä- ja kippivaunuja. Kaikkia trailereitamme yhdistää huippuluokan hinta-laatusuhde ja huomionarvoista on myös yksilöllisten mittatilaustrailereiden hankintamahdollisuus myös yksittäisissä kappalemäärissä.”

”Trailereiden hankinta tai vuokraus onkin osoittautunut hyvin järkeväksi vaihtoehdoksi, sillä trailerilla pystyy suoriutumaan useimmista työtehtävistä kustannustehokkaasti esimerkiksi arvokkaan pakettiauton hankinnan sijaan. Tämä on havaittu niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla, ja esimerkiksi auto- ja tavarankuljetustrailerien kysyntä on kovassa kasvussa. Lisäksi meillä on myös tarjota erittäin kilpailukykyiset rahoitustarjoukset asiakkaan yksilöllisen tilanteen mukaan”, lisää Saarinen.

Palvelukenttä laajenee
WestMacilla pidetään jatkuvasti silmät auki kasvumahdollisuuksien kannalta, ja toiminta on säännöllisesti saanut uusia muotoja.

Aikaisemmin katsastusasemana ja logistiikkakeskuksena toimineet tilat Heinolan Mustanportinkadulla soveltuvat mainiosti WestMacin tarpeisiin.

”Kysynnän ja asiakastoiveiden kautta valikoimassamme on kaikissa toimipisteissä runsaasti esimerkiksi mopoja, mönkijöitä, skoottereita, ruohonleikkureita ja lumilinkoja. Tuorein aluevaltauksemme on minikaivuriluokassa, jossa olemme aloittaneet Günstig-kaivukoneiden maahantuonnin tonniluokan kokoluokasta ylöspäin. Kone soveltuu omakotiluokkaan tai alan ammattilaisille, ja olemme todenneet merkin omassa koekäytössämme sekä vuokrakäytössä hyvin käyttökelpoiseksi.”

Hyvänä esimerkkinä WestMacin laadukkaasta kalustosta toimii Mercedes-Benz Actros jämerällä lavettivaunulla.

”Merkittävä askel kasvu-urallamme on myös vientitoiminnan kehitys, ja esimerkiksi Norjassa trailerimyyntimme on lähtenyt reippaasti käyntiin. Muutenkin WestMacin tulevaisuus näyttää lupaavalta, ja iloinen seikka on myös toisen polven yrittäjän liittyminen vakituisesti yhtiön palveluun, kun poikani Patrik vapautuu armeijan harmaista loppuvuodesta”, päättää Saarinen.

Lue seuraavaksi