Uutiset

Kuljetuskalusto

Vuoden kuorma-auto 2024 on Volvo FH Electric

International Truck of the Year 2024 Volvo FH Electric

Volvo Trucks on voittanut alan arvostetun Vuoden kuorma-auto 2024 -palkinnon Volvo FH Electric -mallillaan. Tämä on ensimmäinen kerta, kun sähkökuorma-auto voittaa palkinnon.

Volvon raskas sähkökuorma-auto Volvo FH Electric on valittu kansainväliseksi vuoden 2024 kuorma-autoksi. Päätöstä perustellessaan tuomaristo ylisti sähkökuorma-auton suorituskykyä, saumatonta kiihtyvyyttä, hiljaisuutta ja värinättömyyttä.

”FH Electricin esittelyn myötä Volvo Trucks on toimittanut huippuluokan akkusähkökuorma-autovalikoiman, joka soveltuu monenlaisiin kuljetustoimintoihin. Se on todiste siitä, että energiasiirtymä vahvistuu myös nykypäivän haastavassa liiketoimintaympäristössä”, totesi Gianenrico Griffini, International Truck of the Year -järjestön puheenjohtaja.

Volvo Trucksin johtaja Roger Alm otti arvostetun palkinnon vastaan eilen illalla Solutrans Transport Exhibition -näyttelyn palkintojenjakotilaisuudessa Lyonissa, Ranskassa.

Volvo FH Electric

”Olen niin ylpeä tästä tunnustuksesta, että Volvo FH Electric on voittanut tämän arvostetun palkinnon. Ensimmäistä kertaa historiassa kuljetusala on valinnut sähkökuorma-auton Vuoden kuorma-autoksi. Volvo FH Electric edustaa uutta aikakautta kuorma-autokuljetuksissa, ja tämän palkinnon voittaminen osoittaa selvästi, että siirtyminen päästöttömiin kuljetuksiin tapahtuu tässä ja nyt”, Roger Alm sanoo.

”Haluan vilpittömästi kiittää kaikkia, jotka ovat myötävaikuttaneet tähän menestykseen. Se perustuu mahtavaan tiimityöhön, jota kollegamme Volvo Groupissa tekevät intohimolla ja omistautuen sekä tiiviiseen yhteistyöhön arvostettujen asiakkaidemme, kumppaneidemme ja toimittajiemme kanssa.

Voitto neljättä kertaa

Tämä on neljäs kerta, kun Volvon ikoninen FH-malli on valittu Vuoden kuorma-autoksi. Volvo FH on yksi alan kaikkien aikojen menestyneimmistä malleista, ja sitä on myyty lähes 1,4 miljoonaa kuorma-autoa kaikkialla maailmassa.

Volvo FH Electric

Volvo FH Electricin tuotanto aloitettiin vuonna 2022 Volvon tehtaalla Göteborgissa Ruotsissa ja tuotanto Belgian Gentin tehtaalla alkoi vuonna 2023.

Täydellinen sähkökuorma-autovalikoima

Volvo Trucks oli ensimmäinen globaali valmistaja, joka aloitti sähkökuorma-autojen sarjatuotannon jo vuonna 2019, ja nykyään sillä on laaja sähkökuorma-autovalikoima, joka pitää sisällään yhteensä kuusi sähkökuorma-automallia, jotka on suunniteltu hoitamaan monenlaisia kuljetustehtäviä. Volvo Trucks on raskaiden sähkökuorma-autojen markkinajohtaja Euroopassa 49 prosentin markkinaosuudella.

Vuoden kansainvälinen kuorma-auto

International Truck of the Year -järjestö perustettiin vuonna 1977, ja se koostuu 24 hyötyajoneuvotoimittajasta, jotka edustavat suuria kuorma-autolehtiä eri puolilla Eurooppaa. Vuosipalkinto myönnetään viimeisten 12 kuukauden aikana markkinoille tuodulle kuorma-autolle, joka on vaikuttanut eniten maantiekuljetusten tehokkuuteen. Arvioinnissa käytetään useita kriteerejä, mukaan lukien teknologiset innovaatiot, mukavuus, turvallisuus, ajettavuus, energiatehokkuus, ekologinen ”jalanjälki” ja kokonaiskustannukset (TCO).Lue seuraavaksi