Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvon myydyin kuorma-auto 30 vuotta

Volvo FH 30 vuotta 2023
Volvo FH16 520 v1
Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Saloralamppu tai tv-lamppu ovat usein toistuvia ja viittaavat ajovalojen muotoon.

Aika juhlia! On tullut kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Volvo Trucks esitteli Volvo FH:n, yhtiön kaikkien aikojen myydyimmän kuorma-auton. Volvon lippulaivamallille on alusta alkaen ollut ominaista sen erottuva ulko- ja sisämuotoilu, erinomainen kuljettajan mukavuus ja teknisesti edistyneet tehokkuus- ja turvallisuusratkaisut.

Volvo FH on yksi alan kaikkien aikojen menestyneimmistä malleista, ja sitä on myyty lähes 1,4 miljoonaa kuorma-autoa noin 80 markkina-alueella ympäri maailmaa. Erinomaisen ajettavuuden ja polttoainetehokkuuden tarjoavasta Volvo FH:sta tuli nopeasti täysin uutta standardia edustava kuorma-auto, kun se lanseerattiin vuonna 1993. 30 vuotta myöhemmin Volvo FH on todellinen ikoni.

Volvo FH480 v2
Ensimmäisen uudistuksen jälkeen FH sai lempinimen viirusilmä.

”Volvo FH edustaa täydellisesti asiakaslähtöistä ajattelutapaa ja mallia, joka on kulkenut kehityksen kärjessä 30 vuoden ajan. Kaikilla tärkeillä osa-alueilla, kuten kuljettajan mukavuudessa, polttoainetehokkuudessa, turvallisuudessa ja tuottavuudessa, emme ole koskaan lopettaneet tämän kuorma-auton kehittämistä. Olen erittäin ylpeä siitä, että asiakkaamme voivat tänään tilata Volvo FH:n sähkö-, kaasu- ja dieselkäyttöisenä”, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.

Mullistava innovaatiojohtaja alusta alkaen

Volvo FH on ollut ja on edelleen innovaatiojohtaja. Se lanseerattiin täysin uudella alustalla, jonka rakenne mahdollisti joustavia ratkaisuja erilaisiin kuljetustarpeisiin. Mullistavassa voimansiirrossa oli täysin uusi 12 litran moottori (16-litrainen Volvo FH16:ssa) ja täysin uusi ohjaamo tarjosi erinomaisen aerodynamiikan ja kuljettajan mukavuuden.

Volvo FH540 v3
Erillisten sumuvalojen innoittamana alettiin puhua kyynelsilmästä.

Innovaatiot ovat jatkuneet vuosien ajan, ja lähtökohtana ovat aina Volvon arvot turvallisuus, laatu ja ympäristöstä huolehtiminen. Viimeisten kolmen vuosikymmenen innovaatioiden virstanpylväitä ovat kuljettajan turvatyyny, automatisoitu vaihteistoratkaisu I-Shift ja Volvo Dynamic Steering, joka tarjoaa vaivattoman ohjauksen ja erinomaisen ohjattavuuden.

Ulkopuolisen suunnittelun osalta ainutlaatuisen ohuesti muotoillut taustapeilit antavat paremman suoran näkyvyyden kuljettajalle. V-muotoiset ajovalot puolestaan tarjoavat sekä paremman näkyvyyden että mukavuuden kuljettajalle ja antavat kuorma-autolle sen erottuvan ulkonäön. Nämä ovat esimerkkejä siitä, kuinka Volvon teknologiaa ja muotoilua käytetään tuomaan arvokkaita etuja kuljettajalle.

Volvo FH540 XXL v4
Neljännen sukupolven FH sai kokonaan uuden ohjaamon.

”Ensimmäisen sukupolven Volvo FH muutti täysin nykyaikaisen kuorma-auton konseptin. Siitä lähtien olemme jatkaneet uusien standardien asettamista kuorma-autoille ja tuoneet markkinoille viisi uutta sukupolvea tästä kuorma-autosta. Menestyskaavamme on ollut hyödyntää viimeisintä teknologiaa tavalla, joka tuo aina selkeitä etuja asiakkaillemme ja kuljettajillemme. Olen ylpeä siitä, että todisteena onnistuneesta jatkuvasta kehitystyöstämme Volvo FH on ainoa kuorma-auto, joka on valittu ’Vuoden kansainväliseksi kuorma-autoksi’ kolme kertaa”, sanoo Ylva Dalerstedt, Volvo Trucksin kaukoliikennesegmentin päällikkö.

Volvo FH Electric
Viidennen sukupolven Volvo FH esiteltiin vuonna 2020. Siitä on myynnisssä diesel-, kaasu- ja sähköversiot.


Lue seuraavaksi