Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo Autonomous Solutions luopui turvakuljettajasta Brønnøy Kalkin kaivoksella

Autonominen Volvo FH

Ensimmäisenä alallaan Volvo Autonomous Solutions (V.A.S.) luopui turvakuljettajan käytöstä kaupallisissa kaivoskuljetuksissa Brønnøy Kalkin kaivoksella Velfjordissa, Norjassa.

”Tämä on meille valtava askel”, sanoo Raymond Landfjord, Brønnøy Kalkin toimitusjohtaja. ”Otimme autonomiset kuorma-autot käyttöön turvallisuuden, tehokkuuden ja joustavuuden takia. Nyt, kun luovumme turvakuljettajasta, voimme todella saavuttaa nämä edut ja parantaa kilpailukykyämme tällä vaativalla ja kilpaillulla alalla.”

Kokonaisratkaisu, joka vähentää monimutkaisuutta

Brønnøy Kalkin käyttöönottamaa ratkaisua on kehitetty vuodesta 2018, ja se edustaa valtavaa läpimurtoa sekä tarjoaa uusia liiketoimintamalleja. Brønnøy Kalk ei hanki kuorma-autoja ja koneita, vaan autonomista kuljetuskapasiteettia V.A.S.:lta.

”Vaikka autonomia tuo ennennäkemättömiä etuja teollisuudelle, uusien teknologioiden sisällyttäminen olemassa olevaan toimintaan voi olla pelottava haaste monille asiakkaille. Tarjoamalla kokonaisratkaisun, joka kattaa kaiken ohjelmistosta työmaan infrastruktuuriin koulutukseen ja toimintaan, pystymme vähentämään Brønnøy Kalkin kaltaisten asiakkaiden toiminnan monimutkaisuutta ja tekemään heille mahdolliseksi olla osa autonomista tulevaisuutta”, sanoo Sven-Erik Gustafsson, Head of Solutions, Mining and Quarry at V.A.S.

Autonominen Volvo FH

Brønnøy Kalk -projekti lyhyesti

Ratkaisu käsittää seitsemän Volvo FH -autoa, V.A.S.:n kehittämän virtuaalikuljettajan suljetulle alueelle, infrastruktuurin, koulutuksen sekä kattavan korjaus- ja huolto-ohjelman.

Pyöräkuormaajan kuljettaja kutsuu autot lastaukseen ja valvoo kuljetuksia kuormaajassa olevan kosketusnäytön avulla.Lue seuraavaksi