Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo Trucks testaa vetykäyttöisiä sähkökuorma-autoja yleisillä teillä

Volvo Hydrogen Fuel Cell

Pelkästään vesihöyryä päästävistä vetykäyttöisistä polttokennokuorma-autoista tulee tärkeä osa Volvo Trucksin päästötöntä tuotevalikoimaa. Nyt ajoneuvot ovat ylittäneet tärkeän virstanpylvään – koeajon yleisillä teillä.

Viime vuonna Volvo Trucks esitteli polttokennosähköautonsa ensimmäistä kertaa. Nämä päästöttömät kuorma-autot tuottavat oman sähkönsä vedystä ja voivat kulkea pitkiä matkoja, joten ne sopivat pidempiin kuljetustehtäviin.

Nyt kuorma-autoja on testattu ensimmäistä kertaa yleisillä teillä. Mutta ei vain millä tahansa yleisellä tiellä. Jotta testit olisivat erityisen haastavia, ne on suoritettu napapiirin yläpuolella Pohjois-Ruotsissa – erittäin kylmässä ilmastossa.

”Kuorma-autot liikennöivät seitsemänä päivänä viikossa ja kaikissa sääolosuhteissa. Pohjois-Ruotsin ankarat olosuhteet yleisillä teillä, joissa on jäätä, tuulta ja paljon lunta, muodostavat ihanteellisen testausympäristön”, sanoo Helena Alsiö, Volvo Trucksin voimansiirron tuotehallinnasta vastaava johtaja. ”Olen iloinen voidessani kertoa, että testit sujuvat hyvin, mikä vahvistaa testit, jotka teimme etukäteen, sekä digitaalisesti että suljetulla testiradallamme lähellä Göteborgia.”

Volvo Hydrogen Fuel Cell

Vetykäyttöiset polttokennosähkökuorma-autot sopivat erityisen hyvin pitkille matkoille ja kun pelkkä akkukäyttö ei ole vaihtoehto: esimerkiksi maaseudulla, jossa latausinfrastruktuuria ei ole.

Kaupallisesti saatavilla tämän vuosikymmenen toisella puoliskolla

Volvo tarjoaa tällä hetkellä alan laajimman akkusähkökuorma-autojen tuotevalikoiman kuudella sarjatuotannossa olevalla mallilla, jotka palvelevat hyvin monenlaisia kuljetustarpeita kaupunkien sisällä ja niiden välillä.

Polttokennosähkökuorma-autot tulevat saataville tämän vuosikymmenen toisella puoliskolla. Testit kuljetusliikkeiden kanssa alkavat muutama vuosi ennen kaupallista lanseerausta.

Nopeuttaakseen kehitystä Volvo Group on yhdistänyt voimansa Daimlerin kanssa kehittääkseen ja tuottaakseen polttokennojärjestelmiä, jotka on räätälöity raskaisiin ajoneuvoihin.

Mahdollista vähentää hiilidioksidia jo tänään

Kuljetusyrityksille, jotka haluavat jo tarjota pakokaasupäästöttömiä kuljetuksia, Volvo Trucks tarjoaa tällä hetkellä kuusi erilaista akkusähkömallia sekä kuorma-autoja, jotka käyttävät uusiutuvia polttoaineita, kuten nesteytettyä biokaasua (LBG).

”Meidän on toimittava nyt pysäyttääksemme ilmaston lämpenemisen. Riippumatta kuljetustehtävistä tai missä päin maailmaa asiakkaamme toimivat, odottaminen ei ole vaihtoehto. Muutaman vuoden kuluttua asiakkaamme voivat poistaa kokonaan kuorma-autojensa CO2-päästöt”, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.

Volvo Hydrogen Fuel Cell

Faktatiedot

  • Volvon vetykäyttöiset polttokennokuorma-autot käyttävät kahta polttokennoa, jotka tuottavat yhteensä 300 kW sähkötehoa.
  • Vihreä vety on loputon luonnonvara, jota tuotetaan käyttämällä uusiutuvia energialähteitä, kuten tuulta, vettä ja aurinkoa.    Lue seuraavaksi