Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo Truck Center Forssa uudistui

Volvo Truck Center Forssa asiakastilat

Volvo Truck Center Forssan tilat Aukeentiellä otettiin käyttöön 2003. Tänä päivänä Forssan raskaan kaluston ammattilaisten osaavaan työporukkaan kuuluu 15 henkeä: 10 mekaanikkoa, kolme työnjohtajaa, jotka samalla hoitavat varaosamyyntiä, automyyjä, sekä viime vuonna huoltopäällikkönä aloittanut Teijo Häkänen. Toimipisteessä moni on työskennellyt Volvolla jo pitkään ja nuoriakin on saatu hyvin mukaan. Viime vuonna Volvo toteutti Volvo Truck Center Forssan toimipisteeseen mittavat toimitilauudistukset, jonka myötä kaikki asiakastilat saivat uuden ilmeen.

Volvo Truck Center Forssa on osa Suomen 28 toimipisteen Volvo Group -verkostoa, jossa myydään ja huolletaan sekä tarjotaan varaosapalveluita Volvo kuorma-autoille sekä Renault Trucks -kuorma- ja pakettiautoille. Forssassa toimii myös katsastuspalvelu, mikä nopeuttaa auton saamista takaisin tien päälle tuottaviin töihin. Lisäksi Forssassa on erikoistuttu Renault Trucks Master -pakettiautojen varusteluihin. Lähes kaikki Renault Trucksin maahantuomat Master-pakettiautot varustellaan Forssassa.

Aito huolto ja varaosat pitävät autot takuulla tien päällä

Volvo ja Renault Trucks merkkihuollolla saa vastinetta rahalle. Sekä työllä että varaosilla ja seurannaisvaurioilla on kahden vuoden takuu.

”Merkkihuollossa on merkille määritellyt, parhaiten toimivat työkalut, valmistajan tuki ja usein paremmat resurssit palvella. Auto saatetaan saada nopeammin kuntoon kuin muualla,” huoltopäällikkö Teijo Häkänen täsmentää.

Volvo Truck Center Forssa

Määräaikaishuolto on ennakoivaa huolenpitoa siitä, että auto pysyy kunnossa ja sitä myötä ajossa. Nykyään Volvo Truck Centerit voivat palvella asiakkaitaan myös etänä autosta jatkuvasti saatavaa dataa hyödyntäen, mikäli asiakas on tehnyt asiaa koskevan huoltosopimuksen. Vikakoodeja luetaan ja ohjelmistopäivityksiä ajetaan usein etänä. Datayhteyksillä voidaan seurata myös esimerkiksi jarrupalojen kulumista sekä ajettuja kilometrejä ja esimerkiksi vaihtaa osat hyvissä ajoin, eli ennakoivasti.

Huoltopäällikkö Häkänen on ylpeä työyhteisöstään ja puhuu ”mekaanikkoa”

Teijo Häkänen aloitti Volvo Truck Center Forssan huoltopäällikkönä 2023 maaliskuussa. Mittariin on kertynyt 29 vuotta autoalalla. Teijon laaja kokemus niin eri merkkien maahantuontiyhtiöistä kuin kuljetusliikkeen leivissä työskentelystä, on iso hyöty huoltopäällikön pestissä.

”Aikamoinen kokemus alasta on ehtinyt vuosien varrella kyllä kertyä. Ala kehittyy huimaa vauhtia. Se on yksi syy siihen, miksi hakeuduin merkkiliikkeen vetäjäksi. Ennen Volvoa olin yksityisen maansiirtoalan kuljetusliikkeen korjaamopäällikkönä 7 vuotta. Siitä, että olen työskennellyt Volvo Truck Centerin asiakkaana, on hyötyä nykyisessä roolissa. Ymmärrän asiakkaidemme arkea”, Teijo sanoo.

Ennen kuljetusliikkeen korjaamopäällikön töitä Teijo oli kerryttänyt raskaan kaluston kokemusta niin mekaanikkona työskentelystä kuin korjaamopäällikön töistä 22 vuoden ajalta eri kuorma-automerkkien maahantuontiyhtiöissä. Häkänen sanoo viihtyneensä Volvo Truck Center Forssan vetäjänä.

”Haasteitakin välillä tulee tietysti vastaan, niin kuin varmasti jokaisessa työpaikassa. Ratkomme asioita yhdessä keskustelemalla”.

Volvo Truck Center Forssan huoltopäällikkö Teijo Häkänen

Teijon kanssa jutellessa käy hyvin nopeasti ilmi, että hänen johtamistyylinsä on rauhallinen, ihmisläheinen, kuunteleva ja keskusteleva.

”Asioista kuin asioista pitää voida puhua. Työskentelemme vaikeiden asioiden kanssa, onhan huolloissa tehtävänämme ratkoa erilaisia haasteita päivittäin. Keskustelut henkilökunnan kanssa yhdessä ja yksitellen ovat todella tärkeitä. Ne lisäävät luottamusta.”

Teijo uskoo avoimeen viestintään: ”Tykkään itse siitä, että ollaan avoimia. Haluan aina kertoa missä mennään. Kerron kaiken sen mitä kerrottavissa on. Minulla on se käsitys, että Forssan henkilökunta arvostaa tätä. Olen kuullut sanottavan, että puhun hyvin ’mekaanikkoa’.”

Teijo Häkänen on kasvanut esimiesrooliin. Paljon on itseopittua ja Teijon mielestä myös luonteesta kiinni: ”Esimiestyöhön kursseja olen käynyt, mutta paljon asioita oppii ihan käytännön kautta”.

Toinen asia minkä Teijo nostaa esiin omaan viihtyvyyteensä liittyen, on erityisesti Volvo Truck Center Länsi-Suomen alueen työporukka, sekä Turun ja Porin huoltopäälliköt.

”Se on sellainen luottoporukka. Heidän kanssa pystyn puhumaan asiasta kuin asiasta, ja se auttaa valtavasti. Tämä työ on välillä yksinäistä hommaa, mutta tukea on saatavilla.”

Kun Teijolta kysyy, mikä Forssan toimipisteessä on parasta, hän nostaa esiin osaavan ja ammattitaitoisen henkilökunnan. Monet ovat tehneet pitkää uraa Volvolla. ”Varmasti aika harvassa paikassa löytyy näin kokenut mekaanikkokaarti kuin meillä. Nuoriakin on saatu hienosti mukaan.”

Volvo Truck Center Forssassa palvellaan asiakkaita arkisin 7–21 Forssan, Someron, Jokioisten, Tammelan ja Loimaan alueilta. Myös ohikulkuliikenteen kautta tulee paljon asiakkaita.Lue seuraavaksi