Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo FH16 juhlii 750 hevosvoimalla

”Asiakkaat, jotka valitsevat Volvo FH16 750 -kuorma-auton saavat suorituskyvyltään huipputasoisen ajoneuvon, jossa on hyvä polttoainetaloudellisuus ja erittäin pienet päästöt. Yhdistelmä on vankkumaton ratkaisu kaikkein raskaimpiin ja vaativimpiin kuljetustoimintoihin”, sanoo Volvon Staffan Jufors.

Uusi moottori perustuu samaan tekniikkaan kuin nykyinen 16-litrainen, 700 hevosvoiman dieselmoottori. Se on suora kuusisylinterinen moottori, jossa on yläpuolinen nokka-akseli, neljä venttiiliä sylinteriä kohden ja yksikkösumuttimet. Tehoa ja vääntöä on optimoitu entistä paremmiksi, mutta polttoaineenkulutus on ennallaan. 750 hevosvoiman moottori on saatavana kahdella eri päästötasolla, Euro 5 sekä tätä vihreämpänä EEV-versiona.

Vakiovarusteena autoihin kuuluvaa automatisoitua I-Shift -vaihteistoa on kehitetty siten, että se kestää moottorin kasvaneen tehon ja vääntömomentin. Taka-akselivalikoima pitää sisällään akseleita, joiden turvin yhdistelmäpainot voivat nousta aina 250 tonniin saakka. Äskettäin esitelty RSS1360-akselivetoinen taka-akseli joko 4×2 tai 6×2 vetotavoilla on polttoainetehokas vaihtoehto kaukokuljetuksiin.

Uusi 750 hevosvoiman moottori tuottaa 3550 Nm:n vääntömomentin moottorin kierrosalueella 1050 – 1400 r/min. Jo 900 r/min kohdalla käytettävissä oleva momentti on 2 800 Nm:ä, mikä mahdollistaa tehokkaan ja taloudellisen käytön myös vaativissa ajo-olosuhteissa.

”Mitä enemmän tehoa on käytettävissä alhaisilla kierroslukulukemilla, sitä vähemmän moottori rasittuu ja sitä parempi polttoainetaloudellisuus on. Tämä johtaa erinomaiseen ajettavuuteen”, summaa Volvo Finlandin tuotepäällikkö Juha-Matti Raatikainen.

Volvo FH16 750 on tarkoitettu sekä todella raskaisiin kuljetuksiin että suurta keskinopeutta vaativiin tehtäviin, suomalaisiin mäkisiin olosuhteisiin.

”Useimmat FH16-asiakkaat haluavat kuljettaa mahdollisimman paljon tonneja mahdollisimman lyhyessä ajassa. Asiakkaiden on kuljetettava rahtia nopeasti pitkiä matkoja myös vaihtelevilla tieosuuksilla, missä FH16 750 on parhaimmillaan”, jatkaa Juha-Matti.

Vaatimukset kuljetuksille ovat jo pitkään muuttuneet entistä tiukemmiksi, mikä on tuonut mukanaan myös kireämmät aikataulut. Tämä on omalta osaltaan kasvattanut aikaisempaa tehokkaampien kuorma-autojen kysyntää. Vuonna 1987 esitellyn, 470 hevosvoimaa tarjonneen Volvo F16:n jälkeen tehotasot ovat nousseet vähitellen markkinoiden kehityksen ja asiakastarpeiden myötä. Vuonna 1993 markkinoille tuotiin 520-hevosvoimainen FH16 ja kymmenen vuotta myöhemmin teholukemat asettuivat täysin uuden voimalan myötä 610 hevosvoimaan.

Volvo FH16 750 kuorma-autojen myynti on jo alkanut ja tuotanto Euroopan markkinoille alkaa vuoden 2012 alussa. 750 hevosvoiman lisäksi Volvon 16-litrainen moottori on saatavana tehovaihtoehdoilla 540, 600 ja 700 hevosvoimaa.

Lue seuraavaksi