Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo aloittaa sähkökuorma-autojen sarjatuotannon Gentissä

Volvo FM Electric Gentin tuotantolinjalla

Volvo Trucks lisää sähkökuorma-autojen tuotantoa ja aloittaa raskaiden akkusähkökuorma-autojen sarjatuotannon Gentin tehtaalla Belgiassa. Tämä tarkoittaa, että sähköisiä Volvo-kuorma-autoja valmistetaan nyt neljässä tehtaassa – kolmessa Euroopassa ja yhdessä Yhdysvalloissa.

”Olen innoissani! Gentin tehdas on tehtaistamme suurin, joten tämä on erittäin tärkeä virstanpylväs. Nyt entistä useammat kuljetusyritykset voivat siirtyä sähköön yhdessä Volvon kanssa”, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.

Gentissä valmistetaan kolmea eri sähkökuorma-automallia – Volvo FH, Volvo FM ja Volvo FMX Electric. Mallit voivat operoida 44 tonnin yhdistelmäpainolla, ja ne voidaan mukauttaa monenlaisiin kuljetustarpeisiin.

”Kuorma-automme ovat pidettyjä erinomaisen laadun, turvallisuuden, suunnittelun ja kuljettajan mukavuuden vuoksi. Olen erittäin tyytyväinen, että asiakkaamme voivat saada kaikki nämä edut ja samalla suorittaa kuljetuksia ilman hiilidioksidipäästöjä”, Roger Alm sanoo.

Volvo Group Gentin tuotantolaitos

Gentin tehdas on Volvo Trucksin suurin tuotantolaitos, jonka vuosikapasiteetti on noin 45 000 kuorma-autoa. Sähkökuorma-autot kootaan samalle alustalle ja samalla tuotantolinjalla diesel- ja kaasukäyttöisten kuorma-autojen kanssa. Kokoonpanossa se takaa erilaisten muunnelmien ja vaatimusten joustavan hallinnan. Akut tulevat hiljattain avatulta Gentin akkukokoonpanotehtaalta, joka sijaitsee aivan tuotantolinjan vieressä.

Ensimmäinen sähkökuorma-autoissa

Gent on neljäs Volvo Trucksin tehdas, joka valmistaa akkusähkökuorma-autoja. Ensimmäinen oli Blainville Ranskassa, jossa Volvo alkoi rakentaa sähkökuorma-autoja jätteenkäsittelyä ja kaupunkijakelua varten vuonna 2019. Vuotta myöhemmin New River Valleyssa Yhdysvalloissa aloitettiin alueelliseen liikenteeseen suunnitellun VNR Electricin sarjatuotanto. Tärkeä virstanpylväs saavutettiin viime vuonna, kun Volvo Trucks aloitti raskaiden sähkökuorma-autojen sarjatuotantoon Tuven tehtaalla Ruotsissa ensimmäisenä maailmanlaajuisena valmistajana.

Tähän mennessä Volvo Trucks on saanut tilauksia, mukaan lukien aiesopimukset, noin 6 000 sähkökuorma-autolle 42 maassa kuudella mantereella.

Volvo FH Electric

”Vain muutama vuosi sitten monet ajattelivat, että raskaiden kuorma-autokuljetusten sähköistäminen on mahdotonta. Päätimme kuitenkin jo varhain, että sähköistys on tärkein tiemme nollapäästöihin. Nyt voimme tarjota alan johtavan valikoiman räätälöityjä sähkökuorma-autoja kaupalliseen käyttöön kaikkialla maailmassa”, Roger Alm sanoo.

”Jotta suuri sähkösiirtymä tapahtuisi, hallitusten on toimittava nyt ja tarjottava kannustinohjelmia niille, jotka investoivat uuteen teknologiaan, lisättävä sähköverkon kapasiteettia ja otettava käyttöön myös hiilidioksidiveroja kestävien kuljetusten kilpailukyvyn parantamiseksi.”Lue seuraavaksi