Uutiset

Kuljetuskalusto

Uusi Teboil-moottoriöljy

Teboilin raskaan kaluston moottoriöljyjen valikoima on täydentynyt täyssynteettisellä Teboil Super XLD EEV 5W-30 -öljyllä. Haminassa valmistettava uutuustuote on kehitetty täyttämään erityisesti Volvo-, Mercedes-Benz- ja MAN-merkkien Euro 6 -moottoreiden vaatimukset. Se täyttää myös monien muiden autovalmistajien erityisvaatimukset.

”Teboil Super XLD EEV 5W-30 edustaa parasta dieselmoottoriöljyjen osaamistamme. Öljyllä on ylivertaisen hyvät ominaisuudet, se ylittää useiden merkkien erikoisvaatimukset ja auttaa alentamaan myös polttoaineenkulutusta”, tuoteryhmäpäällikkö Juha-Pekka Riihimäki Teboililta toteaa.

”Haluamme tarjota suomalaisille ammattiautoilijoille laajan tuotevalikoiman ja laadukkaat tuotteet. Suomessa tapahtuva tuotanto ja jatkuva tuotekehitys takaavat sen, että tuotteemme soveltuvat erinomaisesti vaativiin ilmasto-olosuhteisiin sekä raskaaseen käyttöön”, Riihimäki kertoo.

Tehokasta suojaa, säästöä polttoainekuluissa

Tehokkaan lisäaineistuksen ansiosta öljy suojaa moottoria tehokkaaksi niin kuumissa kuin kylmissä olosuhteissa. Perinteisiä SAE 15W-40 -öljyjä matalampi viskositeetti tarkoittaa käytännössä pienempiä kitkahäviöitä moottorissa. Tämä heijastuu suoraan polttoainelaskuun.

”Uutuusöljymme avulla on mahdollista saada parin prosentin luokkaa oleva säästö polttoaineen kulutukseen. Yhdistelmäajoneuvo voi kuluttaa esimerkiksi 50 l/100 km. Jos polttoaineen kulutuksesta saadaan prosenttikin pois, niin se tarkoittaa 150 000 kilometrin vuotuisella ajosuoritteella jo 750 litraa dieseliä”, Riihimäki havainnollistaa.

”On muistettava, että olosuhteilla ja kuljettajan ajotavalla on erittäin suuri merkitys polttoaineen kulutukseen. Polttoainetta säästävän öljyn käyttö on yksi askel kohti parempaa polttoainetaloutta”, Riihimäki muistuttaa.

Öljy sopii erinomaisesti suomalaisiin käyttö- ja sääolosuhteisiin. Hyvä kylmäjuoksevuus takaa voitelun moottorin kriittisille komponenteille heti käynnistyksestä alkaen. Jähmepiste on peräti -46 °C. Toisaalta öljy säilyttää suojausominaisuutensa myös kesän helteillä ja moottorin olleessa kuuma ja raskaasti kuormitettu.

Kehittynyt Low SAPS -tyyppinen lisäaineteknologia varmistaa pakokaasun jälkikäsittelylaitteiden, kuten hiukkassuodattimen (DPF) ja katalysaattoreiden (SCR ja DOC), pitkän käyttöiän.

Suunniteltu kattavasti eri merkeille

Hyvin usein liikennöitsijöillä on monen eri autovalmistajan kalustoa, jonka vuoksi myös huolloissa tarvitaan useita eri moottoriöljylaatuja. Teboil Super XLD EEV 5W-30 öljyn suorituskyky on optimoitu siten, että se ylittää useiden autovalmistajien asettamat vaatimukset. Tämän ansiosta huoltoja varten tarvitaan entistä vähemmän eri öljyjä.

Erittäin vaativien Mercedes-Benz 228.51-, MAN M3677- ja Volvo VDS-4 -suorituskykyvaatimusten lisäksi öljy ylittää seuraavat merkkikohtaiset vaatimukset: Iveco E6 ja E9, Cummins CES 20081, DAF HP-2, Deutz DQC IV-10 LA, MB 228.31, MAN M3477, MTU Type 3.1, Renault RLD-3, Scania Low Ash ja CAT ECF-3.

Yllä mainittujen merkkikohtaisten luokitusten lisäksi Super XLD EEV 5W-30 ylittää muun muassa kansainväliset luokitukset: ACEA E6, -E7 ja -E9, API CJ-4 sekä JASO DH-2.

Lue seuraavaksi