Uutiset

Kuljetuskalusto

Uuden sukupolven MAN-kuorma-autoihin uusia ominaisuuksia

MAN TGX

MAN lanseerasi viime vuonna uuden kuorma-autosukupolven ja esittelee nyt uusia ominaisuuksia, jotka tekevät uusista TGX-, TGS-, TGM- ja TGL-malleista entistäkin turvallisempia, käyttäjäystävällisempiä ja taloudellisempia sekä digitaalisempia.

Peilit korvaava MAN OptiView -järjestelmä, MAN CruiseAssist -kuljettajaa avustava järjestelmä, lisäsäästöt polttoaineessa jopa 3,7 prosenttia sekä MAN Now – verkon kautta tehtävät ohjelmistopäivitykset – ja uudet digitaaliset palvelut ovat muutamia uusia innovaatioita, jotka saapuvat uusiin MAN-kuorma-autoihin vuoden 2021 lopulla ja alkuvuodesta 2022. Näiden uusien ominaisuuksien avulla kuljettajat ja kuljetusyritykset saavat yhä enemmän hyötyjä jokapäiväisissä toiminnoissaan.

MAN TGM ja TGX
MAN TGL-, TGM-, TGS- ja TGX-malleihin on esitelty uusia ominaisuuksia.

”Tiedämme, että asiakkaidemme liiketoiminta ei ole koskaan pysähdyksissä, joten me MAN:lla emme myöskään koskaan lopeta tuotteidemme parantamista. Siksi olemme tehneet uudesta MAN-kuorma-autosukupolvesta yhä taloudellisemman, turvallisemman ja innovatiivisemman sekä kohdistamme huomiomme yhä enemmän asiakkaidemme ja kuljettajien jokapäiväisen toiminnan yksinkertaistamiseen, ja samalla meistä tulee yhä luotettavampi ja asiantuntevampi kumppani,” sanoo MAN-kuorma-autojen myynnistä ja asiakasratkaisuista vastaava johtaja Göran Nyberg.

Peilikamera
MAN tarjoaa nyt lisävarusteena peilitöntä ratkaisua, jossa kameroilla ja näytöillä välitetään tietoa kuljettajalle. Ratkaisu pienentää näkyvyyden katvealueita ja ilmanvastusta.

Innovatiivista avustamista

Peilikameran näyttö
Peilikamerajärjestelmän näytöt ovat a-pilareissa. Myös infonäyttöä hyödynnetään järjestelmässä.

Uudistuksista puhuttaessa, visuaalisesti huomio kiinnittyy perinteisten sivupeilien puuttumiseen. Perinteiset sivupeilit korvaava MAN OptiView -järjestelmä, joka on tilattavissa lisävarusteena lokakuusta alkaen, toimii täysin kameroilla, sisältäen sekä etu- että sivukamerat. A-pilarissa sijaitsevat kaksi korkearesoluutioista näyttöä sekä keskellä sijaitseva mediajärjestelmä näyttävät mitä kuorma-auton ympärillä tapahtuu. Kuljettaja voi valita useita erilaisia näkymiä, jotka kaikki eliminoivat kuolleet kulmat, parantavat näkyvyyttä ja ennen kaikkea parantavat muiden tiellä liikkuvien turvallisuutta. Kääntymisavustin on myös integroitu näyttöjärjestelmään.

Uusi törmäyksenestoavustin antaa myös enemmän turvaa kaistaa vaihdettaessa. Aikaisempaan kaistanvaihtoavustimeen verrattaessa uudessa järjestelmässä on laajennettu toiminto, joka avustaa välittömästi sivuttaisohjauksella, mikäli järjestelmä havaitsee mahdollisen törmäystilanteen.

MAN CruiseAssist on uusi ajamista avustava toiminto. Sitä voidaan käyttää TGX- ja TGS-mallien ohjaamisen avustamiseen, jarruttamiseen ja kiihdyttämiseen niin moottoritiellä ajettaessa kuin kaupunkiliikenteen ruuhkassakin. Kuljettajan täytyy toki pitää vielä kädet ohjauspyörässä, mutta järjestelmä avustaa ja helpottaa kuljettajan ajamista ja parantaa turvallisuutta.

MAN CruiseAssist
MAN CruiseAssist on uusi ajamista avustava toiminto TGS- ja TGX-malleihin.

Molemmat järjestelmät ovat olleet saatavilla TGX- ja TGS-malleihin heinäkuusta 2021 alkaen. Sekä törmäyksenestoavustin ja kaistanvaihtoavustin sekä kääntymisavustintoiminnot, jotka ovat jo nyt saatavilla TGX- ja TGS-malleihin, tulevat saataville TGM-malliin lokakuusta alkaen.

Uusi MAN Individualin toimittama kääntymisavustin, joka toimii kameroilla ja sisältää myös varoitustoiminnon, tuo lisäturvallisuutta ja se voidaan asentaa myös vanhempiin kuorma-autoihin jälkikäteen.

Uudenlaista taloudellisuutta

Uusi MAN-kuorma-autosukupolvi on jo nyt erittäin taloudellinen, mutta aina voi parantaa. Dynaaminen vääntömomentin hallinta, joka on saatavilla heinäkuusta alkaen, sekä nopeuden alentaminen joutokäynnillä ajettaessa, vähentävät edelleen polttoaineenkulutusta. Kun tämä yhdistetään erittäin taloudelliseen 12-vaihteiseen MAN TipMatic -vaihteistoon, joka on nyt vakiovarusteena kaikissa vetoautoissa, ja edelleen parannettuun aerodynamiikkaan, polttoainekustannuksissa voidaan säästää vielä jopa 3,7 prosenttia lisää.

MAN TGX aurinkolippa
Aurinkolippa on saanut uuden, aiempaa virtaviivaisemman muodon.

Tulevaisuus on digitaalinen

MAN-kuorma-autoihin tulee saataville myös verkon kautta tehtävät ohjelmistopäivitykset sekä uusia ominaisuuksia veloituksettoman MAN Driver App -sovelluksen kautta. MAN Perform -sovelluksen kautta voidaan analysoida kuljettajan ja ajoneuvon suorituskykyä. Sovellus päivitetään uusilla ominaisuuksilla loppuvuodesta 2021 ja alkuvuodesta 2022, jolloin saataville tulevat muun muassa automatisoidut ajoneuvojen käyttöasteraportit ja kuljettajien ajoraportit sekä mahdollisuus integroida lisää ajoneuvon suorituskykytietoa.

MAN DriverApp

Uuden MAN-kuorma-autosukupolven digitaalinen tarjonta kasvaa myös MAN Driver App -sovelluksen uusien ominaisuuksien kautta. Sovellus tarjoaa lisäksi suosituksia taloudelliseen ajamiseen, nyt myös kahdeksalla uudella kieliversiolla. Performance Service -palvelun yhteydessä on mahdollisista saada yksityiskohtaista tietoa kuljettajan ajotavasta. Kuljettaja voi käyttää uusia MAN-kuorma-autoja yhä vaivattomammin ja samalla kuljetusyritykset hyötyvät kaluston taloudellisuudesta.Lue seuraavaksi