Uutiset

Kuljetuskalusto

Uudelle MAN-kuorma-automallistolle muotoilupalkintoja

MAN-kuorma-autot

Uusi MAN-kuorma-automallisto vakuuttaa asiantuntijat ja asiakkaat erinomaisella muotoilullaan. Uusi MAN TGX voitti halutun iF DESIGN AWARD -muotoilupalkinnon erityisen hyvästä muotoilun toimivuudesta. Koko MAN-kuorma-automallisto puolestaan vakuutti tuomariston materiaalien ja värien valikoimalla.

Vuoden 2021 iF-muotoilupalkinnoista (iF DESIGN AWARD) kilpaili erityisen suuri joukko hakijoita: melkein 10 000 hakijaa 52 maasta. Huolimatta kovasta kilpailusta uusi MAN-kuorma-automallisto vakuutti 98 jäsenisen, itsenäisen ja kansainvälisen tuomariston – palkinto myönnettiin koko malliston materiaalien ja värien tasapainoisuudesta, ja lisäksi MAN TGX palkittiin erityisen toimivasta muotoilusta.

”Ulkopuolella, dynaaminen muotoilu yhdistää kehityksen, perinteet ja vastuullisuuden ja samalla luo vahvan ja tunteisiin vetoavan kuorma-auton luonteen, jonka keskiössä on MAN:n leijonalogo. Sisäpuolella huomio keskittyy kuljettajakeskeiseen työtilaan – se on intuitiivinen, turvallinen ja mukava työ- ja oleskelutila, myös pidemmillä ajomatkoilla”, sanoo MAN-kuorma-autojen suunnittelusta vastaava johtaja Rudolf Kupitza.

”Olemme erittäin ylpeitä näistä uusista palkinnoista. Ne ovat hieno tunnustus muotoilutiimin luovuudelle ja innokkuudelle. Uudet kuorma-autot ovat todellisia MAN:ja ja jokaisen kuljettajan vahvoja kumppaneita”, sanoo MAN Truck & Bus:n myynnistä ja asiakastoiminnoista vastaava johtaja Göran Nyberg. Hän iloitsee iF-muotoilupalkinnoista myös siksi, että ne ovat jatkoa Saksan Design Award -palkintotoimikunnan myöntämille Red Dot -muotoilupalkinnolle ja Red Dot -kultapalkinnolle, joilla palkittiin erityisen käytännöllinen kuljettajan työtilan muotoilu.

MAN-kuorma-auto sisäkuva

Kuljettajakeskeistä muotoilua

Kehittäessään uutta MAN-kuorma-automallistoa MAN hyödynsi yli 700 erilaista kuorma-autoa kuljettavaa ammattikuljettajaa, ajosimulaattoria ja testiratoja, ja integroi näiden kokemukset uuden kuorma-autosukupolven muotoiluun.

Kuljettajan työtilaa määrittelee kolme erilaista järjestelmää, joita voidaan käyttää itsenäisesti: yhtäältä mittaristo ja toisaalta media- ja navigaatiojärjestelmä (saatavilla aina 12,3” saakka) sekä innovatiivinen MAN SmartSelect -kiertonuppi, ja pidemmille matkoille suunnitellun ohjaamon sisätilojen kauko-ohjain, joilla voidaan ohjata mukavuus- ja viihdejärjestelmiä levähdyspaikoilla. Jokaisella järjestelmällä on kuorma-autokohtainen toimintalogiikka mutta samalla kertaa ne on integroitu kokonaisvaltaiseen keskinäiseen vuorovaikutukseen toistensa kanssa.

Uuden MAN-kuorma-autosukupolven korkealaatuiset ja käytännölliset materiaalit, ergonomisesti suunnitellut istuimet ja makuutilat, kuten myös useat kuljettajaa avustavat järjestelmät ja turvallisuutta lisäävät järjestelmät, mutta myös digitaaliset palvelut ja liitettävyyspalvelut antavat oman pysyvän panoksensa, joilla kuljettajien jokapäiväistä ja yhä vaativampaa työtehtävää voidaan helpottaa.

MAN TGX ja TGM

iF DESIGN AWARD -muotoilupalkinto

Jo vuodesta 1954 lähtien iF-muotoilupalkinto (iF DESIGN AWARD) on ollut maailmanlaajuisesti tunnustettu tunnusmerkki, kun puhutaan erinomaisesta muotoilusta ja suunnittelusta. iF Design -brändi on kansainvälisesti vakiintunut symboli erinomaisista saavutuksista muotoilun saralla. iF-muotoilupalkinto (iF DESIGN AWARD) on yksi maailman tärkeimmistä ja arvostetuimmista muotoilupalkinnoista. Se on kunnianosoitus muotoilun saralla tehdyistä saavutuksista useilla eri aloilla: tuote, paketointi, viestintä ja palvelusuunnittelu, arkkitehtuuri ja sisustussuunnittelu kuten myös ammattikonseptointi, käyttäjäkokemus (UX) sekä käyttöliittymä (UI). Kaikki ehdokkaat on esitelty iF WORLD DESIGN -oppaassa ja ne on julkaistu myös iF design -sovelluksessa.


Lue seuraavaksi