Uutiset

Kuljetuskalusto

Suomen ensimmäinen Renault T High liikenteeseen

Suomen ensimmäisen Renault T High vetoauton luovutus.

SUOMEN ENSIMMÄINEN RENAULT T HIGH -KUORMA-AUTO KMJ-KULJETUKSELLE

Ensimmäinen Suomeen saapunut Renault Trucks T High tasalattiaohjaamolla luovutettiin elokuussa haukiputaalaiselle KMJ-Kuljetus Oy:lle. KMJ-Kuljetus Oy:n uusin puoliperävaunun vetoauto on nostotelillä varustettu Renault Trucks T 480 Highcab 6×2, jonka kokonaismassa on 26 tonnia ja suurin sallittu yhdistelmämassa 68 tonnia. Auton myi Wetteri Power Oy:n Oulun toimipisteen kuorma-automyyjä Jarmo Moilanen.

Parikymmentä vuotta Oulun kupeesta Haukiputaalta käsin elintarvikekuljetuksia operoineen KMJ-Kuljetus Oy:n 14 autoa ajavat pääasiassa Norjassa ja Tanskassa. ”Lämpösäädellyt puoliperävaunuyhdistelmät kuljettavat kalaa ja elintarvikkeita Norjan ja Tanskan välillä. Autot käyvät harvoin Suomessa”, kertoo kuljetusyrittäjä Kalle Juvonen. ”Tämä on meidän ensimmäinen Renault, joten tätä on mielenkiintoista kokeilla. Uudella T High:lla olemme jo ajaneet ensimmäisiä keikkoja Norjaan.”

Renault T 480:n 6-sylinterisen rivimoottorin teho on 353 kW eli 480 hevosvoimaa ja huippuvääntömomentti 2 400 Nm käyntinopeudella 950–1 404 r/min.

Korkeassa makuuohjaamossa on kuljettajan liikkumista helpottava tasainen lattia. ”Makuuohjaamossa on vahvistettu lämpöeristys, ohjaamon ja moottorin lisälämmitin ja 40 litran jääkaappi keskikonsolissa penkin alla. Uudessa autossa on tutkatekniikkaa käyttävä hätäjarrutusjärjestelmä ja sopeutuva vakionopeudensäädin, joka pitää automaattisesti edellä menevään ajoneuvoon halutun etäisyyden”, kertoo KMJ-Kuljetuksen Kalle Juvonen.

Luovutetun vetoauton tiedot:

Renault Trucks T480 6×2
High Sleeper Cab -ohjaamo
Kaksi vuodetta, joista ylävuode muutettavissa säilytystilaksi
DTI 13 -moottori, 480 hv – 2 400 Nm
Optibrake-pakokaasujarru 382 kW
Automatisoitu Optidriver-vaihteisto

Lue seuraavaksi