Uutiset

Kuljetuskalusto

St1 tuo myyntiin uusiutuvan HVO-dieselpolttonesteen

St1

St1 tuo valikoiduille St1- ja Shell-asemille myyntiin 100-prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista valmistetun HVO-dieselin. HVO-diesel on vetykäsiteltyä kasviöljyä, joka soveltuu kaikkiin dieselautoihin ja -moottoreihin. Uutuusdieselin korkea setaaniluku ja premium-lisäaineistus varmistavat puhtaan palamisen ja moottorin toiminnan täydellä teholla. HVO:n käyttö vähentää lähipäästöjä huomattavasti ja kasvihuonekaasupäästöjä jopa yli 90 prosenttia polttoaineen koko elinkaaren aikana fossiiliseen dieselin käyttöön verrattuna.

HVO-diesel on jo saatavissa valikoiduilla asemilla, ja syksyn aikana myynti laajenee kaikkiaan 30 St1- ja Shell-asemalle, painottuen Etelä- ja Länsi-Suomeen. Jatkossa verkostoa suunnitellaan laajennettavaksi kysynnän mukaan.

”Tuomme markkinoille HVO-dieselin, koska uusiutuvan dieselin kysyntä on voimakkaassa kasvussa erityisesti B2B-sektorilla. Niin yritykset kuin julkisen puolen toimijatkin kehittävät omia vastuullisuusohjelmiaan ja niissä logistiikan päästövähennyksillä on merkittävä rooli. HVO-dieselillä vastaamme myös vuosittain kiristyviin uusiutuvien polttoaineiden jakeluvelvoitteisiin, ja sen käyttö on tärkeä välivaihe siirryttäessä synteettisten polttoaineiden käyttöön”, linjaa St1:n myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Reinekari.

Uusiutuvan dieselin käytöllä on monia etuja. Sen avulla voidaan vähentää paikalliseen ilmanlaatuun vaikuttavia lähipäästöjä, jotka ovat haitallisia terveydelle. Lisäksi autoilija voi pienentää merkittävästi omaa autoilun hiilijalanjälkeään verrattuna perinteisen raakaöljystä valmistetun dieselin käyttöön. HVO-dieselin entistäkin korkeampi, yli 70:n setaaniluku tuo enemmän tehoa, ja se on myrkytön, rikitön ja hapeton eikä sisällä aromaattisia yhdisteitä. Myös HVO:n kylmäominaisuudet ovat hyvät: kesälaatu -10/-10 ja talvilaatu -30/-30 astetta.Lue seuraavaksi