Uutiset

Kuljetuskalusto

Scanioiden toimitusajat ovat normalisoituneet

Scania 560R Super

Viime vuosina koetut talouden vaihtelut ja globaalit myllerrykset vaikuttivat suomalaisten yhtiöiden liiketoimintaan. Myös Scanian asiakkaat sopeutuivat pidemmän aikavälin suunnitteluun kalustohankinnoissa. Scanian toimitushankaluudet alkavat onneksi olla takana päin, sillä tehtaalta saadaan dieselmoottorisia Scanioita erittelystä riippuen jo tammi-helmikuullekin.

Raskaiden kuorma-autojen kauppa käy tasaisesti

Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan vuoden 2023 kuorma-autokauppa on piristynyt vuoden takaisesta, ja kuhina on käynyt myös Scanialla. Talousmyllerrysten aiheuttamat kuorma-autoliikenteen kustannusnousutkin ovat tasaantuneet, joten kuljetusyrittäjillä alkaa olla todella otolliset päivät uuden kaluston hankintaan.

“Nyt tilattavat kaksi- ja kolmiakseliset autot saadaan tuotantoon jo tammi-helmikuun aikana ja neli- ja viisiakseliset saadaan jopa maaliskuun tuotannosta”, kertoo Scania-myyjä Jussi Ylinen toimitusajoista.

Haluatko pienemmät päästöt, tässä ja nyt?

Vaihtoehtoiset polttoaineet ovat olleet viime aikoina paljon tapetilla. Niin kaasuautoille, kuin täyssähköisille Scanioille on ollut kysyntää.

Scania sähkö-, diesel- ja kaasukäyttö
Scanian käyttövoimavaihtoehdot ovat laajat. Laajentunut sähkökuorma-automallisto, uudet kaasumoottorivaihtoehdot ja erittäin taloudellinen dieselmallisto takaavat jokaiselle asiakkaalle ympäristöystävällisen ja taloudellisen työkalun

“Kuljetusten tilaajat ovat suoraan yhteydessä ja heidän kanssaan on ollut hyviä keskusteluita siitä, miten voimme auttaa heitä pääsemään heidän ilmastotavoitteisiinsa.”, kertoo Frej Svartsjö, Scanian myyntijohtaja. “Kun polttoainetalous on suoranaisesti päästötaloutta, pienemmän kulutuksen myötä kuljetusyritys saavuttaa pienemmät päästötkin, tässä ja nyt.”

Svartsjön mukaan kuljetusyrityksiltä vaaditaan yhä enemmän ympäristöraportteja kuljetustilaajien puolelta. Hänen mukaansa uusien Scanioiden päästöt ovat markkinoiden pienimmät, jolloin niitä käyttävillä kuljetusliikkeillä on tarjota tilaajalle vähäpäästöisimmät kuljetuspalvelut.Lue seuraavaksi