Uutiset

Kuljetuskalusto

Scanian V8-moottorin tuotantokatkos on ohi

Scania on jälleen aloittanut kuorma-autojen sekä teollisuus- ja merimoottoreiden V8-mallien toimitukset ja uusien tilausten vastaanottamisen. Toimituskatkos oli seurausta lakosta Scanialle valuja toimittavan alihankkijan tuotantolaitoksella.

”Tämä on luultavasti pahin toimitushäiriö, joka on kohdannut yrityksestämme. Haluan kiittää asiakkaitamme suuresta kärsivällisyydestä ja ymmärryksestä, jota he ovat osoittaneet tässä tilanteessa. Me Scanialla teemme nyt kaikkemme palauttaaksemme tilanteen normaaliksi ja tarjotaksemme V8-kuorma-autoja ja moottoreita maailmanlaajuisesti mahdollisimman pian”, sanoo Scania Trucksin johtaja Alexander Vlaskamp.

Scania on nyt turvautunut sylinterilohkojen saannin, joskin määrät eivät vielä ole normaalilla tasolla. Kyseessä on sen suuruusluokan tuotantohäiriö, että sen aiheuttamien toimitusviivästysten kiinni kurominen ottaa joka tapauksessa jonkin aikaa.

 ”Vielä muutaman viikon ajan on vielä epävarmuutta, ennen kuin meillä on koko kuva ja voimme kasvattaa tuotantoamme. Nyt olemme aloittaneet ja tavoitteemme on päästä normaaliin toimitusrytmiin muutaman kuukauden kuluessa. Alamme myös ottaa vastaan uusia tilauksia vähitellen. Tämä koko tilanne tuli aikaan, jolloin V8:n kysyntä oli kova. Olemme todella pahoillamme, että tämän oli tapahduttava Scanian uskollisille asiakkaille.” Vlaskamp kertoo.

Lue seuraavaksi