Uutiset

Kuljetuskalusto

Scanian L-sarja nyt 7-litraisella moottorilla

Scania L-sarja

Scanian matala L-sarja on suunniteltu vastaamaan kaupunkiliikenteen tarpeisiin. Uuden DC07-moottorin myötä hyötykuorma kasvaa noin 360 kilogrammaa. Tarjolla on kolme uutta tehovaihtoehtoa; 220, 250 ja 280 hevosvoimaa (162, 184 ja 206 kW).

Vuonna 2017 Scania esitteli alas sijoitetulla ohjaamolla varustetun L-sarjan, joka valmistajalleen tyypillisellä tavalla on toteutettu modulaarisuuden periaatteita noudattaen. L-sarja tuo Scanian vahvuudet ja luonteen lähelle katutasoa, ja helpottaa ruuhkaisessa liikenteessä kuljettajan kommunikointia muiden tienkäyttäjien kanssa. Matala nousukorkeus ja hyvä läpikuljettavuus vähentävät omalta osaltaan kuljettajan kuormitusta.

”Alun perin L-sarja suunniteltiin 9-litraisella moottorilla hieman raskaampiin käyttötarkoituksiin. Huomasimme kuitenkin, että kevyemmälle ja joustavammalle 7-litraiselle moottorille on myös tarvetta”, sanoo tuotepäällikkö Stefan Lindholm Scanialta.

Aito Scania

Scania DC07 -moottori esiteltiin vuonna 2017, ja aluksi se oli tarjolla vain P-sarjan autoihin. Moottori on kevyt, kestävä ja nykyaikainen, kuusisylinterinen rivimoottori, jonka iskutilavuus on 6,7 litraa. Voimakkaimmassa 280-hevosvoimaisessa versiossa vääntömomenttia on tarjolla 1 200 newtonmetriä jo 1 050 kierroksella minuutissa. Pakokaasut puhdistetaan SCR-tekniikalla ilman pakokaasujen takaisinkierrätystä.

”Pitkään aikaan pienin moottorimallimme on otettu hyvin vastaan. Koostaan huolimatta siinä on Scania-moottorille tyypilliset ominaisuudet eli se on tehokas, taloudellinen ja hiljainen. Se on myös sellaisenaan valmis käyttämään sataprosenttista HVO- tai FAME-polttoainetta, jolla hiilidioksidipäästöt vähenevät 90 prosenttia”, sanoo Lindholm.

Scania L 280
Scanian L-sarjan autolla mahtuu matalastakin aukosta. Nyt tarjolla on myös 7-litrainen, kuusisylinterinen moottori kolmena tehovaihtoehtona.

Downsizing-trendi

Paikalliset säädökset ja kasvava tietoisuus turvallisuudesta lisäävät tarvetta niin sanotuille kaupunkiratkaisuille.

”Kaupunkiympäristössä toimivat kuljetusliikkeet kohtaavat tiukkoja – ja täysin perusteltuja – vaatimuksia, jotka koskevat melua, päästöjä sekä kykyä sopeutua vaativaan liikenteeseen ja vuorovaikutukseen kevyen liikenteen kanssa. L-sarjan auto kippilavalla, nosturilla ja DC07-moottorilla sekä kamerajärjestelmällä ja Scania City Safe -ikkunalla matkustajan ovessa voi olla ideaalinen ajoneuvo kunnossapidon töihin”, Lindholm kertoo.

Scanialla uskotaan, että uuden 7-litraisen L-sarjan autojen tyypillisiä asiakkaita ovat kuljetusyrityksiä ja yrittäjiä, jotka haluavat varmistaa sujuvan päivittäisen tekemisen kaupunkialueilla. Nämä yritykset jakavat tavaroita, keräävät jätteitä ja rakentavat tai ylläpitävät infrastruktuuria. Tällaisissa tehtävissä hyvä näkyvyys, erinomainen kuljettajaympäristö yhdessä suotuisan kokonaistaloudellisuuden kanssa ovat ratkaisevia.

Scania L-sarja

Tehty kaupunkiin

L-sarjan ohjaamon pituuskoodi on aina 20, eli sama kuin makuuohjaamolla. Se tarkoittaa, että ohjaamo on noin kahden metrin pituinen. Kattokorkeuksia on valittavana kolme; matala, normaali ja korkea. Jos L-sarjan auto tilataan niiaustoiminnolla, nousuaskelmia on vain yksi, ja ohjaamon lattia on vain noin 80 senttimetrin korkeudella. Tyypilliset vetotavat kaupunkikäytössä ovat 4×2 tai 6×2*4. Jälkimmäisessä teliakseli on sähköisesti hallittu ohjaava akseli.

”Tällaiset kuorma-autot ovat usein jakeluajossa, mutta yhä useammin niitä käytetään myös räätälöitynä rakennusteollisuuden kuljetuksiin”, sanoo Stefan Lindholm, ja jatkaa: ”Monet rakennustyömaille liikennöivät autot ajavat suurimmaksi osaksi ruuhkaisilla kaduilla. Siellä L-sarjan kippiauto 280 hevosvoimaisella DC07-moottorilla ja optimoiduilla varusteilla on ihanteellinen. Kun vielä lisätään kuljettajaa tukeva, paikannukseen perustuva Scania Zone -palvelu, on käsissä täydellinen Scania-peto asfalttiviidakkoon”

Lue myös: Scania esittelee uuden sivutunnistustoiminnon

Lue seuraavaksi