Uutiset

Kuljetuskalusto

Scanialla laaja rintama raskaita

Scanian osastolla Kuljetus 2013 -näyttelyssä oli esillä laaja kattaus mahdollisten kokonaismassauudistusten mukaisia ajoneuvoja. Puu- ja hakekuljetuksiin tarjottiin neliakselisia vaihtoehtoja, maa-aineskuljetuksiin viisiakselista vaihtoehtoa. Messuilla esillä olevat autot ovat alustoja, mutta syksyn aikana autot lähtevät päällirakennettuina ja kera perävaunujen maanlaajuiselle karavaanille.
Scanian Mika Jukkaran mukaan ruotsalaisvalmistajan valikoimissa on laaja valikoima Euro 6 -päästötason mukaisia moottoreita. Pienimmissä vaihtoehdoissa päästötaso täytetään yksinomaan SCR-teknologian avulla, isommissa turvaudutaan sekä EGR, että SCR-teknologiaan. ”Meillä on valmistajana jo useiden vuosien kokemus EGR-tenolgiasta”, painottaa Jukkara.

Vastikään esitelty Streamline-mallisto tähtää kustannustehokkuuteen ja polttoainetalouden parantamiseen. Valmistajan mukaan ilmavirran paremmalla ohjauksella, irtikytkeytyvällä kompressorilla ja uudistuneella Opticruise-vaihteistolla sekä aiempaa älykkäämmällä vakionopeudensäätimellä varustetulla autolla voidaan päästä jopa 8 prosenttia aiempaa parempiin kulutuslukemiin. Vertailukohdaksi Scania-Suomi Oy oli tuonut osastolle nostalgiaa huokuvan Streamlinen vuodelta 1996. Streamlinen esittelyn aikaan vuonna 1991 tavoiteltiin neljän prosentin säästöjä polttoainetaloudessa.

Kokonaismassauudistuksen yhteydessä neliakselisten vetoautojen ja erityisesti takaohjaavien alustojen suosio lisääntyy. Scania on uudistanut takaohjaavien akseleiden rakenteen ja tämän ansiosta varsinkin maavara on kasvanut aikaisempaan verrattuna. Uudet ratkaisut tuntuvat kiinnostavan messuyleisöä. Osastolla kerrottiin myös uudesta Scania Approved -vaihtoautokonseptista, jolla varmistetaan uudehkojen ja vähänajettujen vaihtoautojen laatu. Valikoidut ja perusteellisen, yli sadan kohdan tarkastuksen läpikäyneet autot saavat kylkeensä Scania Approved -leiman.

Scania järjesti perinteiseen tapaan oheisnäyttelyn Jyväskylän palvelukeskuksessa, missä oli esillä yli 40 päällirakennettua ajoneuvoa.

Katso video lehdistötilaisuudesta Kuljetus 2013 -messuilta.

Lue seuraavaksi