Uutiset

Kuljetuskalusto

Scania Keski-Suomessa 50 vuotta

Kuluvan vuoden maaliskuun 16. päivänä tuli kuluneeksi tasan 50 vuotta siitä, kun Oy Scan-Auto Ab avasi piirikonttorin Jyväskylään. Kyseessä oli ensimmäinen Scan-Auton piirikonttori ja Scania-Vabis- sekä Saab-myyntipiste Helsingin ulkopuolella. Scan-Auton ensimmäinen piirikonttori avattiin Jyväskylässä 16.3.1965 osoitteessa Kauppakatu 6. Piirikonttorin ensimmäisen vuoden liikevaihto oli runsaat viisi miljoonaa markkaa ja työntekijöitä palveluksessa oli yksitoista.

Vuonna 1970 korjaamo, kuorma-automyynti ja konttoritoiminnot muuttivat Seppälän teollisuusalueelle osoitteeseen Ahjokatu 26. Huhtikuussa 1978 edessä oli muutto Alasinkadulle, jonne valmistui uusi autotalo. Täyden palvelun Saab-Scania-talon myyntitiloihin mahtui 80 henkilöauton lisäksi 10 kuorma- tai linja-autoa. Korjaamolla oli puolestaan tilat 11 raskaalle ajoneuvolle. 70-luvun puolivälistä alkaen aina 80-luvun puoliväliin asti Jyväskylän piirikonttorilla oli toimipisteet myös Keuruulla, Jämsässä ja Äänekoskella.

Vuonna 2010 uuteen Scania-keskukseen

Keväällä 2010 Scan-Autolle valmistui uusi palvelukeskus Laukaan Leppävedelle, osoitteeseen Hallaperäntie 8. Kyseessä on Helsingin Scania-keskuksen jälkeen kooltaan Suomen toiseksi suurin Scania-keskus. Keskukseen on sijoitettu muun muassa Scania Suomi Oy:n päällirakenneyksikkö ja keskuksen yhteydessä on tarjolla muun muassa Scania Finansin rahoituspalvelut, raskaan kaluston pesupalvelut sekä katsastuspalvelut. Jyvässeudun täyden palvelun Scania-keskus työllistää tänä päivänä 48 henkilöä.

Lue seuraavaksi