Uutiset

Kuljetuskalusto

Renault Trucks T -sarja uudistuu

Alle kolme vuotta sitten julkaistua ja hyvän vastaanoton saanutta Renault Trucks T -sarjan kuorma-autoa uudistetaan jo nyt merkittävästi, jotta se olisi käyttäjilleen entistäkin kustannustehokkaampi. Uuteen T-sarjan vuoden 2016 versioon on tehty parannuksia alustaan ja voimansiirtolinjaan, joiden ansiosta polttoaineenkulutus pienenee jopa 2 prosenttia ja kantavuus lisääntyy 114 kilogrammaa.

Renault Trucksin historiassa alkoi uusi aikakausi, kun koko mallisto uudistui vuonna 2013.  Vuonna 2015 T-sarja äänestettiin International Truck of the Year 2015 -voittajaksi ja vakiinnutti nopeasti paikkansa asiakkaiden keskuudessa laadun ja energiatehokkuutensa ansiosta. Nyt Renault Trucks vie mallin kehitystyötä jälleen harppauksen eteenpäin.

”Asiakaspalautteen perusteella T-malli on yllättänyt varsinkin polttoaineenkulutuksen ja laadukkaan ajokokemuksen osalta”, kertoo Renault Trucksin kaukokuljetusmalliston johtaja Sophie Rivière.

Uutta kolmella saralla

”Olemme tehneet töitä kolmella saralla, jotta kuorma-auto olisi entistäkin kustannustehokkaampi, Auto on entistä kevyempi ja aerodynaamisempi. Lisäksi GPS-tekniikkaa hyödyntävä ennakoiva vakionopeudensäädin kannustaa ajamaan taloudellisesti”, Rivière kertoo.

”T-sarjan kuorma-autot ovat herättäneet Suomessa erittäin paljon mielenkiintoa. Asiakkaat ovat olleet T-sarjalaisiinsa hyvin tyytyväisiä, erityisesti ajettavuuteen  ja polttoainetalouteen. Kun kuljetusyritys haluaa yhdistää erinomaisen hinta-laatusuhteen, korkean laadun sekä huippuluokan mukavuuden, on Renault Trucks T oikea valinta”, Volvo Finland Ab:n Renault Trucks tuotepäällikkö Mikko Aules sanoo.

Parannettua aerodynamiikkaa

Renault Trucksin Optifuel Lab 2 -konseptiautolla hiljattain tehdyllä tutkimustyöllä on ollut merkittävä rooli aerodynamiikan parantamisessa. Tämä on johtanut muun muassa siihen, että T 2016 -malliin saa lisävarusteena puskurin alle integroitavan spoilerin. Spoileri ohjaa ilmavirran tehokkaammin kuorma-auton alle ja pienentää huomattavasti kulutusta lisääviä aerodynaamisia häiriöitä.

”Uudessa T-mallissa on myös uusi ja kevyempi kattoilmanohjain, jossa ei ole metallikehikkoa. Näin ilmanvastus pienenee. Versiosta riippuen asiakkaat voivat säästää polttoainetta vielä 2 prosenttia nykyiseen ajoneuvoon verrattuna”, Aules jatkaa.

Keveyttä

Mitä alustaan tulee, painon keventämiseen tähtäävä kehittäminen on ollut vahvasti painopisteessä. Monet osat on suunniteltu uudelleen ja niitä on kevennetty, jotta kuljetusyritykset saisivat mahdollisimman paljon lisähyötykuormaa. Esimerkiksi uusi vetoakseli ja entistä parempi ilmajousitus ovat keventäneet ajoneuvoa useita kiloja. Asiakkaat saavat nyt myös halutessaan vetoautoihinsa alumiinisen vetopöydän.

Painoa kevennetään vähän sieltä täältä, jolloin yhteenlaskettu kokonaishyöty on merkittävä. Näin päästään siihen, että asiakkaat voivat suurentaa hyötykuormaansa jopa 114 kilogrammaa.

Common Rail 13-litraiseen

DTI 11- ja DTI 13 -moottoreita on niin ikään parannettu niin, että polttoaine palaa entistä tehokkaammin ja kulutus pienenee. Kaikki moottorit ovat 31.12.2016 pakolliseksi tulevan Euro 6 C -standardin mukaisia. DTI 13 -moottorin tärkein uusi ominaisuus on ”Common Rail”-yhteispaineruiskutusjärjestelmä.

Uudistusten jälkeen DTI 13 asemoituu huipputaloudelliseksi ratkaisuksi kuljetusyrityksille, joiden kuorma-autoilla esimerkiksi ajetaan raskaita kuormia tai mäkisillä teillä. Moottoreiden yhteydessä on myös uuden sukupolven versio automatisoidusta Optidriver-vaihteistosta.

T 2016 -versio laajentaa Renault Trucksin kuljetusratkaisutarjontaa. Entistä suuremman hyötykuorman, taloudellisempien moottoreiden sekä uusimpia polttoaineenkulutusta pienentäviä innovaatioita hyödyntävien palveluiden avulla Renault Trucks ottaa jälleen askeleen eteenpäin tavoitteessaan toimittaa asiakkaille kuorma-autoja, jotka ovat aitoja tulosyksiköitä.

Lisää Renault Trucks kuorma-autoista osoitteessa www.renault-trucks.fi.

Lue seuraavaksi