Uutiset

Kuljetuskalusto

Rautajärven korjaamot vahvistuvat – varaosapuoli omaksi yrityksekseen, asentajien koulutukset kasvussa

Kangasalla ja Tuusulassa toimiva Rautajärven Konehuolto on palvellut maamme maanrakennus- ja rakennuskoneiden, kuljetuskaluston sekä nostolaitteiden ja henkilönostinten ammattilaisia kymmenen vuoden ajan, ja yrityksen toiminnan laadukkuus on vakuuttanut alan vaativan asiakaskunnan. Yritys on kehittynyt loogisten askeleiden kautta ja nyt lisätehokkuutta palveluihin tuo Rautajärven Varaosa Oy, joka keskittyy varaosatarpeiden täyttämiseen, antaen korjaamoiden työnjohdolle aikaa keskittyä korjaustyöhön.

Rautajärven Konehuollon toiminnan laadukkuus on kasvattanut yrityksen edustusvalikoimaa vauhdilla ja mukana on raskaan alan huippumerkkejä, kuten Hiab, Engcon, HMF, Eurodrill, Loglift, Jonsered, Fassi, PM, Rototilt, Joab sekä Steelwrist. Huolto-, korjaus- ja tarkastustoimien lisäksi varaosapuolen toimivuus on ensiarvoisen tärkeää ja elokuussa päivänvalon nähnyt Rautajärven Varaosa Oy vie palvelun entistäkin paremmalle tasolle.

Kattava valikoima kaikkiin edustuksiin

Heikki Niemelä aloitti syyskuussa Rautajärven Varaosa Oy:n toimitusjohtajana. Rautajärven korjaamopuolen toiminnasta vastaava ja osakas Janne Sipilä näkee uuden yrityksen loogisena jatkona Rautajärven palveluiden kehityksessä.

Rautajärven Varaosa Oy:tä lähtee vetämään Heikki Niemelä, jolla on pitkä alan kokemus niin maarakennuksesta, teknisestä myynnistä kuin korjaamopuolen tehtävistä. ”Toimin muutama vuosi sitten Rautajärvellä korjaamon työnjohtajana ja tilaisuuden auettua oli tuttuun taloon helppo tulla takaisin. Rautajärven edustusmäärän kasvaminen on tuonut uusia haasteita ja oma varaosapuolen yritys takaa kaikkien tärkeimpien osien nopean saatavuuden kaikkiin merkkeihin. Samalla myös varaosien suoran myynnin määrää tullaan kasvattamaan, samalla kuitenkin erikoistumalla juuri oman asiakaskunnan vaatimuksiin”, kertoo Niemelä.

Asiantuntijapalvelut kasvussa

Rautajärven korjaamopuolen toiminnasta vastaava ja yrityksen osakas Janne Sipilä kertoo yhtiön toiminnan muuttuneen aikaisempaa kokonaisvaltaisemmaksi. ”Tarjoamme asiakkaillemme laajoja asiantuntijapalveluita, joihin myynnin, huollon ja varaosapalvelujen lisäksi kuuluvat esimerkiksi tarkastustoiminta sekä vaativankin luokan mittatilaustyöt. Samalla olemme kuitenkin varmistaneet kaikkien aikaisempienkin palveluiden toimivuuden henkilökunnan määrää kasvattamalla, kouluttamalla sekä panostamalla alan nykyaikaisimpaan työvälineistöön”, korostaa Sipilä.

Koulutuksen taso korostuu

Logliftin tekninen tuki Mika Lenkkeri vetämässä puutavaranosturikoulutusta Rautajärven Kangasalan toimipisteessä. Alan nopea kehitys edellyttää jatkuvaa koulutusta ja Rautajärvelle on kunnia-asia pysyä alan kehityksessä mukana.

Rautajärven toiminnan luotettavuus perustuu suurelta osalta henkilökunnan ammattitaitoon, joka varmistetaan jatkuvan koulutuksen periaatteella. Tämä onkin erityisen tärkeää edustusmäärän kasvaessa teknisesti nopeasti kehittyvillä aloilla, kuten puutavara-alalla. Marraskuun alkupuolella toimivan esimerkin laadukkaasta koulutuksesta antoi Cargotec Finland Oy:n tekninen tuki Mika Lenkkeri, joka koulutti Rautajärven tiloissa Kangasalla sekä Rautajärven että muiden alan huoltoyhtiöiden ammattilaisia Logliftin mallistojen sekä järjestelmien maailmaan.

”Huoltokoulutusten merkitys on teknisesti kehittyvällä alalla hyvin tärkeää ja sillä varmistetaan asiakkaan lopputuotteesta saama optimaalinen hyöty esimerkiksi ohjausjärjestelmien täydellisen toimivuuden kautta. Olemme myös lisänneet avoimuutta alallamme ja valtuutetulla huoltohenkilökunnalla on esimerkiksi pääsy monille teknisille verkkosivuillemme. Mikään ei tietenkään korvaa aitoa koulutusta ja järjestämme niitä tarpeen mukaan niin omissa kuin asiakkaiden tiloissa, kuten täällä Kangasalla. Rautajärven toiminta edustaakin mainiota esimerkkiä nykyaikaisen huoltoliikkeen vastuullisesta ja asiakasystävällisestä toiminnasta”, kertoo Lenkkeri.

Monipuolisesti eteenpäin

Rautajärven eri yksiköt toimivat jatkuvassa saumattomassa yhteistyössä ja varaosapuolen Heikki Niemelä on tuttu näky myös korjaamon henkilökunnan parissa ja esimerkiksi Rami El-Gsourin kanssa tärkeät tiedot kulkevat nopeasti

Rautajärven palveluiden laajuus konkretisoituu asiakkaalle tehokkuutena ja taloudellisesti järkevinä ratkaisuina. ”Asiakaskuntamme toimii alalla, jossa aikataulujen pitävyys on ensiarvoisen tärkeää. Laajentamalla palvelujamme asiakas saa kerralla enemmän ja toiminta tehostuu kaikilta osiltaan. Rautajärven Varaosa Oy onkin merkittävä osa kehitysprosessiamme, joka takaa palvelujen toimivuuden myös edustusmäärämme kasvaessa tasaisen vahvasti”, päättää Janne Sipilä.

Lue myös: Rautajärven Konehuollosta valtuutettu Fassi-huoltopiste

Lue seuraavaksi