Uutiset

Kuljetuskalusto

R.M. Laine Oy:n uusi Renault Trucks C520 Effer 200-tonnimetrin kuormanosturilla

Tasapainoinen, tuottava ja erinomaiset ulottuvuusominaisuudet omaava Renault Trucks C 520 nosturiauto luovutettiin syksyllä 2021 R.M. Laine Oy:lle Turkuun.

Erikoiskuljetuksiin ja nostoihin erikoistuneen R.M. Laine Oy:n uuden viisiakselisen Renault Trucks C 520 nosturiauton suunnittelussa ei tyydytty tavanomaisiin ratkaisuun, missä nosturi sovitetaan heti ohjaamon taakse ja mahdollisimman liki etuakseleita. Optimaalisen painojakauman tavoittamiseksi nosturi sovitettiin lähelle auton keskipistettä, mikä mahdollistaa 360 astetta kääntyvän ja yli 40-metriin ulottuvan nosturin täyden nostokapasiteetin hyödyntämisen kaikissa nostosuunnissa.

Nosturiauton suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat Kuljetusyrittäjä Mikko Laine, Renault Trucks Länsi-Suomen kuorma-automyynnistä vastaava Ossi Hänninen ja Effer ajoneuvonosturimyyjä Kimmo Kaunisto yhdessä kuljetusalan erikoisratkaisuja toimittavan Tyllis Oy Ab:n kanssa.

”Tässä on poikkeuksellista ja kenties täysin uutta ajattelua edustava rakenne. Sijoittamalla nosturi lähelle auton keskikohtaa saimme tehtyä autosta paitsi tasapainoisemman myös ketterämmän. Perinteisesti tämän tyyppisissä autoissa käytettyjen 10-tonnin etuakselien asemesta autoon valittiin 9-tonnin etuakselit, joita käyttämällä auton kääntösäde saatiin reilusti pienemmäksi. Nosturiauton täyden potentiaalin saavuttamiseksi alustaan valittiin Renault Trucksin ns. pieni napaperä ja ryömintävaihde, mikä mahdollistaa nosturiauton tuottavan käytön myös tavallista vaativammissa työkohteissa”, Volvo Truck Center Länsi-Suomen Renault Trucks myynnistä vastaava Ossi Hänninen kertoo.

Kuljetusyrittäjä Mikko Laine (vas.) ja Renault Trucks Länsi-Suomen kuorma-automyynnistä vastaava Ossi Hänninen (oik.).

Kerralla valmiiksi

Kuljetusyrittäjä Mikko Laine on tyytyväinen uuteen Renault Trucks C 520 -nosturiautoonsa, joka on kaivattu lisä R.M. Laine Oy:n jo entuudestaan kattavaan Renault Trucks nosturiautojen perheeseen. Eteenpäin katsovien teknisten oivallusten ansiosta laajalti alan piireissä huomiota keränneelle autolle on ehtinyt kertyä jo runsaasti työtehtäviä Turun ja sen kehyskuntien alueella.

”Kaikkinensa onnistunut ja kerralla maaliin viety hanke, jossa kaikilla osapuolilla oli heti ensimetreistä lähtien selkeä käsitys lopputuloksesta. Erinomaiseksi luonnehdittavien nosturin ulottuvuusominaisuuksien ja korkean nostotehon lisäksi autoon saatiin säiliöiden kokojen ja varustevalintojen optimoinnilla aikaiseksi noin 5,5 tonnin kantavuus. Sen ansiosta myös nosturin jibi saadaan matkaan kantavuuden rajoissa, jota jää vielä reilusti hyötykuormallekin”, sanoo R.M. Laine Oy:n yrittäjä Mikko Laine.

Erinomaisista lähtökohdista

Renault Trucksin tuotantolinjalta vetotavaltaan 8X4 ja akselirakenteeltaan 2+2:na valmistuneen auton ja nyt 10×4 alustaisen nosturiauton viides, hydraulisesti kääntyvä akseli asennettiin Suomessa. Nosturikäyttöä ajatellen auto tilattiin 17 senttimetriä tavallista pidemmällä akselivälillä. Nosturiautonkuljettaja Petri Peippo toteaa valinnan osuneen oikein ja sanoo auton olevan nosturikäytössä nyt niin hyvä ja vakaa kuin auto voi ylipäätään olla.

Myös Effer 2055 kuormanosturin myynnistä vastannut Hiab Suomen aluemyyntipäällikkö Kimmo Kaunisto on vakuuttunut Renault Trucks C 520 nosturiauton ominaisuuksista.

”Renault Trucks C 520 on oikein hyvä lähtökohta nosturiautoalustaksi ja on hyvä että R.M. Laine Oy valitsi Efferin nosturitoimittajakseen Suomen ensimmäisessä tämän kokoluokan Renault Trucks nosturiautossa. Nostokapasiteetiltaan 200-tonnimetrin Effer 2055 nosturi on varustettu radio-ohjauksella ja sen perusrakenteessa on kaikkiaan kahdeksan hyraulista jatketta. Lisäksi siinä on jibi, missä on yhteensä kuusi hyraulista jatketta. Erikoisuutena tässä nosturissa on toinen, kolmella hyraulisella jatkeella varustettu jibi ja sen lisäksi vielä yksi mekaaninen eli ns. kylmä jatke. Suurin ulottuvuus on vaakatasossa 40,5 metriä.”

Luotettava kalustotoimittaja

Kuljetusyrittäjä Mikko Laineen luotsaamalla R.M. Laine Oy:n ajoneuvokannassa on toistakymmentä Renault Trucks kuorma-autoa.

”Meillä on hyvät kokemukset Renault Trucksista ja merkki on ollut erinomainen valinta käyttötarkoituksiimme. Valmistajan valikoimasta löytyy monta meille sopivaa mallia, huolto pelaa ja kuorma-automyyjä Ossi Hännisen asiantuntemuksella on suuri merkitys ja apu hankintavaiheessa.”

R.M. Laine Oy: Kuljetusliike R & M Laine Oy on Turun seudulla toimiva kuljetusliike. Raisiossa kotipaikkaansa pitävä kuljetus- ja nostopalveluja nosturikuorma-autoilla, vaihtolava-autoilla ja täysperävaunuyhdistelmällä sekä puoliperävaunulavetilla tarjoava perheyritys.

Lue seuraavaksi