Uutiset

Kuljetuskalusto

Power Truck Show 2013 on kohta täällä!

Automiehet perheineen suuntaavat elokuun toisena viikonloppuna tuttuun tapaan kohti Pohjanmaan lakeuksia. Kohteena on Power Truck Show, joka tarjoaa tutuista aineksista koostuvan, mutta uusillakin mausteilla höystetyn viihteellisen viikonlopun.

Alahärmän Power Parkissa nyt jo yhdeksättä kertaa järjestettävästä Power Truck Show -tapahtumasta on kasvanut ja kehittynyt kuljetusalan viihteellinen suurtapahtuma. Paikallisesta autonäyttelystä alkunsa saanut viikonloppu täyttyy rakenneltujen autojen lisäksi kattavasta messutarjonnasta, viihteellisestä musiikista sekä laajasta ohjelmatarjonnasta. Juuri kattavan ohjelmatarjonnan ansiosta Power Truck Show tarjoaakin yhdessä viereisen huvipuiston kanssa nähtävää ja koettavaa koko perheelle.

”Tapahtuman messupuoli on käytännössä myyty täyteen ja mukana ovat edellisvuosien tapaan useimmat kuorma-automerkit ja perävaunuvalmistajat”, summaa Juha Ristimaa, jonka mukaan viime viikot on keskitytty enemmänkin viihteellisen ohjelmatarjonnan suunnitteluun ja aikatauluttamiseen.

”Perjantaina meillä on ohjelmassa asiapitoinen seminaari, jonka aiheena on ajankohtainen kuljetusalan harmaa talous ja sen torjunta. Samaan aikaan kentällä on edellisvuosilta tuttu voimamieskisa rekanvetoineen, lauantain ohjelmarunkoon kuuluu muun muassa näytösluontoisesti ajettava Truck Pulling Show, jossa nähdään ja kuullaan hevosvoimien lisäksi ainakin ääntä ja savua”, valottaa Juha näyttäväksi luonnehdittua ohjelmanumeroa.

Tämän hetken kuumin uutuus automarkkinoilla lienee Volvo FH-mallisto, jonka edustajia on purettu, rakennettu ja viilattu monessakin tallissa. Juhan mukaan ilmoittautuneiden autojen joukossa onkin monia uusia göteborgilaisia, joista osa odottaa edelleen ensiesiintymistään.

”Toki joukossa on muutama eurooppalaisissa tapahtumissa jo esiintyneitäkin autoja”, kertoo Juha muistuttaen myös kattavasta veteraaniautojen ja tuning-autojen tarjonnasta. ”Eikä tälläkään kertaa ole unohdettu erittäin tasokkaaksi kasvanutta pienoismallinäyttelyä”, muistuttaa Juha.

”Naapurimaa Ruotsin ohella autoja on tällä kertaa ilmoittautunut niin Tanskasta, Hollannista, Belgiasta ja Saksasta kuin Irlannistakin”, valottaa Juha, jonka mukaan eri kansallisuuksien ansiosta kentällä nähdään hyvinkin erilaisia rakentelutyylejä. Ja tyylikirjon ennustetaan edelleen kasvavan, sillä tapahtumaan odotetaan paria sataa huippunsa viilattua ajokkia.

”Juuri autojen ja niiden rakentamisessa käytettyjen tyylien monimuotoisuus on yksi tapahtuman parhaista anneista”, sanailee Juha, joka nuoresta iästään huolimatta on ollut mukana hyötyautojen customoinnissa jo kahden vuosikymmenen ajan.

Tämän vuoden erikoisin rakennettu auto tulee Saksasta. Niedergesäβin perhe on kustomoinut puoliperävaunun päälle rakennetun pyöröhirsimökin  omaan käyttöönsä sopivaksi. Lopputulos on varsin näyttävä kuparikattoineen ja pyöreäkaarisine ikkunoineen. Tähänkin erikoiseen hirsimökk… siis puoliperävaunuyhdistelm… mestariteokseen pääset tutustumaan Power Truck Show’n autonäyttelyssä elokuun toisena viikonloppuna.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi